Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo wdzięczna

Kochana Best Bra!!

Polecane posty

Gość Bardzo wdzięczna

Kochana Best Bra! Obserwuję to, co piszesz już od dłuższego czasu... I chciałam Ci jakoś podziękować, za to, co dla mnie zrobiłaś (choć pewnie w ogóle nie zdajesz sobie z tego sprawy;) ). Otóż, dzięki Tobie czuję się w końcu bardzo atrakcyjną dziewczyną, a było to tak: prawie od dziecka wiedziałam, że nie mam biustu, o takich nastolatkach, jak ja, mówi się "absolutny brak biustu". W liceum byłam bardzo, bardzo chuda, więc nosiałam push upy 70A i jakoś dawałam radę;) na studiach zaczęłam tyć i miałam wrażenie, że dopiero wtedy w ogóle jakoś zaczęły mi prawidłowo pracować hormony... tyłam i tyłam, również biuście, ale wiesz, jak to jest, jak się ma dwadzieścia jeden czy więcej lat - tak już masz wdrukowane na swój temat pewne przekonania ( u mnie: brak biustu), że ciężko się z nich wyleczyć... Pierwszy, uwagę na to, że noszę za mały stanik, zwrócił, jakieś 3 lata temu, mój były narzeczony... wpychałam się w 75 B, on namówił mnie na 75C, czułam się jak jakaś uzurpatorka, bo myślalam, że "C" to giganty, a ja dalej tkwiłam w przekonaniu, że, chociaż przytyłam, to dalej nie mam biustu, a już na pewno - że nie mam ładnego, okrągłego, normalnego biustu, tylko "jakieś takie coś"... Sama sobie robiłam krzywdę. Żeby nie przedłużać - ponieważ półtora roku temu znów mocno utyłam, wręcz chorobliwie (wyszło szydło z wora: mam poważne problemy endokrynologiczne, jestem teraz w trakcie leczenia), kupiłam stanik w większym rozmiarze... 80C. To było dokładnie 11 miesięcy temu. Potem zaczęłam wnikliwie czytać to, co piszesz... Zrozumiałam, że cały biust nosiłam latami pod pachą... Wiem, że Cię to, co piszę, może totalnie przerazić, ale te "buły", które nosiłam pod pachami, brałam za najzwyklejsze fałdy tłuszczu i byłam załamana tym, że nie dość, że w ciągu paru lat z chudziny zrobiłam się tłuściochem, to jeszcze - prawie, że płaskim... Pod Twoim wpływem, wygarniając do miseczek te wszystkie "poduchy", kupiłam stanik ...80 E. To było wiosną tego roku. Wczoraj znów poszłam kupować staniki, znów pamiętałam o wszystkich Twoich sugestiach, o tym, ze stanik musi być ciasny pod biustem i tak dalej... i kupiłam - 75G. Best Bra, od ubiegłego roku schudłam raptem 3 kilo, ale zmieniłam zupełnie myślenie o sobie samej, bo moje piersi wyglądają pięknie... To mi się w głowie nie mieści, jak bardzo krzywdziłam samą siebie jeszcze rok temu... wiem, że latami rozczłonkowywałam piersi na trzy części (biust, "podpasze", "podbiuście") i że gdybyś zobaczyła mnie w styczniu w moim 80 C , to byś chyba trupem na miejscu padła... Ale tak to jest, kiedy się komuś z wiekiem zmienia figura, a on absolutnie, kompletnie nie ma świadomości własnego ciała... Tak było ze mną i gdyby nie ty, dalej uważałabym się za bezbiuściastą kalekę... A teraz z dnia na dzień moje cycki wyglądają coraz lepiej, wszyscy dookoła to widzą, koleżanka, które znają mnie od pierwszej klasy podstawówki, raz nie wytrzymała i centralnie złapała mnie za biust - bo chyba chciała sprawdzić, czy nie jest sztuczny ;) złapała - i zatkało ją z wrażenia:) kiedyś nosiłam staniki watowane, jak tylko można, a teraz noszę takie mięciutkie, cieniutkie na fiszbinach, i i tak mam - no po prostu wielkie piersi:) Dziś, jak wróciłam do domu i z nienacka spojrzałam na siebie w lustrze, to poczułam się jak supergwiazda... Jesteś moim Gokiem Wanem, choć nigdy się nie spotkałyśmy i nigdy nie powiem Ci osobiście, jak wiele Ci zawdzięczam, to wiedz, że bez Ciebie moje samopoczucie byłoby teraz zupelnie inne niż jest:) nie wiem, czy wiedziałaś, jak wspaniałe rzeczy robisz i jak bardzo pomagasz takim dziewczynom, jak ja:) całuję Cię mocno! i życze Ci wszystkiego, co najlepsze:) Twoja Bardzo Wdzięczna A.K.

Gość Podaj dalej
ja nadal szukam swojego biustonosza ale ja mam malutkie piersi:P heh kupowalas biustonosz w necie czy w sklepie ajak tak to gdzie?:D mnie osobiscie troche przeraza cena... bo na stanik zawsze 50zl maks a teraz trzeba bedzie wydac ponad 100 nawt 150 jak widzialam:)

a według mnie to jakaś podpucha by kliknąć i wejść w te dwie strony

Gość Bardzo wdzięczna
Kupiłam w triumphie, jak zawsze, za 128 zł sztuka... Mam u nich kartę stałego klienta, a więc przysługuje mi obnizka 7%, normalnie zapłaciłabym za jeden około 140 zł... wiem, że to duży wydatek, ale opłaca się, naprawdę:) to jest fenomenalne uczucie, kiedy widzisz, jak nagle się okazuje,że masz zupełnie ładną figurę;) Żeby była jasność - wiem, że czasem Panie w triumphie pomagają przy doborze rozmiarów, ale ja się zawsze tak wstydziłam, że ktoś miałby mnie zobaczyć, że nie było opcji... Dopiero wczoraj, jak już włożyłam to moje 75G, to wciągnęłam na nie koszulkę (obcisłą) i spytałam ekspedientkę, czy wg niej może być... Powiedziala to, co w sumie sama wcześniej zauważyłam;) czyli, że jest baardzo dobrze:) to i tak jest wielki progres, bo jakis czas temu na pewno bym się nawet na taką konsultację nie zdecydowała;) Best Bra mogła być - i jest - moim jedynym ratunkiem:) kurczę, jak się ma kompleksy, to naprawdę to jest dramat... Ale ja się z nich leczę:) Powoli, ale skutecznie, mam nadzieję:)

Gość Podaj dalej
aaa to gratluje moja droga:) Ja niestety w Triumphie nei kupie bo poszukuje rozmairu 65E lub 65D jeszcze sie okaze;p no a tam z tego co wiem takich nie ma;D

Gość Podaj dalej
bezzz te strony sie generuja automatycznie niestety;/

Gość Podaj dalej
karygodne zachowanie a jaki rozmair ci wyszedl na stonce podawanej przez nasza bogini bra_best?:D i czy miezrylas juz te rozmairy:P

nie wiem jaką Best Bra podała stronę.... szczerze powiem, że nie szukałam, dopiero kilka dni temu trafiłam na posta, że zazwyczaj mamy źle dobrane staniki.... jeśli chodzi o mnie jestem tego pewna.... :(

Gość Podaj dalej
ja tez jestem pewna nosze te swoje 75B z wata w srodku i mam za luzno pod biustem.... bez ramiaczek mi zjezdza na brzuch (mam 70 pod biustem scisliwie mierzac..) http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ tu mozesz sobie spr swoj rozmiar i poczytac cos na temat idealnych stanikow;)

no wlasnie sprawdzilam... jestem w szoku, bo zawsze panie w sklepie, nawet niestety w triumphie w lodzi doradzaly mi 75 B Mam 75 pod biustem i 89 w biuscie.... a teraz czytam ze powinnam miec 65G skąd taki dysonans :D??

Gość Podaj dalej
z tego ze biust ma podtrzymywac obwod pod a nie ramiaczka;) no i kazdy biustonosz sie hmmm rozciaga

Gość Bardzo wdzięczna
Podaj dalej, faktycznie, szukam na stronie triumpha staników z obwodem 65 i wygląda na to, że ich w ogóle nie mają... Niedobrze...

Gość Podaj dalej
tylko wiesz;p uprzedzam ze taki rozmiar ciezko niestety znalezc:(

Gość Podaj dalej
no niestety:P mi proponuja 70C.... ale co z tego jak on sie rozciagnie... i ebdzie z tego 75 skoro ja pod mam rowniótkie 70:D

hmm nie mieszkam w polsce, moze bedzie mi latwiej ?? a jak nie to zamowie jakis przez internet... dla dobrego samopoczucia warto ryzykowac nawet nie trafionym za pierwszym razem zakupem :)

Gość Bardzo wdzięczna
Wiem, że maja mieć nową kolekcję pod koniec listopada z coraz bardziej ciekawymi rozmiarami - może wtedy coś zaproponują? W każdym razie widziałam (nie na stronie, a w ich katalogu), że ma się pojawic sporo staników z miskami E, F, G... Niestety, nie mam pojęcia, w jakich obwodach...

Gość Podaj dalej
karygodne zachowanie jesli nei w polsce to masz szczescie bo chyba tylko u nas male obwody sa taka rzadkoscia;) Wiele pan ekspedientek pytajac je o 65D czy E przy moi malym biuscie patrza jak na idiotke... Polskie realia;p

Gość Bardzo wdzięczna
Karygodne zachowanie, nawet, jesli miałabyś zacząć przemianę od rozmiaru 70E/F, oczywiscie tylko w przypadku, kiedy naprawdę nie będziesz mogła dostać 65G, to i tak warto:)

:D byłam na zakupach kupiłam brytyjskie 32F bo niestety 30G nie mieli. Ale co najlepsze, pani mi doradziła własnie ten stanik. Zawsze nosiłam usztywniane wypychane poduszkami staniki i moje piersi wygladaly w nich na mniejsze, niz teraz... A teraz mam stanik w ogole nieusztywnionyniemalze caly koronkowy....jestem pod wrazeniem schodzą mi się w końcu piersi \"do środka\" a nie ucekają \"pod pachy\" :D :D:D:D I tak bede musiała nabyć usztywniany, bo moje sutki są bardzo wrażliwe i przy lekkim wietrze nawet baaardzo sterczą... ale to w przyszłym tygodniu, jak bedą mięli dostawę :) teraz czekam na mojego chłopaka i jego reakcję, bo powiem szczerze, że chyba nie da się nie zauważyć różnicy.... a na pewno nie da się jej nie wyczuć :) dziękuję dziewczyny jeszcze raz najmocniej :)

Gość Bardzo wdzięczna
Super:) a ja z tego wszystkiego poszłam dziś na basen, pierwszy raz od prawie dwóch lat:) i czułam się bardzo fajnie:) absolutnie nie jak jakiś bezkształtny hipcio, tylko jak bardzo atrakcyjna, miejscami mocno okrągła dziewczyna;) kostium mam jeszcze z wakacji, jednoczęściowy, brązowy, ale teraz czuję się w nim dużo pewniej, niż latem:) a jak się już suszyłam, tzn. włosy, a bylam już ubrana (oczywiście miałam ten nowy stanik;) ), to dogadałam się z ratownikiem w kwestii karnetu i naprawdę widać było po tym gościu, że tłumaczy mi z duużym zaangażowaniem i że mu się najnormalniej w świecie - podobam:)

karygodne zachowanie gratuluje;) szkoda ze u nas nie ma takiego wyboru rozmiarow;p

O matko i córko! Zarumieniłam się od pięt po sam czubek głowy i nie wiem co odpisać... Przecież ja jestem tylko taki kalkulatorek co literki i liczby podpowiada ;D Wiem, że dobry stanik zmienia wiele - niezależnie od wielkości piersi - nie tylko pod względem fizycznym ale i psychicznym, dlatego też staram się jak mogę kierować dziewczyny w objęcia właściwych biustonoszy ;) I samo to, że mogłam pomóc, podzielić się wiedzą, potencjalnie poprawić komuś samopoczucie (choć przyczyniam się też do opróżnienia portfela ;) ) jest już wystarczającą nagrodą :) Ale Twój post to już po prostu coś niesamowitego i to ja Ci serdecznie dziękuję za niego, za to całe ciepło i radość, która z niego płynie - w takich momentach naprawdę wiem, że to co robię ma sens :) Życzę szybkiego pozbycia się wrednego choróbska i szuflady pełnej przecudnych staników! Pozdrawiam bardzo, bardzo gorąco i jeszcze raz dziękuję :)

Gość Bardzo wdzięczna
Best bra, super, ze odpisałaś:) napisałam, jak jest:) naprawdę zrobiłas ze mną cuda, choć o tym nie wiesz;) całuję cię bardzo, bardzo mocno, nawet jeśli miałabys się znowu zarumienić;) :* :* :*

Gość do karygodne
wybierz raczej na początek 70E lub 65F. G będzie za duże

Gość Skinnn
BEST_BRA >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Moglabys podac swojego maila? Chcialabym Ci wyslac zdjecie mojego biustu i wymiary zebys mi poradzila co zrobic

Gość Best bra ma maila w stopce...
the.best.bra@gmail.com :)