Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -----BoNaNza----

Pytanie do kobietek w sprawie GINEKOLOGA !!!

Polecane posty

Gość -----BoNaNza----

mam 16 lat. czy ginekolog mzoe mi nie przepisac pigułek antykoncepcyjnych?? lub żądać rodzica?? bede je brała pierwszy raz. jak myslicie jakie pigułki przepisuje sie własnie na pierwszy raz brania ??

"jak myslicie jakie pigułki przepisuje sie własnie na pierwszy raz brania "nie rozumiem tego:o

Gość jesooooooooooooooooooo
:(:(:(:

Gość -----BoNaNza----
no że jakie pigułki zazwyczaj przepisuje chodzi mi o to ze np culest, harmonet, yasmin itp jakie pigułki przewąznie przepisuje dziewczynom ktore dopiero pierwszy raz mają styczność z antykoncepcjA hormonalna

Gość zdenerwowania
mam do Was pytanie, może nieco nie związane aż tak z tematem, ale chodzi o ginekologa, czy pierwszy raz przy wizycie, zapusaniu się do ginekologa, konieczna jest obecność osoby dorosłej? czy musi być to koniecznie opiekun prawny? dodając oczywiście że jestem nieletnia. Pozdrawiam

Gość adsads
przy państwowej służbie zdrowia TAK, przy prywatnej - to zależy od lekarza. Powinien pzestrzegać prawa i pełnoletnści,ale wiekszosc tego nei robi.

Gość zdenerwowania
niestety u prywatnego trzeba płacić. ale czy musi być to Twoj opiekun prawny czy może ktoś inny pełnoletni?

Ja pierwszy raz miałam badanie ginekologiczne w wieku 16 lat i ginekolog powiedział, że musi być obecny opiekun lub pielęgniarka. Wybralam pielęgniarkę. :P

Gość zdenerwowania
ale niestety nie da się zachować w tajemnicy wyników badań przed opiekunek ktory i tak musi wiedzieć o Twojej wizycie, jakoś Cię zapisać, nie? nie wiem nie znam się.

Gość oalalalla
na poczatek moze Ci przepisac diane..jak i mnie zalezy po co Ci one? do sexu,czy na cere..to jest pytanie

Gość krótkaloootka
Prawy opiekun o czym wy bredzicie ? Lekarz jest po to oby udzielać porady. Obojętnie ile masz lat idziesz do ginekologa i tyle. A co ma do tego wiek ? Lekarza obowiazuje tajemnica lekarska i jeśli nie życzysz sobie obecności innych osób lekarz powinien to uszanować ... podobnie jak wyniki badań. Co innego jesli jesteś w ciązy. Ale jeśli idziesz po tabletki anty to prosisz o nie a lekarz ma je obowiązek je przepisać. No chyba że chce bawić twoje nieplanowane dzieci toi ok. milczę :).

Gość nocoty.pl
krótkaloootka - hmmm, u mnie w mieście (woj. śląskie) od jakiś 2, może 3 lat żaden ginekolog w przychodni nie przyjmie nieletniej dziewczyny bez mamy (czy tam innego opiekuna prawnego). Jak idziesz prywatnie to nie ma znaczenia ile masz lat. I byłam parę razy obecna przy tym jak dziewczyny prosiły lekarzy czy pielęgniarki o przyjęcie, że one tylko po receptę itd i żaden się nie ugiął.

Gość no ja nie wiem
ja byłam pierwszy raz mając 17 lat i nikt mi mamy ani opiekuna nie kazał przyprowadzać, a lekarz na wiadomość ze dziewica już nie jestm sam sie mnie pytał czy chce tabletki antykoncepcyjne

Gość bulinnnoowo
Chyba wracamy do średniowiecza :o

Gość hhehhe
ja pierwszy raz byłam u ginekologa jak miałam 15 lat :) troszkę się bałam bo okres mi się spóźniał i chciałam żeby mnie zbadał... pielęgniarka mówiła że jak nie mam 16 lat to nie może mnie prawidłowo zbadać, ale widocznie lekarz lubi pomagać ludziom bo jak mu powiedziałam jaka jest sytuacja to zbadał mnie bez problemu więc nie wiem o czym wy mówicie, że jak nie masz 18 lat to musi być opiekun... wystarczy że masz 16 lat i wszystko będzie ok :) a to czy przypisze tabletki tak młodej osobie to już zależy od lekarza...

Ja też jestem ze Śląska. Pierwszy raz byłam u ginekologa w wieku 15lat. Przyszłam do niego sama. Później byłam jeszcze u innych lekarzy i nigdy nie zdarzyło mi się aby wymagał obecności opiekuna.

Gość Sylwi84
ja tez mialam 15 lat i mama czekala za drzwiami ale nikt sie nawet nie zapytal, czy przyszlam sama czy z nia :) lekarka zapisala mi tabsy na bolesny okres, na co ja wyrazilam obawe, ze rodzice pewnie mi nie pozwola tego brac, a ona sie na mnie spojrzala jak na glupia i nie skomentowala :D

Witam.mam dwa pytania do Was dziewczyny. 1. Ginekolog Zbigniew Kurpik z Kalisza.Chciałabym wiedzieć ile bierze za wizytę, gdzie przyjmuje, czy wykonuje usg piersi i (może to śmieszne) ile ma lat mniej więcej.Jest to dla mnie bardzo ważne ponieważ każda moja wizyta u ginia przeżywana jest przeze mnie jak pierwsza mimo że nie jest.Nie lubie staruchów. 2. Od roku biorę tabletki antykoncepcyjne. Jednak brałam tylko recepty u różnych lekarzy(bez żadnych badań) teraz muszę iść do lekarza który takową recepte na hormony wypisał ostatni raz około roku temu stąd pytanie czy przepisze mi je odrazu po rozmowie czy będę musiała mieć jakieś badania.W tej sprawie idę do p.Bartczaka. Bardzo was proszę o odpowiedzi ponieważ jest to dla mnie ważne.

Witam.mam dwa pytania do Was dziewczyny. 1. Ginekolog Zbigniew Kurpik z Kalisza.Chciałabym wiedzieć ile bierze za wizytę, gdzie przyjmuje, czy wykonuje usg piersi i (może to śmieszne) ile ma lat mniej więcej.Jest to dla mnie bardzo ważne ponieważ każda moja wizyta u ginia przeżywana jest przeze mnie jak pierwsza mimo że nie jest.Nie lubie staruchów. 2. Od roku biorę tabletki antykoncepcyjne. Jednak brałam tylko recepty u różnych lekarzy(bez żadnych badań) teraz muszę iść do lekarza który takową recepte na hormony wypisał ostatni raz około roku temu stąd pytanie czy przepisze mi je odrazu po rozmowie czy będę musiała mieć jakieś badania.W tej sprawie idę do p.Bartczaka. Bardzo was proszę o odpowiedzi ponieważ jest to dla mnie ważne.