Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sympatyczna133

becikowe, dodatek oraz wszsytko to co się nam należy

Polecane posty

Gość sympatyczna133

Gość sympatyczna133
hej mam pytanie widome ze 1000 zl nalezy sie kazdej matce ale jezeli chodzi o dodatek w postaci drugiego tys juz nie jest tak latwo, nie wiecie czy spelniam kryteria jezeli oboje z mezem mamy najnizsza sr krakowa, dzidzi ur. w srode cc, a umowe mam do konca marca. prosze pozozcie

Gość sympatyczna133
wielkie dzieki

Gość sympatyczna133
tylko ze dalej nie wiem za bardzo, ty sie nie orientujesz jak to jest od wrzesnia jestem na umowie maz tez na najniszej krajowej 1126 zl netto na 3 os, wlasnie nie wiem jak to obliczyc i czy mi sie nalezy ten 1000 z mopsa i rodzinne, a nie ukrywam ze bardzo by sie nam przydal po tylu wydatkach jestesmy splukni> pozdrawiam

dochod na osobe w rodzinie nie moze byc wiekszy niz 504zl na osobe netto czyli bierzesz swoj dochod i meza dochod netto dodajesz je do siebie i dzielisz na 3 jesli rodzina liczy 3 osoby... jak ci wyjdzie wiecej niz 504 zl to ci sie nie nalezy...

Gość sympatyczna133
i tez dochod ma byc z 2007 r, czu z tamtego miesiaca?? nie wiesz ile jest brutto z m1126?? wiesz co to jest tak zrobione zeby sie nie nalezalo, chore, gdzies przeczytalam ze 560zl?

do rodzinnego bierzemy dochód z roku 2007 trzeba w ziąć zaświadczenie z urzędu skarbowego o dochodach za ten rok twóje i twojego męża. i tak jak napisala asia-k sumujemy dochody i dzielimy na 3 jesli poniżej tych 500 paru zl to dostaniecie.

Gość sympatyczna133
ja w tamtym proku bylam na stazu przez 5 miesiecy i taki moj zysk maz najnizsza to chyb sie nalezy co nie bo to ma byc za miesieac ktorys z 2007 r. a jak sie nalezy socjkalne to to z mopsu tez

No chore to to nie jest, bo to jest zapomoga dla najbiedniejszych rodzin. Podobnie jest już teraz z zasiłkiem rodzinnym. Bierzesz pod uwagę wszystkie dochody z całego roku 2007 swoje i męża i wyciągasz średnią na miesiąc. Zresztą samemu to ciężko wyliczyć, bo ich średnia wychodzi inna, jakoś tak inaczej liczą.

Gość sympatyczna133
czyli maz zarabial najnizsza czyli ok 830 zl na reke ja bylam na stazu 470 zl na reke razem ejst 1300 zl na 3 to wychodzi mniej niz 504 zl, gorzej z tym rokiem bo skonczyl mi sie 2 staz ten podniesiony 650zl i od wrzesnia mam umowe do konca marca najnizsza i wtedy mi nie przysluguje, wiec na sto procen licza dochod za 2007 rok tak?? wiesz co jest chore bo te zasilki sa dla ludzi proacujacych na czarno, a jak ja mam wyzyc za 560 zl na osobe z malym dzickiem nie mow mi ze panstwo wali nam takie kokosy bo jest ciezko a jak ktos zyje bez slubu czy pracuje na czarno ma dodatkawa kase, czego uczciwi ludzie nie moga powiedziec.

Tak, na pewno się składa za poprzedni cały rok czyli w twoim przypadku 2007. A ludzie pracujący na czarno nie są w stanie wykazać swoich dochodów i wtedy faktycznie mogą oszukiwać. Ale generalnie zapomoga jest dla osób, które nie przekroczą tego progu. A jak masz przeżyć? No cóż- mąż chyba może poszukać lepiej płatnej pracy, albo dodatkowego pół etatu. Każdy musi sobie radzić sam niestety. Państwo nie jest od tego, żeby nas albo nasze dzieci utrzymywać.

tak, w twoim przypadku na pewno musisz złożyć za 2007 rok zaświadczenie. A co do zapomogi to jeśli ktoś pracuje na czarno to faktycznie może oszukiwać i się starać o ten dodatek, bo nikt mu zarobków nie sprawdzi. A jak masz żyć za 560 zł? No cóż, twój mąż chyba może się rozejrzeć za lepiej płatną pracą albo dodatkowym zajęciem, prawda? Państwo nas nie utrzyma, każdy radzi sobie sam:)

Gość sympatyczna133
dzieki emili- to spoko w takim razie jak nam sie nalezy, moj maz pracuje w pizzri po 12 h i nie powiem ze zarabia tyle co w papierach bo troche wiecej kazdy kombinuje jak moze, najgorsze poczatki a chce zeby moj synek wszystko mial przynajmniej dobrej jakosci, wielke dzieki naprawde mi pomoglas