Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DDeeJJzzII

Nie chce chodzic do szkoly.Moze ktos sie zna na tym i poradzi ?

Polecane posty

Gość DDeeJJzzII

bo do 18lat trzeba chodzic :( a ja juz bym wolala co innego robic kurs jakiś czy praca (zawsze by wpadło troche grosza) tylko nie wiem gdzie moge sie zalapac i czy wogole moge chodzic do pracy zamiast do szkoly??

Gość szkoła jest obowiazkowa
do 18 roku życia. Zastanów się, co bedziesz robiła bez wykształcenia? Zamiatała ulice? Roznosiła ulotki? czy może pójdziesz na budowę cegły podawać? Piszę tak, bo mój syn nie skończył żadnej szkoły, też nie chciał chodzić, wiecznie wagarował. Pozwoliłam mu rzucić szkołę jak skończył 18 lat. Bez zawodu masz bardzo małe szanse na zatrudnienie. Poza tym, całe zycie będziesz cięzko pracowała. Jesteś młoda, szkoda mi Ciebie. Zastanów się jeszcze nad tym zanim podejmiesz decyzję. Pozdrawiam i zyczę powodzenia :D

Gość szkoła jest obowiazkowa
możesz przestać chodzić do szkoły przed ukończeniem 18 roku życia tylko wtedy, jeśli rodzice wyrażą na to zgodę.

Gość Pomoc z fizy
proponuje przeniesc sie do zaocznej i pojsc do pracy. nie wiem jak to wyglada czy cie przyjma itd ale ja mialam 17 i mnie wzieli.

Gość DDeeJJzzII
mysle że jak bym dojrzała do tego to poszłabym do zaocznego dla dorosłych kiedyś.. szkoła jest obowiazkowa-ja słyszałam że jesli rodzice nie dopilnuja szkoly do 18 roku zycia to placa jakąś kare.. ta informacja o zgodzie to jakas od pedagog czy jak?:)

Gość oj jeszcze zatesknisz
za szkola. jest najbardziej beztrosk czas w zyciu. jak zaczniesz prace to bedziesz zalowac, ze juz po wszystkim. lepiej wykorzystaj to co masz.

Gość szkoła jest obowiązkowa
ja napisałam, że wyrażam zgodę na przerwanie nauki przez syna, ale do 18 roku zycia brakowało mu zaledwie 1 miesiąc. Pomyśl tylko, teraz masz wakacje, przerwy świąteczne, ferie... później, jesli pójdziesz do pracy będziesz miała tylko 14 czy 20 dni (nie wiem dokładnie od jakiego wymiaru zaczyna się urlop) urlopu wypoczynkowego. Wagary nie wchodzą w rachubę, bo wyrzucą Cię dyscyplinarnie z pracy. Zaczniesz poważne, dorosłe życie. Nie śpiesz się tak, naprawdę nie warto :)

Gość marcysiankaaaa
No nie wiem, mam znajoma, która po podstawówce stanęła na straganie z ciuchami (wtedy jeszcze mozna było na tym zarobić. Dorobiła się pięknego mieszkania, zanim skończyła 20 lat. Potem zrobiła zaocznie liceum. Dalej handlowała, juz innym asortymentem. Kupiła samochód. Teraz ma juz rodzinę, na razie wyemigrowali Do Anglii, zeby zarobić n arozkręcenie jakiegoś interesu. wiem, ze jej się uda, bo ma głowę na karku.

Gość Dżony
jasne jasne

Gość gość
SZKOŁA to najpiekniejszy beztroski czas gdzie twoi rodzice ja bym ci wp********iła i marsz do szkoly, zaden chlopak/dziewczyna cie nie zechce, dla nich bedziesz nikim bez szkoly skonczysz jak menel w kanale