Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koronkowa0164

jak oddychać podczas porodu?

Polecane posty

Gość koronkowa0164

zeby lepiej się rodziło? wiecie? macie jakąś instrukcję?

chodzilam do szkoly rodzenia, prawie cala ciaze oddychalam "brzuchem", WIERZ MI ze w czasie porodu bol jest tak przenikliwy ze WCALE NIE MOZNA ODDYCHAC! ;) cale szkolenie poszlo sie wtedy jebać ;/ nigdy wiecej!

Ja oddychałam jak mi się akurat chciało i jak oddychałam szybko, bo tak bolało to położne mówiły, nie tak - głęboko oddychać! Tak więc one na pewno pokierują, spokojnie! :)

każą oddychać przeponą. wdech nosem długi licząc do 3 a potem wydech ustami licząc do 6. a przy parciu, przed parciem jeden taki wdech jak wyżej dla dostlenienia dzidka a potem głęboki wdech i przeeeeemy tyle z teorii :D zobaczymy jak mi pójdzie w praktyce :P

wierzcie mi ze jak boli to nie da sie oddychac, ja to robilam na sile i wcale nie brzuchem, po prostu kazala nabrac powietrza i przec, to nabieram normalnie, jak to robie zawsze, na czuja ;/ wszyskie pieprzone szkoly rordzenia wtedy przeklinalam!

Zapewne jeśli poprosisz położna na sali porodowej to ona ci udzieli kilka wskazówek. U mnie tak było przy pierwszym dziecku. Teraz chodzę do szkoły rodzenia i się uczę, ale mam świadomość, że jak przyjdzie co do czego to zapomnę połowę z tego i tez będę zdana na położną i męża heh

mnie oddychanie bardzi pomoglo - a w zasadzie skupianie sie na tym zeby dobrze oddychac :P a instrukcaja wg mojej szkoly rodzenia . ... Przyłoz sobie dloń do brzucha , zaraz pod piersiami i oddychaj tak zeby reka sie unosila... w czasie skurczu oddychaj coraz szybciej ( tak jak sapie piesek plytko i czesto ) az minie szczyt skurczu wtedy zwalniasz oddech Takie oddychanie masuje tez macice i powoduje szybszy poród - przynajmniej w teori :)

Napiszę tutaj, bo nie wiem, gdzie jest twój regularny topik. Meaa chciałam ci życzyć szczęśliwego rozwiązania i zdrowego dzidziusia:)) To już niedługo, więc potem mogę nie zdążyć:)

Gość katastrofffa
Ja nie pamietam jak oddychalam ,nie pamietam w ogole czy oddychalam ;) bol taki ,ze te wszystkie instrukcje o kant dupy potluc.Jak tu spokojnie i gleboko oddychac jak masz wrazenie ,ze zaraz wlasna glowe wysrasz ;)

Gość gość
hej, ja ostatnio ogladalam fajny filmik o tym jak oddychac podczas porodu. dziewczyna to pokazywala, lepiej zobaczyc niz przeczytac dlatego wkleje wam linka moze komus sie przyda. ja na pewno bede probowac https://www.youtube.com/watch?v=BUoND5oE2Ms

Gość gość
Etam... Przy pierwszej ciąży w pełnym skupieniu ćwiczyłam oddechy. W drugiej olałam je, bo w pierwszej nie przyniosły żadnego efektu. Teraz, w trzeciej, będę prosić o znieczulenie już w 8 miesiącu... Tak z przymrużeniem oka, oczywiście ;)