Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lezkawaw

JAK PRZEPROSIć RODZICóW

Polecane posty

Gość lezkawaw

mam taki problem. Mam 17 lat i wczoraj bylam na kreglach z chlopakiem i znajomymi. Przed wyjsciem dopilam piwo mojego chopaka ok 1/5 szklanki. Jak wrocilam rodzice stwierdzili ze czuc odemnie alkoholem i mam zakaz na wyjscia i na wszystko. Bardzo boli mnie to ze sie do mnie nie odzywaja i nie sluchali moich tlumaczen jak bylo twierdza ze bylam pijana co nie jest prawda jak im wytlumaczyc nie chodzi o to zeby nie miec kary tylko zeby sie normalnie odzywali

jesli moja mama sie obrazi to lece do kwiaciarni po kwiatka a jesli obrazi sie tata to po prostu ide przytulam go i przepraszam albo kupuje czekolade gorzka ale i tak kazdego z nich musze przeprosic. Powinnas znac swoich rodzicow i wiedziec co pomoze ;)

Gość marry25
musisz dać im trochę czasu, muszą ochłąnąć po tym, jak uświadomili sobie, że ich mała dziewczynka, nie jest już taka mała, jak im trochę przejdzie faza milczenia, spróbuj odzyskać ich zaufanie, zapewniej ich, że nie chciałaś pić bez ich wiedzy i że się to nie powtórzy.

a znasz coś takiego jak guma do żucia? tik-taki? mentos? młodzież głuupieje :o Jak trochę ochłoną , powiedz , że tylko pól piwa wypiłaś a pozatym nie lubisz bo gorzkie blablaba

Gość salamandrrrra
Po obiadku, przy wspólnym stole może zacznij tak: Zdaję sobie sprawę, że zapach alkoholu jaki wczoraj wyczuliście ode mnie was zezłościł i oburzył. Rozumiem. Nie rozumiem natomiast dlaczego nie wierzycie w moje tłumaczenia .... To mnie bardzo zraniło, tym bardziej, że chyba nie mogliscie mi dotąd zarzucić okłamywania was. Za rok dostanę dowód i będę dorosła. Każdy sklepikarz sprzeda mi piwo. Ale to przecież nie znaczy, że zamierzam je nałogowo spijać! Natomiast chciałabym mieć w was powierników i przejaciół. Nie jest to możliwe w atmosferze waszego braku zaufania.

Gość lezkawaw
jeszcze probowali mnie straszyc ze zawiaz mnei na wytrzezwialke ;/

Gość lezkawaw
najgorsze jest to ze nawet nie ma jak z nimi porozmawiac matki nie ma cale dnie w domu a ojciec... nawet nie chce mi sie z nim gadac bo on jest dosc dziwny probóję mnie zniszczyć

Ja to mam niezawodny sposób. Z mamusią robię różne figileki, typu gilanie po brzuszku lub układam różne tańce i robię jej szoł artystyczne. Na tatusia mam inny sposób, a mianowicie biorę gitarę i gram mu "O mój rozmarynie". Ttatuś wzrusza się i nie potrafi dłużej żywić dąsów. Tak właśnie topur wojenny zostaje zakopany.

Gość dshids
a jak przeprosic mame ktora mnie nie rozumie,że mam problem i sobie nie moge poradzic i strzela fochem?😭 nie lubie jak sie do mnie nie odzywa :(

Gość somekindofmonster
hej, amm pytanie,ogolnie pomiedzy mna i rodzicami tocza sie wojny, od dawna. kilka dni temu udalo nam sie wyjsc na prosta, tzn nie klocimy sie juz, bo klotnie wynikaly tez z winy rodzicow. no ale mniejsza. chodzi o to ze dzisiaj potwornie sie spoznilam do domu, mialam zostac z siostra a rodzice mieli jechac gdzies daleeeeko daleko za miasto na dlugo. jednak spoznilam sie i zabrali ze soba siostre. czekam wlasnie na ich powrot i nie wiem co powiedziec jak wroca. mama pewnie jak zawsze powie, ze mam w dupie to co do mnie mowi. nie chce sie z nimi klocic, ale tu ja zawinilam i przyznam, ze cholernie boje sie konsekwencji. aha i boje sie tego, ze zapyta gdzie bylam, a bylam u mojego chlopaka. nie chcialabym zeby o tym wiedziala. co robic? pomozcie prosze.

Gość sadwqsx
poczekaj

Gość Ta z kłopotem
1.Hej!Mam kłopot.Noszę okulary więc moja mama wzięła je i wyczyściła.Kiedy wróciła z łazienki spytała się czy lepiej.A ja zażartowała i............MAMA STRZELIŁA FOCHA! 2.Moja mama nie jest dla mnie wyrozumiała.Raczej na mnie krzyczy ,BIJE, (raz zrzuczuciła mnie ze schodów!!!!!:( )przeklina. CO JA MAM ROBIĆ!!!!!!!!!!!????????????????????????????

Gość fruziakuzia14
Mam pomysl powiedz jej , ze czujesz sie paskudnie i boosz sie , ze wpadniesz w depreche i popros zeby poszla z toba do psychologa. Sama z nim porozmawiasz bez mamy. I powiesz Pani/ Panu o co chodzi a on/ ona delikatnie z twoja mama pogada Psycholog nie ma prawa powiedziec tego jakiejs pomocy spolecznej itp. Bo obowiazuje go tajemnica zawodowa. Maama moze przestqnie cie meczyc

Gość rocktiger
rodzie znalesli ui mnie petardy o ktorych im nie powiedziala przepraszalam a oni maja to gdzies co mam zrobic??

Gość gość
Mam problem ponieważ moi rodzice mają mi zazłe to, że biore telefon do szkoły, a prosili mnie przez ok. 1 rok żebym tego nierobiła, i mi wybaczali, ale teraz naprawde mają mi to zazłe i nieodzywają się do mnie...

Gość Dragonball

Ja zamówiłem jedzenie za ok. 60zł i się boje że moi rodzice się wkurzą, co mam powiedzieć?Proszę pomóżcie mi.