Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja23.

jak przesunąc okres przy tabletkach ?

Polecane posty

Gość alicja23.

kończe opakowanie w poniedziałek i powinnam wtedy zacząć 7dniową przerwę więc okres pewnie dostałabym gdzieś w czwartek i akurat na weekend:( a tego nie chcę...da się jakoś to przesunąć? nie wiem na przkład nie robic tej przerwy albo skrócic i zacząc kolejne opakowanie w piątek? okres wtedy ustałby?

wystarczy jak wezmiesz kolejne opakowanie nie robiac przerwy a okresu nie dostaniesz... ale mozesz niezle namieszac w swoim organizmie.. wiec radze Ci dobrze sie zastanow zcy lepiej miec okres w weekend... czy pozniej go np nie miec wogole bo poprzestawiasz sobie gospodarke hormonalna organizmu.... pozdrawiam:)

Gość alicja23.
ehh a jakby skróciła przerwę? nie chce na stałe mieć okresu w weekend o to mi chodzi a przeciez zawsze tak bedzie wypadało,musi byc jakis sposób który nie zaszkodzi

Gość Anka-Malowanka
CO jakiś czas możesz tak zrobić. Moja lekarka np. polecała mi to w czasie wakacji (wyjątkowo źle znoszę wtedy okres). Bierzesz kolejne opakowanie (bez 7 dniowej przerwy) i jedziesz do końca (nie wolno Ci tego przerwać), potem robisz przerwę i jest OK. Według mojej ginekolog jednorazowe lub dwukrotne przesunięcie nie czyni krzywdy. Nie można jednak tego często robić, tzn np co 3-4 miesiące.

Gość alicja23.
ale odkryłaś :o mi chodzi raczej o to żeby czuć sie w pewnych dniach konfortowo podczas seksu:p a nie że choroba phi