Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusia_Synusia_Arusia

Kiedy Wasi synowie zaczęli mówić?

Polecane posty

Gość ghjtyjfyujydx
mo ma niespelna 2,5 roku i mowi baaaaaaaaaaaaaardzo duzo zna wierszyki,krotkie rymowanki,policzy do 10ciu mowi zdania max ok 8 wyrazowe wszystko poprzez zabawe sie nauczyl

Ciesze się że Wasze dzieci tyle mówią itd :D Ale kurde załapałam coś dołka przez ten temat 😠

Witam. Mój synek ma 2,5 roczku, mówi niewiele :( Pojedyncze słowa i reszta po swojemu Chodzimy do logopedy,ale na zajeciach maly nie bardzo chce \"cwiczyc\" (powtarzac) Córka za to w wieku 1,5 roczku gadała jak katarynka, japka jej sie nie zamykała:) Synek rowniez rozumie wszystko co sie do niego mówi, pokazuje paluszkiem jak cos chce. Princpolo- nie smutaj sie :)

Gość mamunia dwojeczki
moj syn zaczal mowic pierwsze slowa majac 12 miesiecy, corka 10. w rodzaju mama, tata, baba, dada, pii (chce pic), siii, kaka itd itd. teraz syn ma 3 lata, corka 18 miesiacy i syn mowi calkiem skladnie i ladnie, corka tez juz dobrze sobie radzi. najwazniejsze to dzieciom duzo czytac, duzo do nich mowic, pokazywac, tlumaczyc i mowic wyraznie, bez zdrabniania. no i wazne - nie sadzac przed tv .. boze czy wy naprawde nie macie czasu dla dzieci ze od najmlodszych lat musz ogladac kretysnkie bajki?

akurat mój syn nie jest sadzany przed TV, bajeczki czytamy, duzo z nim rozmawiamy, tlumaczymy, opowiadamy każda czynnosc ktora wykonuje Wydaje mi sie wiekszosc mam majacych problemy z mowa dzieci robi wszystko co moze, wiec mamo dwójeczki nie wiem dlaczego sadzisz ze sadzamy dzieci przed telewizorem i włanczamy kreytynskie bajki Powiem Ci tylko,z e kazdy sądzi według siebie, moze stad Twoje podsumowanie :) I wierz mi,z e bardzo bym chciała zeby synek zaczal ładnie mowic, ale nie jestem w stanie "ciagneac go za jezyk "

młody zaczął nawijać pełnymi zdaniami jak miał 1,5 roku młodsza ma tyle teraz i pojedyncze słówka

Gość leonia81
moja corka do okolo 20 miesiecy mowila bardzo malo, mama, tata, baba, i pare innych, głównie naśladowczych, potem sie rozkrecila, a dzisiaj ma 2 latka i mowi juz duzo, zaczyna laczyc w zdania.. mysle,ze dziecko samo musi dorosnac do powtarzania, bo moja powtarzala jak miala ochote, na pocieszenie, moj brat do 4 lat mowil tylko pierwsze sylaby :-( po kilku wizytach u logopedy zaczal mowic wszystko, poza tym słyszałam opinie, ze dziecko do okolo 2, 5 roku nie potrafi wspolpracowac z logopeda i nie maja sensu takie wizyty