Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znudzona.a

ON - WIECZNIE ZMĘCZONY I ŚPIĄCY - CO ROBIC?

Polecane posty

Gość znudzona.a

Mam ukochanego faceta z którym mieszkam 2 lata i wiąze przyszlosc. jednak jest cos co mnie męczy i sprawia, ze jestem ciagle znudzona... otoz moj chlopak pracuje- nie jakos ciezko, nie fizycznie, po prostu max. 8h dziennie, duzo jezdzi autem, reszta za biurkiem. Wraca najczesciej 15-16 - i juz w drzwiach slysze jaki to jest padnięty, zmęczony i co go boli :O Ja pracowam w biurze, teraz pracuje na wlasny rachunek, tez bywam zmęczona, a do tego robie obiady i jak mam czas sprzatam. Dzis tez, przyszedl, zjadł. I poszedł spać. Obudze go za godzine, wypijemy kawe, pbejrzymy cos w tv, kąpac sie i spac. ja rozumiem ze on teraz wstaje 2h szybciej niz ja ale co z tego zycia :(:( od kilku dni doszlo nowe jego maruszenie, ze nie lubi zimy, ze jest niskocisnieniowcem i cała zime jest zmeczony. Jak dla mnie zmeczony jest cały rok, kazdego dnia. Czy mozna jakos mu/ nam pomóc? :(

a czym się on zajmuje w domu ? ma jakieś obowiązki ?

Gość jesteś degeneruchem
o 15 z pracy wychodzi??? ale ma luzy!!! to ci sie wygodny leniuch trafił, wiec albo go włączysz w obowiązki domowe, albo lepiej pokaz mu drzwi, zanim uczyni cie żoną, matką i gospodynią w jednym. Z takiego żadnego pozytku nie ma. To egoistyczna leniwa ciota.

Gość amoze
ja też tak miałam, rano do szkoły, przyszłam, zjadłam obiad, poszłam spać wstałam, porobiłam coś ze 2, 3 godziny, i znowu spać, okazało się, że mam problemy z hormonami i tarczycą od kiedy przyjmuje leki wszystko jest ok :)

Gość amoze
ja się czułam naprawdę zmęczona, po prostu padnięta, potrafiłam zasnąć na stojąco :/

Gość znudzona.a
amoze - prosze napisz cos wiecej - udales sie z tym do lekarza internisty? i co powiedziales ze jestes zmeczony? on zaczał sie leczyc bo widzi sam ze cos z nim nie tak

brakuje mu adrenaliny ;) najlepszym wyjsciem z sytuacji jest ruch fizyczny- basen, siłownia, wybierzcie sie razem, albo- wyzwania ;) dostarcz mu troche emocji, to się chłopak przewietrzy ;)

Gość amoze
tak, do internisty i powiedziałam co jest grane najpierw miałam podstawowe badania, bo takie obawy daje też cukrzyca a potem bardziej szczegółowe i wyszło że mam za niskie tsh.

Gość znudzona.a
raz próbowalam i poszlismy pobiegac - chcialam biegac codziennie ale na 1 razie sie skonczylo bo teraz pogoda mu nie odpowiada. czasem chodzi z kumplem na basen i potem jak wraca jest taki zywy i mowi ze dziala na niego ruch ale moim zdaniem powinien robic cos czesciej a nie raz na tydzien czy dwa...

jak mu pogoda nie odpowiada, niech chodzi na siłownię. 3- 4 razy w tygodniu co najmniej. ja też jestem bardzo ospała, szczególnie zimą i jesienią, ale dużo ćwiczę i to mnie trochę stawia do pionu.

Gość ja mam to podobnie z mężem
tylko że problem jest z tym że jest zwykle zbyt zmęczony na seks. Wcześniej było może ze 4 razy w miesiącu i to z mojej inicjatywy, teraz trochę więcej bo rozmawialiśmy i się stara. Mój ma oczywiście więcej powodów do zmęczenia niż twój, bo pracuje, studiuje i ogólnie gdyby po tym tylko był zmęczony i nie miał ochoty na seks to bym była w stanie zrozumieć ale on przychodzi siada przed kompem siedzi po kilka godzin a potem dopiero "o jaki jestem zmęczony, jutro kochanie" a jutro zasypia jeszcze szybciej :o. A jesteśmy dopiero drugi miesiąc małżeństwem. Wcześniej to kurka przychodził po całej dobie z roboty i mu się chciało.

Gość znudzona.a
ale moj tez pracuje i studiuje

Ja właśnie działam, już pisałam że rozmawiałam i że się stara, jak będzie trzeba to jeszcze raz pogadam, chciałam się tylko zsolidaryzować z koleżanką że też mamy podobny problem. Po prostu trzeba rozmawiać, a w twoim wypadku rozruszać faceta, może nawet spacery by były wskazane, albo zagonienie go do garów raz na jakiś czas. Kumpela miała tak że 2 małych dzieci ona cały czas z nimi a zapracowany mąż wracał do domu i spać, bo on pracuje. Pracował 12 godzin dziennie ale ona siedziała z dzieciakami non stop i po prostu pewnego dnia nie wytrzymała i zaczęła ganiać męża do dzieci i sama w końcu odetchnęła i troszkę odpoczęła.

A to przepraszam

Gość pewniepewnie
ma za mało obowiązków, albo troche fizycznej dyganki by mu sie przydało

Słuchaj znudzona. Najpierw mu powiedz że jest taki i taki problem z nim, a jak ci będzie się wykręcał że praca że studia to po prostu powiedz prawdę że wasz związek może na tym ucierpieć bo ty jesteś "znudzona" niezadowolona, zaniedbana i że "ty" nic nie możesz poradzić na swój stan. Natomiast problem wymaga rozwiązania innego niż tylko rozwiązanie zadowalające twojego faceta, czyli spanie. Potem pomyślcie jak to ugodowo rozwiązać: nie wiem wspólny spacer, wspólne gotowanie, wspólne coś robienie np w jakimś dniu w tygodniu i zostaw mu tak ze 2 dni w tygodniu niech sobie pośpi jak mu się bardzo chce (choć z doświadczenia wiem że im człowiek dłużej śpi to tym jest bardziej zmęczony więc nawet bez tego by się obyło). Ja mojemu powiedziała że może przecież zrezygnować z siedzenia przed kompem na moją korzyść (no chyba że coś robi na zajęcia).

Acha i dobrze tu ci piszą że zagoń go bardziej do obowiązków domowych, niech poodkurza umyje podłogę. JA nawet jak byłam na studiach i nie pracowałam a mój i pracował i studiował to mieliśmy obowiązki domowe po równo mimo że ja miałam w sumie mniej tych obowiązków, a dlaczego? Bo jak sobie wychowasz faceta taki już zostanie. Za kilka lat może on nie mieć pracy a ty możesz zapierdzielać na 2 etaty i jeszcze będziesz musiała wrócić do domu posprzątać, ugotować bo on będzie spał.

Gość wiecznie zmeczony
Ja sam przez jakis czas po 8 godzinnej biurowej pracy bylem kazdego dnia wiecznie wykonczony i tylko jadlem obiad i padalem na nos i zasypialem. Moja zona wiele razy nie byla zadowolona. Ja mysle ze to jest niedobre psychiczne nastawienie, stresy w pracy i kombinacja bezradnosci, niezadowolenia z zycia z brakiem hobby i milych zajec powoduje ospalosc.

Gość coolio
Odnośnie braku seksu ze strony męża po 2 miesiącach małżeństwa: ...a może po prostu, tak jak znaczna większość, tuż po ślubie zamieniłaś się w jakąś heterę, roztyłaś i dopiero teraz , bezpieczna po ślubie pokazujesz jaka jesteś naprawdę... ...a ON biedny, z ręką w nocniku, zdał sobie sprawę w jakim szambie się znalazł i jedyna jego ucieczka to komp i sen. Bez ataku i obrazy. Sądząc też po sobie :), Facet od razu na wstępię w progu domu krzyczy ,że zmęczony, ze strachu ,że zaraz zostanie zagoniony do garów albo coś...masakra, niestety, ale najlepszym rozwiązaniem jest ROZMOWA w ZWIĄZKU, zobaczycie jaki pierwszy bunt będzie i poruszenie... po tym ocenicie wartość takiego obiboka, a z upływem czasu, jak gość nie jest pedałem - to po rycersku sam obciąży was raz na jaki czas z obowiązków i jaki dumny później :) ,że zmył dziś 12 talerzy. JAK TO FACET NIE MA OCHOTY NA SEX??? wtf, tzn. ,że chyba z samym sexem jest coś kiepsko. a jak zaczniesz felatio to też dalej nie chce>?

Gość gość
ja też mam takiego faceta i życie z nim to jest udręka, istna depresja, ciągle śpi,bo jest zmęczony, wstaje jest zmęczony i znowu musi odespać i nawet jak ma dwa tygodnie wolnego to i tak śpi, bo musi odespać, bo jest zmęczony, nigdy jeszcze nie zrobiliśmy nic co zaplanowaliśmy, bo akurat śpi i nie może się podnieść, a jak już wstanie to ciągle jest niezadowolony "bo żyje". Powiem Ci jedno jeżeli masz o wiele więcej charakteru niż niż jak to uciekaj od niego z dala, bo twoje życie zamieni się w wegetacje jak moje, razem z nim prześpisz, życie, które masz tylko jedno, na dłuższą metę doprowadzi Cię to wiecznej apatii.

Gość gość
podawaj mu codziennie witaminy a w szczegolnosci MAGNEZ moze ma niedobry, ewentualnie pod wzgledem cukru we krwi niech zrobi badania miala taki okres trwał 2 lata , praca, do domu, w domu ledwo zjadłam obiad kładkałam sie spac, ze zmeczenia , nie mialam innych obowiuazkow a czulam sie jakbym pracowała w kopalni, spalam do 19-20 wstawałam , jadłam kolacje, kapałam sie i szłam spac były tygodnie ze kładadz sie po obiedzie ok 16.00 potrafiłam spac do rana i wstac odrazu do pracy , moj maz ledwo to znosił, sam spedzał wszystkie dnie , podczas gdy ja spałam. prace nadal mam ta sama nic sie nie zmieniło a mam teraz w dodatku dziecko i obiwazkow poza praca mase na głowie a działam na pelnych obrotach kazdego dnia wtedy okazało sie ze mam tak wypłukany organizm z witamin ze SZOOOk , a magnez to był na skraju gdy zaczełam brac witmany i w szczegolnosci magnez powoli zaczynałam odzyskiwac siły i jedna rzecz nie mozna nie przywyczajac do spania po obiadku, trzeba swoja uwage odwrocic, isc na spacer

Gość gość
Ja mam tak samo..niskie ciśnienie a juz całkowicie jestem wykonczona przez alergie.nie mam sil tylko bym spala.

Gość gość
Ja również uważam że może to być niedobór magnezu. Ja sama łykam go w stanach obciążenia totalnego :) zauważyłam, że przy regularnym stosowaniu tego pierwiastka mam więcej siły i ochoty do pracy. Lepiej sobie też radzę w sytuacjach stresowych. Ostatnio kupiłam też męzowy MenMag, dopiero co zaczął brać ale jestem z niego dumna, że sam pamięta o tabletce :)