Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przełamka załamka

jak się przełamać do seksu bez gumki?

Polecane posty

Gość przełamka załamka

Biorę już drugi blister Yasminelle. Przy pierwszym dr kazał się dodatkowo zabezpieczać bo zaczęłam je brać w 6 dniu cyklu, więc ok - stosowaliśmy gumki. Teraz zaczęłam drugi blister i boje się bez gumki jak cholera. Boję się że ona na mnie nie zadziałają bo miałam w poprzednim opakowaniu od 14 tabletki krwawienie. Jak sobie przetłumaczyć że nie trzeba gumki jejku!

Gość jojojjjoj
z czasem ci przejdzie... też tak miałam przy pierwszych tabletkach - piersze opakowaniez gumkami - drugie to już tak wpierw bez a koniec w gumce - potem jakoś raz tej gumki niebyło a nas naszło... ;) i tak krokami doszło to tego że stres zniknął.. a krwawienie normalne - tym bardziej że zaczęłaś do 6dnia.. do max 3 opakowań powinno minąć to wszystko -a jeśli nieminie to znaczy że tabletki są złe i trzeba zmienić.. życzę powodzenia - ja już niebiore bo z czasem zaczniesz myśleć nie o ciąży ale o skutkach ubocznych tabletek.. bólach głowy, spadku libido i to drastycznych, żyłach na nogach itd itd

Gość przełamka załamka
dzięki za odpowiedź. Ja narazie nie myślę o skutkach ubocznych bo żadnych nie mam. Myślę tylko i wyłącznie o tym ABY NIE BYĆ W CIĄŻY. Już jedno dziecko mam (11 m-cy) i więcej nie chcę już mieć... :)

Gość przełamka załamka
słuchajcie. przełamałam się a teraz się boję! Ale biorę regularnie tabletki o 21.00, to moje drugie opakowanie. Czy wszystko będzie w porządku. Kuurrrde. Normalnie schizuję! Pocieszy mnie ktoś? A może miałam gumę jednak użyć? Ale w takim razie po cholerę mi jedzenie hormonów i wyrzucanie 35zł co miesiąc jeśli miałabym dalej w gumce...

Gość iziiiiia
jeśli niebędziesz wymiotować po tabletce, mieć biegunki, niezażywasz antybiotyków ani środków np. z dziurawcem- niezapomnisz o żadnej tabletce przez dłużej niż 12 godzin od czasu kiedy miałaś ją przyjąć to wszystko będzie ok!!! Niema skuteczniejszej metody antykoncepcji!! no poza sterylizacją.. więc niema co tak się zadręczać... jak będziesz trzymała się reguralności przyjmowania to będzie ok!!

Gość pogięło cię z tymi gumkami
jeśli bierzesz pigułki regularnie (najlepiej nastaw sobie przypominacz w telefonie) to nie będziesz w ciąży pilnuj się kiedy masz biegunkę, wymiotujesz, bierzesz leki - wtedy trzeba użyć gumki albo nie współżyć (przy twoich schizach polecam to drugie) to wszystko ja biorę pigułki i w ciązy nie jestem