Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malibu111

boje sie iść do ginekologa

Polecane posty

Gość malibu111

Pewnie pomyślicie że jestem głupia, ale ja po prostu boje sie iść do ginekologa, powiedziałabym raczej że bardziej się wstydze . wiem że musze już isć bo mam 18 lat i wypadałoby sie zbadać, kurcze no ale nie mogę sie przełamać. Wszyscy mówią lekarz jak lekarz i pewnie to prawda ale ja jeszcze nigdy nie byłam, nie wiem jak mam się tam zachować i jeszcze to badanie. Na samą myśl o tym boli mnie brzuch:(

Musisz sie przelamac i isc,nic groznego:)!!najlepeij jakbys poszla do kobiety,jak masz jakies opory.pozdrawiamTO NIC STRASZNEGO!!!!!

Gość sensimilla13
Doskonale Cię rozumiem bo w Twoim wieku tez miałam takie obawy. Jednak przełamałam się i powiedziałam sobie „kurcze skoro tyle kobiet chodzi i jakoś potrafią to przeżyć to przecież ja też dam rade” Pomyśl sobie, że taki ginekolog codziennie przyjmuje sporą ilość kobiet i nie będziesz stanowiła dla niego nowości i pewnie nawet Cię nie zapamięta. Moja pierwsza wizyta była w państwowej przychodni u kobiety ginekolog i przyznam, że nie byłam zachwycona atmosferą bo pani miała chyba 60 lat i wydaje mi się, że nie lubiła swojego zawodu. Tak więc później zapisałam się prywatnie i tak naprawdę nie wiedziałam czy lekarzem bedzie kobieta czy mężczyzna. Byłam ogromnie zaskoczona kiedy okazało się, że to mężczyzna…ale okazało się, że jest niesamowicie sympatyczny, delikatny a wizyty u niego to po prostu coś fajnego bo zawsze śmiejemy się i mogę rozmawiać z nim o wszystkim. Naprawdę nie popadaj w paranoję bo najważniejsze jest zdrowie i pamiętaj „kto jak kto ale Ty dasz radę” Powodzenia

Gość malibu111
a ile może kosztowac prywatna wizyta? mieszkam w nie duzym miescie i w przychodni nie ma kobiety ginekologa (a jednak wolałabym isc do kobiety) Powidzcie mi jeszcze jakie badania wykonuje lekarz i czy są one płatne ( bo wiem ze cytologia chyba tak) Jesli bede chciała zeby przepisał mi tabletki antykoncepcyjne to bedę musiała zrobić jeszcze jakies badania?

Gość nie przejmuj się
wizyta to raptem 20 minut, chyba tyle stresu można wytrzymać zresztą chodzenie do dentysty też nie jest przyjemne a czasem też trzeba z kosztem to różnie, ja płącę 150 zł ale zawsze mam do tego badanie USG waginalne i cytologię w miektórych gabinetach inaczej się płaci za samą wizytę a dodatkowo za badania, myślę że ceny zaczynają się od 100 zł za wizytę co do tabletek to odradzam, brałam je 6 lat, po odstawieniu mam zaburzenia hormonalne i wypadające włosy, dorobiłam sie także nadżerki i polipa w macicy ktoś napisze że nie wiadomo czy to wina tabletek....no cóż przed tabletkami nie miałam takich problemów, ani w trakcie ich brania prawda jest taka że tabletki rozregulowują nasze własne hormony i moze się zdarzyć że nawet po odstawieniu tabletek nasze hormony nie wrócą do normy co do badań przed zapisaniem tabletek: polecam zrobienie profilu hormonalnego (ocena ile jest estrogenu, progesteronu, testosteronu, prolaktyny) , badanie na krzepliwość krwi i póby wątrobowe wielu lekarzy nie robi badań i potem jest jak u mnie

Gość sensimilla13
Ja płacę prywatnie za wizytę 80 zł. Za cytologię czy jakieś inne badania płacę dodatkowo. Wszystkie badania, które musiałam zrobić przed zapisaniem mi pigułek robiłam odpłatnie w przychodni państwowej bo jednak ceny są tam niższe niż te w prywatnych klinikach.