Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ibelinka

odstawienie anty

Polecane posty

Gość ibelinka

witajcie!! odstawilam yasminelle po 5 dniach stosowania, przez pierwsze cztery czulam sie doskonale i cieszylam sie okropnie, zwazywszy na to, ze przerabialam triquillar (dawno) a ostatnio yasmin i harmonet, po ktorych czulam sie fatalnie!! po yasminie okropne pryszcze, dretwienie nog i kompletny brak ochoty na seks, po harmonecie migreny i stany depresyjne!! zyje w strasznym stresie od kilku dni!! po 5 tabletce yasminelle wystapily u mnie takie dusznosci, ze myslalam, ze sie wykoncze, udusze i nie wiem co jeszcze!! trzymalo mnie cala dobe, musialam sie zwolnic z pracy, lekarz mi przepisal propranolol i kazal zmienic tabletki.. w efekcie juz do ginekologa nie dotarlam, bo sily nie mialam i odstawilam swinstwo!! objawy ustapily, ale po dwoch dniach znowu serce mi kolacze, a cisnienie mialam 120/100, mimo, ze zawsze mam niskie, wzielam ten propranolol i cisnienie spadlo, ale dalej czuje sie fatalnie - jakies takie jakby sercowe objawy.., dodam, ze lecze sie na niedoczynnosc tarczycy i lykam letrox 100!! sorry, ze tak sie rozpisalam, ale powiedzcie - czy te objawy moga byc wynikiem odstawienia hormonow w 5 dniu????????? przeciez organizm jeszcze sie do nich nie przyzwyczail!! PLIIIIIIIIIIIISSSSSSS o powazna odpowiedz - moze ktoras z was slyszala o takim rozregulowaniu po odstawieniu czy cus?? aha, okres juz dostalam planowo - po 3 dniach od odstawienia..

Gość ibelinka
dzieki ci wielkie!! bo naprawde juz nie wiem co mi jest!! jeszcze dodam, ze sie dowiedzialam od mojej endokrynolog, ze te yasminelle tak samo jak yasmin odwadniaja strasznie i wyplukuja potas i pewnie te moje dusznosci przez ten wyplukany potas, chociaz pewnosci nie ma, bo nie badalam.. (no ale kazda inaczej teaguje, po yasminie tak nie mialam, choc ten sam sklad tylko estr. wiecej.., wiec nie wiem.., ale z yasminellek juz sie wyleczylam..) aha, czytalam tez, ze jasminelle jest juz wycofany z holandii a i na wyspach tez go nie dostaniecie.. ja nie wiem....., moze po prostu z tymi tabletkami cos jest nie tak.. jakies proporcje zle.. albo cos w skladzie o czym nawet na opakowaniu nie pisza..

Gość na cholere trujesz sie anty

Gość ibelinka
no to sie juz wlasnie nie truje!!!!!!! odstawilam!!!!!!!! ale nie wiem czy to teraz sie na mnie jakos nie odbija, ze przerwalam w trakcie?????????????? to w sumie byla taka dobra rada mojej gin., bo mialam dosc mocnme krwawienia i ona zasugerowala, ze po anty stana sie mniejsze (wiadomo) bo juz mi morfologia siadala..

czytając takie posty ciesze się,że nie biorę tasów. a byłam juz zdecydowana a teraz 3 opakowania leżą i się marnują może za jakiś czas się zdecyduję ale coraz więcej wątpliwości mam.

zmień gina !O: lykacie wszystko jak leci bo to pozornie najlepsza metoda anty a potem się zaczyna. Tej ginie już podziękuj, powinna sprawdzic przyczynę nieprawdłowych krwawień a nie w ciemno leczyć skutki.

Gość ibelinka
no masz racje!! ginie podziekowalam!! ale wyobraz sobie, ze to jest taka gin, do ktorej ogonki stoja, bo taka dobra opinie ma i rzekomo taka swietna jest:(( a masz moze jakies konkretne doswiadczenia w tej kwestii, bo tak dosc radykalnie sie wypowiadasz?? ALE POWIEDZCIE MI WRESZCIE, PROSZE!! CZY TE MOJE OBJAWY MOGA BYC Z TEGO ODSTAWIENIA PO 5 DNIACH?????????????? dodam, ze juz kiedys zdarzylo mi sie odstawic yasmin wlasnie po kilku dniach i nic mi nie bylo, wrecz przeciwnie - czulam sie o niebo lepiej!! AGAMI13 - czekam na twoja podsylke!!

wiesz co?poczytaj inne fora, na przykład łysienie tam dziewczyny przeklinają, że kiedyś brały niewinne bo z małą zawartością hormonów tabsy a dziś w zastraszającym tempie łysieją. To tylko pierwszy z brzegu przykład bo bywają dużo poważniejsze...Dobrego gina rozpoznasz po tym, że przed LECZENIEM zleci badanie poziomu hormonów i dopiero na podstawie wyników dobierze odpowiedni lek. Bo to są leki, niektóre przy okazji działają czasowo przeciwpoczęciowo czy antykoncepcyjnie, niektóre wczesnoporonnie... Kolejka do tej pani moze się ustawiać własnie z powodu łatwego przepisywania tabletek, niektórym nieświadomym kobietom to na rękę, ich wybór.

jeszcze jedno: bierzesz letrox, to też hormon tyle ze syntetyczny, istnieją doniesienia w literaturze med o wplywie innych lekow na poziom hormonow tarczycy, jest tam wymieniony miedzy innymi estradiol. Kolejnego gina poinformuj, że chorujesz na niedoczynność i jakie leki bierzesz, to b.ważne. Objawy jakie opisujesz czyli wysokie cisnienie,kolatanie serca mogą być związane z tarczycą, skoro wciąż dostaje zmienne sygnały - raz bierzesz dodatkowy hormon za chwilę go odstawiasz, organizm może wariować ;) Skontaktuj się ze swoim endo a najlepiej poszukaj gin-endo jeśli niepokoją cię również te drugie dolegliwości:)

Gość ibelinka
hmm..... no widze, ze jestes strasznie cieta!! ja cieta nie jestem, uwazam, ze to wybor kazdej z nas.., jedne czuja sie dobrze inne nie!! dlatego warto dzielic sie swoimi doswiadczeniami!! zadna ginekolog takiej wiedzy nam nie zapewni!! ponadto, ja wiem, ze skutki uboczne stosowania tabsow sa duzo powazniejsze niz lysienie, az taka kretynka nie jestem!! sama bylam swiadkiem ciezkiej zatorowosci plucnej po 2-miesieczym czasie stosowanie tabsow!! na szczescie dziewczyna z tego wyszla!! w kazdym razie, ja kiedys a bylo to dawno stosowalam triquillar i czulam sie po nim swietnie!! tyle tylko, ze wtedy bylam mlodsza i nie chorowalam na tarczyce!! wtedy uwazalam, ze to naprawde fajna rzecz - pomijajac efekt anty - mialam piekna cere, piekne wlosy, bole miesiaczkowe znikome (a musisz wiedziec, ze wczesniej boje mialam takie, ze nie bylam w stanie normalnie funkcjonowac) teraz tez chcialam ten triquillar, ale moja gin. powiedziala, ze to stary lek i ze go juz chyba w sprzedazy nie ma!! nie wiem czy to prawda, nie sprawdzalam!! a ktore srodki nazywasz wczesnoporonnymi?? spirale czy tabletke "po", bo mysle ze innych nie masz na mysli, co?? a poza tym jak ci cos jest, tak jak mi, ze te krwawienia mnie prawie do anemii doprowadzily (zrobilam juz wszystkie badania - pewnie to przez wysokie TSH), to wiesz!! to zwyczajnie chcesz sobie pomoc!!!!!!!!!!!!!!!! wez to pod uwage!!!!!!!!!!!!

Gość ibelinka
ha! ja mojej gin mowilam oczywiscie o mojej tarczycy (kazdemu lekarzowi o tym mowie) i wiem, ze interakcje letroxu czy eutyroxu moga wystapic w polaczeniu z estradiolem...... ale to wiem tylko z literatury, lekartzem nie jestem, sama sie doksztalcam dla wlasnego dobra!! ale moja gin na wiesc o mojej tarczycy skwitowala krotko: "antykoncepcja reguluje prace tarczycy, wiec na pewno bedzie sie pani czula duzo lepiej"............ no i uwierzylam, w koncu to ona jest lekarzem nie ja!! a do gin-endo juz sie umowilam, jest u nas w miescie jedna taka.., opinie ma dobra, ale ja jakis czas do niej chodzilam i nie bylam zbytnio zadowolona...., ma troche dziwne podejscie do pacjentek:(( no ale coz, tym razem chyba nie mam wyjscia i do niej pojde!! dziekuje ci za szerokie wypowiedzi!! jak cos ci sie jeszcze nasunie to napisz!! bede wdzieczna:))

sorki jeśli tak odebrałaś moje wypowiedzi, mogłabym zwyczajnie olać mowiąć brzydko twoją prośbę ale nie lubię lekarzy żerujących na cudzym nieszczęsciu...Bolesne miesiączki - lekarz wykluczył takie schorzenia jak endometrioza?? Krwawienia doprowadzające do anemii z wysokiego TSH?? Kto Ci naopowiadał takich bzdur? Faceci tez miewają wysokie TSH nadmiernego krwawienia u nich nie zaobserwowano ;):D O tabsach działających wczesnoporonnie poczytaj w necie, wystarczy chceć :) na gazeta.pl jest fajne forum choroby tarczycy, sporo mozesz się dowiedzieć, mozesz tam również opisać swoj problem, zawsze ktoś odpowie:)

jeszcze jedno - miałaś robione przeciwciała tarczycowe??

Gość ibelinka
sorki jeśli tak odebrałaś moje wypowiedzi, mogłabym zwyczajnie olać mowiąć brzydko twoją prośbę ale nie lubię lekarzy żerujących na cudzym nieszczęsciu...Bolesne miesiączki - lekarz wykluczył takie schorzenia jak endometrioza?? Krwawienia doprowadzające do anemii z wysokiego TSH?? Kto Ci naopowiadał takich bzdur? Faceci tez miewają wysokie TSH nadmiernego krwawienia u nich nie zaobserwowano O tabsach działających wczesnoporonnie poczytaj w necie, wystarczy chceć na gazeta.pl jest fajne forum choroby tarczycy, sporo mozesz się dowiedzieć, mozesz tam również opisać swoj problem, zawsze ktoś odpowie hahaha:)) a to dobre!! wlasnie ta gin-endo mi naopowiadala "tych bzdur", ze wysokie TSH moze powodowac mocne krwawienia!! wiec moze ona wcale taka dobra nie jest, wiesz, bo ja juz mam watpliwosci.. ponadto endometrioza i miesniaki zostaly wykluczone - na szczescie:)) odnosnie wczesnoporonnych to wiem, o ktore ci chodzi!! chcialam sie tylko dopytac czy spirale tez uwazasz za wczesnoporonna?? bo opinie sa sprzeczne.., ja osobiscie bym sobie nie zalozyla.. i dzieki za podsuniecie linka dotyczacego tarczycy:) pozdrawiam:)

Gość tabletki anty są dla ludzi
ale powinnaś zrobić więcej badań w kierunku tarczycy, ogólnie badania krwi i moczu - może po rpostu zbiegło się to w czasie, a nie jest winą yasminelle ? Ja po nich też byłam wypryszczona i zrezygnowałam. Ważne jest, żeby dobrze dobrać tabletki. Jest to ingerencja w organizm, ale przy dobrej toleracji, regularnych badaniach i od czasu do czasu przerywaniu, żeby sprawdzić jak pracują jajniki - wszystko będzie ok. Kobiety które biora anty tez dużo częsciej chodzą do gina i mają dużo większe prawdopodobieństwo wczesnego wykrycia chorób... Nie rozumiem tej dumy z niebrania tabletek. I prób nawracaniatych, które biorą. Potem zakładacie milion topików - była prezerwatywa, ale się zsunęła, boli mnie lewe ucho, czy mogę być w ciąży, błagam odpiszcie :D Autorko, do lekarza marsz :)

Gość ibelinka
mialam, jedne pc mam podwyzszone, ale teraz nie pamietam ktore.., w kazdym razie to potwierdza, ze mam hashimoto.. niestety..

Gość to na forum hashimoto napisz
tez na gazecie:D p.s. nawracac nikogo nie mam zamiaru kazdy ma swoj rozum czyz nie?:D

Gość ibelinka
dzieki za wypowiedz "tabletki anty sa dla ludzi":)) w zupelnosci sie z toba zgadzam:)) cala twoja wypowiedz dokladnie pasuje do mojego toku myslenia.. tyle, ze ja juz sie po tym ostatnim razie naprawde zniechecilam.., wiesz takie objawy jak duszenie sie - sa okropne i przerazajace!! no i spanikowalam!! i tez sie wlasnie zastanawiam, czy to byla rzezczywiscie wina yasminelle?? no ale teraz to juz i tak musztarda po obiedzie:(( no i mnie tez wypryszczylo strasznie i wlasnie juz mi zaczynaja schodzic.. odnosnie badan tarczycy, krwi, moczu to robie az nazbyt czesto.. i wyniki sa raczej prawidlowe, tylko to tsh tak skacze, mimo zazywanej stalej dawki letroxu.. nie wiem jak dobrac te hormony, zeby rzeczywiscie mi spasowaly, bo juz nie bardzo mam silke znowu zaczynac cos nowego.... i nie ukrywam faktu, ze efekt anty tez bylby wskazany!! wtedy zblizenie dwojga kochajacych sie ludzi jest naprawde nieporownywalne z czymkolwiek innym:)) wszystkie gumki moga sie wtedy schowac gleboko gleboko!! do lekarza ide w przyszlym tygodniu:) dzieki:)

anty są dla ludzi ---- CHORYCH bo to leki hormonalne:) A argument, ze stosujący antykoncepcję częściej chodzą do gina mnie bawi :D czyż zdrowi potrzebują lekarza? :P jeśli nie, to chyba chodzą tylko po kolejne opakowanie tabsow:D osoby świadome co się dzieje w ich organizmie czyli te ktore poznały minimum wiedzy o naturze nie będą krzyczeć ze im się coś zsunęło, conajwyżej krzyczą z niczym niezakłóconej rozkoszy podczas stosunku :D:P

Gość ibelinka
"tabletki anty są dla ludzi" - napisz mi jeszcze prosze co zazywasz?? :))

Gość ibelinka
"to na forum hashimoto napisz " - ale wiesz co?? to nie chodzi o to, ze sie gumka zsunie, to chodzi o taka OGROMNA BLISKOSC , o takie zespolenie w jednosc dwojga kochajacych sie ludzi!!!!!!!!!!!!! z gumkami tego efektu nie osiagniesz!! zapewniam cie!! to jest taka kwestia niesamowitej psychicznej bliskosci, to nie chodzi o ta fizycznosc....., ni wiem czy wystarczajaco dobrze to wytlumaczylam, za bardzo na slowa tego sie przelozyc nie da!! ale dszieki za wypowiedz:))

a czy ja napisałam, że się nie zespalam ? :P:D Zespalam się bez gumki i bez lęku :)

Gość ibelinka
aha!! to dobrze:) to znaczy, ze mnie doskonale rozumiesz!! i mam rozumiec, ze stosujesz metody naturalne, tak??

a i od razu mówię,l bo nie wiem, czy szanowna pani gin ci mowiła, ze procent zajścia w nieplanowaną ciążę jest taki sam przy wspolzyciu ze znajomością cyklu jak przy użyciu tabsów...Ale pewnie nie mówiła, bo po co ?...A te ktore Ty brałaś czyli z niewielką ilością hormonów to pewnie mozna się domyślić, że i ochrona przed poczęciem niewielka...

muszę konczyć:) ale nie po to, żeby się teraz zespalac:D zdrówka życzę i napisz na forum gazety, pa! :)

Gość ibelinka
hehe:) no ja jej o to nawet nie pytalam, bo cykl znam bardzo dobrze i naturalne metody mnie jeszcze nie zawiodly:)) ale czasem trzeba sie jednak powstrzymac, prawda i wtedy spontanicznosc sie konczy.., no ale cos za cos!! dzieki:) ja tobie tez zdrowka, powodzenia i najcudowniejszych zespolen:))

Gość tabletki są dla ludzi
ja biorę milvane. A gumki dla kogo są ? soro tabltki dla chorych, to gumki dla kogo ? kto przy zdrowych zmysłach ubiera się w gumowe ubranka i jeszcze wpycha je komuś innemu ? :D to są właśnie ci nawracacze, których nie cierpię :) Bawią Cię kontrole u gina ? Mnie nie bawią, jako osoba biorąca tabletki jestem inaczej traktowana, dwa razy w roku na fotel, raz w roku usg gin i raz piersi. I co ? Mamy wolną wolę, ale próbujesz cały czas ciągnąć na swoją stronę - typowo polskie. Możesz sobie jechać bez gumki, życzę szczęśliwego macierzyństwa. A jeśli nie, to cóż - zrób może badania w kierunku niepłodności, bo może żadnych metod nie potrzebuejsz ? I masz bardzo niewielką wiedzę na temat tabletek, aż żenującą :D koń by się uśmiał :D Pozdrawiam twojego moherowego ginekologa :D 🖐️

Gość ibelinka
o dzieki za odpowiedz:)) piszesz, ze bierzesz milvane, a więc trójfazowe.. no wlasnie, ja tez kiedys bralam ten caly triquillar i on mi wlasnie sluzyl i tak intuicyjnie wyczulam, ze wlasnie cos takiego powinnam teraz lykac, ale ta moja gin jakos nie bardzo i dlatego skonczylo sie na tych pechowych (przynajmniej dla mnie) yasminellkach.. napisz mi czy bralas kiedys inne srodki?? (oprocz yasminelle), ktore tez ci nie sluzyly!!) i jakie ewentualnie mialas objawy, te niepozadane oczywiscie?? gumki sa fatalne - masz racje w 100%!! obrzydliwie zabijaja naturalnosc, spontanicznosc i caly romantyzm zblizenia!! jak tak czasem czytam porady w stylu "jak ubarwic gre wstepna poprzez ubieranie prezerwatyw" to dochodze do wniosku, ze ci autorzy sami nie wierza w to co pisza!!!!!!!!!!!!!!!!! ja juz sie tak zastanawiam, czy w ogole bede mogla lykac jakies tabsy zwazywszy na ta moja tarczyce i to durne hashimoto!! JEZELI KTORAS Z WAS LECZY TARCZYCE I BIERZE TABSY - TO PROSZE!!!!!!!!! - PODZIELCIE SIE OPINIAMI!!!!! dzieki:))