Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemy mojego dziecka

ortografia jak pomóc

Polecane posty

zauwazylam jednak ze u dzieci nie zawsze jest problem z ó-u, rz-ż,h-ch itp ale częsciej z tym ze pisza tak jak slysza i czasem niezle klocki wychodza,

do kuśki: a gdzie te badania się robi? Nigdy o takich nie słyszałam. To chyba jednak czeka mnie ta poradnia ped. - psych.

przepraszam - miało być luśki - z tego wszystkiego sama zaczęłam robić błędy :-)

musialabym dopytac bratowej,ale mysle ze w kazdym miescie conajmniej powiatowym sa jakies poradnie gdzie mozna popytac

W moim mieście jest taka poradnia, podobno pełno tam dzieci. Narazie zmykam, bo mam trochę zajęć. Zajrzę tu później. Mo że jeszcze ktoś doradzi coś fajnego? Pozdrawiam.

problem z dzieciakami jest tez taki ze czesto pisza na komorkach bez polskich znakow typu ś ć ą ę ipotem przenoszą to na kartke takie pisanie wiec mamy sprawdzajcie i to !

Gość trzeba ćwiczyć ćwiczyć
http://www.ortofrajda.pl/ na tej stronie są też gry on-line, które uczą ortografii. Chociaż chyba są zbyt trudne dla dziewięciolatka. Ale to musisz sama ocenić :)

Ok więc muszę odkopać laptopa i poszperać w internecie. Czeka mnie dużo pracy :-) Szkoda tylko, że mój mąż od 2 m-cy jest w delegacji i zostałam z problemami sama. Ale to już inna bajka :-)

Gość trzeba ćwiczyć ćwiczyć
dasz radę- powodzenia życzę :) Najważniejsze, ze ma chęci i zauważasz problem :)

Gość i ja powiem
Moj syn w 3 kl mial robione badania bo straszne bledy robil (pododno dziedzicze) ,badania byly w szkole pod okiem psychologa.Pani kazala cwiczyc i jak nie przyniesie poprawy to w 4 kl badania powtorzymy.I tak sie stalo ,na badanie musialam isc z dzieckiem z tym ,ze ja weszlam pierwsza,pani wypytywala mnie o porod, czy raczkowal,kiedy zaczal mowic i takie tam.Nastepnie ja wyszlam i wszedl syn ,siedzial tak ok 2 godz,cos pisal,czytal,rysowal.Po 2 tyg dostalam opinie ,ze dziecko ma dysleksje . Dziecko z dysleksja musi umiec zasady pisowni.W tej chwili jest inaczej traktowany na j.polskim ma wiecej czasu na sprawdzian i jest inaczej oceniany. To tyle.