Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ibelinka

odstawienie anty

Polecane posty

Gość tabletki są dla ludzi
Ty decydujesz, więc poproś lekarkę o trójfazę, bo Ci służy. Ja brałam i diane, i cilest, i yasminelle. Diane - bóle brzucha o niewyjaśnionej przyczynie, cilest - smętny humor i bóle głowy, yasminelle pryszcze pryszcze pryszcze... cały czas byłam pod kontrolą, badania były dobre, a samopoczucie jednak do kitu. milvane mi służą, nie czuję że je biorę w ogóle. Yasminelle się promują, może pani gin ma profity z tego, że je zapisuje - takie realia, powiedz wyraźnie co chcesz, a jeśli nadal będzie problem zmień lekarza. wybierz się do dobrego endokrynologa i jego najpierw wypytaj o swoją chorobę i tabletki anty. pozdrowienia :)

Gość ibelinka
dzieki:) a napisz jeszcze - dlugo zazywasz te milvane? i czy na samym poczatku tez nie mialas zadnych ubocznych?? no i czy tez leczysz tarczyce??

nie leczę tarczycy. diane brałam 1.5 roku, potem rok cilest, potem 2,5 milvane. Potem odstawiłam w ogóle na 5 m-cy, przebadałam się, i wrocilam do milvane - juz prawie rok temu. :)

Gość ibelinka
fajnie, ze nie musisz sie meczyc z ta tarczyca!! ona naprawde potrafi byc upierdliwa!! w przyszlym tygodniu ide do endo - moze cos madrego wymysli........ goraco pozdrawiam:))

Gość ibelinka
aha!! a napiszcie jeszcze czy macie jakies doswiadczenia z minipugulkami np. cerazette?? bo z tego co czytam, to tak nieszczegolnie to wyglada.....

Gość a ja wiem ze
Cerazette to minipigułki zawierające tylko gestagen. Są przede wszystkim dla kobiet w czasie karmienia, żeby nie zajść w ciąże ( możliwość wrośniętego łożyska wtedy) i nie stracić pokarmu przez estrogen. Pisałaś o spiralach... są wczesnoporonne!! mają jony miedzi które powodują stan zapalny błony śluzowej macicy i nie pozwalają na zagnieżdzenie JUZ OBECNEJ ciązy...

stan wiedzy w społeczeństwie jest przerażający. Tyle odnośnie spirali.

Gość jakieś przestarzałe info masz

Gość a ja wiem ze
zdziwiłabyś sie .... to odnośnie mojej wiedzy a wkładki są też z gestagenem jakimś wtedy działają na innej zasadzie, ale wczesnoporonne są używane częściej niż wam sie może wydawać

Gość ibelinka
tak, tak, cerazette sa dla kobiet karmiacych, bo nie zawieraja estradiolu, ktory wstrzymuje laktacje!! to wiem, ale sa polecane rowniez dla kobiet niekarmiacych, ktore po prostu z roznych tam wzgledow nie toleruja sztucznych estrogenow!! i ja wlasnie dlatego pytam.., ale z tego co czytalam to rozregulowuja cykl i krwawienia tez moga byc mocniejsze, nie wspominajac juz innych dziwnych rzeczy.. tylko, ze ja nie mam zadnej znajomej, ktora by je stosowala, dlatego pytam o opinie....... odnosnie spirali - to, ze ta z miedzia jest wczesnoporonna, to tak mozna wywnioskowac ze sposobu w jaki dziala, ale nie chce podejmowac tego tematu, bo to jest bardzo indywidualna sprawa kazdej z nas, a skoro w polsce jest dopuszczona, to wedlug definicji srodkiem wczesnoporonnym nie jest - no wlasnie, ale to tylko definicja!! ja bym takiej spirali nie zalozyla!! natomiast ta spirala, ktora zawiera hormony - raczej do tych wczesnoporonnych nie moze nalezec, bo juz hormony tam swoje robia, wiec do zaplodnienia dojsc nie moze!!

Gość trujcie się laski
przynajmniej my faceci możemy do woli was wykorzystać! :D A jak jedna z drugą "zajdzie" to jej problem! :P

Gość trujcie się laski
nadstawiać się po kolei!!!!!!!!!!!!!:P:P głupie ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiipy hehe

Gość trujcie się laski
nie podszywaj sie dzieciaku

Gość ibelinka
............jakos odnosze dziwne wrazenie, ze to wcale nie pisze zaden facet, ajezeli mimo wszystko to jakas wybitna jednostka tej plci, to jedno co moge powiedziec, to to, ze mi ciebie strasznie zal prostaczku ubogi!!!! BIEDNYS TY STRASZNIE BOROKU...., OJ BIEDNYS........

Gość trujcie się laski
biednyś??? suka płaci za tabsy ja tylko jej używam i złamanego grosza nie płacę!

Gość trujcie się laski
jeszcze zapomniałem napisać, za żonkę wezmę sobie czystą, nienafaszerowaną chemią dziewczynę ale trudno będzie znalezc taką ;)

Gość Jak funkcjonuje pigułka
Jak funkcjonuje pigułka antykoncepcyjna? To proste: 1. Kobieta bierze pigułki a następnie wydala je wraz z moczem 2. Żaby w wodzie wchłaniają te hormony i w następstwie nie mają potomstwa 3. Bociany nie znajdują żabek na polach więc giną z głodu 4. ... i nie ma kto przynosić dzieci

Gość Jak funkcjonuje pigułka
- Cześć... Mateusz? - Cześć, no Mateusz, a kto pyta? - Twoja dziewczyna to Anka, tak? - No tak, a co? - Ty jej kupujesz tabletki antykoncepcyjne? - No tak, ale o co chodzi i kim jesteś? - Nieważne.. ja tak tylko... podziękować Ci chciałem.