Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MADEinFRANCE

mam problem z ustawieniem poczty systemu Windows,prosze o pomoc

Polecane posty

wiec staram sie ustawic poczte systemu windows i ciagle serwery poczty przychodzacej wpisuje zle.Wpisuje POP3 lub IMAP i ciagle jest zle.weszlam na strone pomocy technicznej windows,przeczytalam wszystkie wskazowki co do ustaawienie i zalozenia swojego konta w tej poczcie,dostosowalam sie do nich ale dalej jest zle.Mam laptopa hp i viste 32bit

Gość maczomem
A wpisałaś adresy serwerów? Poza pop3 potrzeba jeszcze SMTP i wszędzie adres poczty musi być wpisany z domeną i może trzeba zaznaczyć, że serwer poczty wychodzącej wymaga uwierzytelnienia. Wpisz w google... jak ustawić pocztę w OE powinny wyskoczyć jakieś instrukcje ze screenami. :)

ok,dzieki sprawdze i zaraz napisze co i jak.Wpisywalam adresy serwerow .Pierwszy jest TYP SERWERA POCZTY WYCHODZACEJ wpisalam POP3, drugi jest SERWER POCZTY PRZYCHODZACEJ (POP3 LUB IMAP) wpisalam POP3 a trzeci to serwer poczty wychodzacej czyli SMTP i zmienialam tez te serwery poczty przychodzcej na rozne sposoby i dalej jest napisane ze zly zadres hosta itp...

WPISALAM w googlach to co mowiles ale wyskoczylo mi o poczcie outlook expess ale ja chcialam poczte systemu windows

Gość maczomem
Alle tam trzeba podać konkretny adres serwera np. dla poczty na wp będzie pop3.wp.pl i smtp.wp.pl

aaaa.....masz racje.....wpisalam tak jak ma byc czyli pop.dostawca.com i smtp.dostawca.com i poszlo dalej ale teraz jak łaczy z pop.dostawca.com i jest napisane ze trwa uwierzetylnienie i co chwile wyskakuje mi okienko LOGOWANIE DO POP.DOSTAWCA.COM i musze tam wpisac swooja nawze i haslo i wpisuje juz 10 raz to i ciagle te okienko mi wyskakuje z ta nazwa i haslem....dlaczego?

Gość maczomem
Hej znalazłem linka z instrukcją :) http://www.poczta.pl/site/s,pomoc,menu,9,help,poczta_vista.html Mam nadzieje, że pomoże. Pozdro :)

Gość maczomem
Tam gdzieś trzeba zaznaczyć żeby zapamiętał hasło i nazwę wtedy nie będzie już monitować.

zaznaczylam ZAPAMIETAJ MOJE POSWIADCZENIA i dalej to samo.co wpisze nazwe i haslo to ciagle znowu wyskakuje te okienko do wpisania znowu hasla i nazwy.Ty masz na kompie poczte systemu Windows???

Gość maczomem
nie mam ale wszystkie programy sie podobnie konfiguruje wejdź sobie na stronę poczta.pl potem do "pomoc" (to na dole strony będzie) potem "konfiguracja klientów pocztowych" ( po lewej stronie okienka) potem "poczta systemu windows" (też po lewej) i wyświetli Ci się instrukcja co o jak skonfigurować :)

Super na tej stronie wytlumaczone i pokazane-zrobilam tak jak bylo napisane,wszytsko pieknie ładnie szło a na samym koncu znowu to samo!!! ciagle wyskakuje te okienko do wpisania nazwy i hasla,wpisuje je i daje OK i powinno polaczyc a tu nic....zaraz sie chyba wsciekne na ta poczte! chce ja ustawic ale jakos nie moge!

Gość maczomem
Hmm a wejdź w "konta internetowe" zaznacz to swoje potem wybierz właściwości tam gdzieś powinna być zakładka serwery. Znajdź serwer SMTP i zaznacz, że wymaga uwierzytelnienia. :)

jeszcze jedno : jak wpisuje ta nazwe i haslo jak trwa "uwierzetylnianie" to w prawym dole rogu komputera wyskakuje tak szybko okienko AVG bo mam takie program antywirusowy i cos po angielsku z pop3,moze przez to nie moze polaczyc mnie z ta poczta