Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Shining*

ROZJAŚNIANIE,BLOND,fryzury,poradzcie cos na to!

Polecane posty

WItam, no masakra wczoraj bylam u fryzjera i chcialam zrobic na platynowy blond. co prawda wiedzialam ze koncowek mi nie wezmie rozjasniacz ale te na gorze tez wyszly KANARKOWO-KURCZAKOWO zolte, swieca w ciemnosciach chyba:/ a konce rude. pod spodem wlosow nie rozjasnie na koncach bo kiedys duzo farbowalam na ciemne i nie odrosly jeszcze. moja ciocia jest fryzjerka i u niej w zakladzie robilam, bardzo sie balam rozjasniania i pomimo ze mi odradzala chcialam szybciej niz ona zmywac rozjasniacz...efekt jest taki jak na zalaczonych obrazkach: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c12e5afbeae9253e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6e0b878b867db1c1.html no taka żarówa ze nie wytrzymam, od razu mowie ze chce miec blond i nie bede sie cofac do brazowego spowrotem jak juz tak poswiecilam wlosy. chcialabym zeby wypowiedzialy sie blondynki bedace naturalnie szatynkami lub brunetkami, ktore robia sobie blond...co zrobic zeby usunac zolty odcien? jaka farba? odpadaja plukanki narazie itp. bo to powazna sprawa jest narazie. podkresle ze nienawidze cieplych kolorow na glowie dlatego zawsze mialam czarne teraz chcialam srebrno biale albo chociaz zeby ten blond nie byl taka zarowa....nie wiem moze troche go oziebic cieniutkimi czarnymi pasemkami albo w ogole cos ktos poleca?! ODEZWIJCIE SIE POMOCY MUSZE CHODZIC W KAPTURZE BO LUDZIE W NOCY MYSLA ZE TO DZIEN BO SLONCE SWIECI :p

no tak ale czym, jak, kiedy...to bylo rozjasniaczem, podobno farby tez dzialaja. a boje sie poraz drugi rozjasniaczem bo moga sie zrobic gumkowate albo w ogole powypadac...

Odczekaj minimum tydzień... nie od razu. Myślę, że farbą o dużej tonacji... :) I będzie już tak jak chciałaś.. :)

a co tzn. duzej tonacji? np. te w sklepach o odcieniach platynowy albo srebrny blond zniweluja to ze sie mieni na rudo czy jeszcze rozjasnic ciut...ogolnie to mysle ze mialam tez zle nakladane bo najpierw tak na konce i srodek powinnam miec a potem przy glowie... wtedy by moze lepiej bylo:O

Gość przesadziłaś
farbowanie bardzo ciemnych na srebrny platynowy blond to nieporozumienie po pierwsze trudno uzyskac dobry efekt, po drugie totalnie zniszczysz włosy bo co 3 tygodnie bedziesz katować włosy by usunąc odrosty ja mam ciemny szatyn/ciemny blond i od 10 lat fabuje na złoty blond i to już moim zdaniem bardzo niszczy włosy, odrastają coraz cieńsze...gdybym miała farbować na jeszcze jaśniejszy kolor to w ogóle bym się załamała możesz spóbować albo niebieskich płukanek albo płukac włosy sokiem z cytryny i myć szamponem do włosów z łupieżem (trochę usunue tej rudości) na twoim miejscu nie farbowałabym włosów od razu ale poczekała minimum tydzień i wtedy nałożyła na całe włosy którąś z farb, jest taka farba Pallette, odcień platynowy blond XXL, powinno chwyćić, sprawdz jednak przed kupnem czy opakowanie zawiera ten niebieski proszek do odbarwiania czy mleczko utleniające (lepsze mleczko) dobre są też farby superrozjaśniające Nutrisse Garniera (ja je stosuję) to numery ze "setką"w nazwie, rozjaśniają do blondu bez wstępnej dekolryzacji, mieszasz tylko w butelce aplikatorze mleczko utleniające z farbą, nakładasz na 25-30 minut i gotowe nr 100 bardzo jasny naturalny blond superrozjaśniający nr 101 bardzo jasny beżowy blond superrozjaśniający nr 111 bardzo jasny popielaty blond superrozjaśniający wszystkie te odcienie są bardzo jasne prawie białe, powinny wyjść bez żółtego odcienia na Twoich włosach, nie trzymaj ich jednak dłużej niż te 25 minut, dołączoną odżywkę potrzymaj przynajmneij godzinkę, super zregeneruje włosy, będą gładkie i lśniace

Gość przesadziłaś
111 to chyba ten kolor który chcesz uzyskać, sama zobacz

ogolnie to wiem ze dobrze na ciemne wlosy nie dziala takie rozjasnianie dlatego za jakis czas i tak bym nie miala oporow zeby wrocic do swojego koloru albo na calkiem ciemny jakis. chodzi mi glownie o to zeby nie bylo zadnych rudosci i zolci na glowie bo ja mam zimny odcien cery i wygladam w takich zoltkach conajmniej jak chora na cos:O albo jak hulk hogan:P dlatego moze i ten popielaty by sie nadał bo ma taki zimny odcien, zastanawiam sie tez nad cieniutkimi gestymi czarnymi pasemkami, to tez by moglo ciekawie wygladac ale narazie chcialabym jakos ten blond uratowac poki jest... dzieki za konkretna i rozwinieta wypowiedz:)