Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciao bambino

co sądzicie o używaniu mydła bambino do higieny intymnej?

Polecane posty

Gość ciao bambino

Przecież nie ma nic bardziej delikatniejszego niż skóra niemowlęcia, skoro mydełko przeznaczone jest do tak delikatnej skóry to nie pwoinno zaszkodzić moim miejscom intymnym. Na pewno jest o niebo łagodniejsze od większości płynów intymnych dostępnych na rynku. Ale to tylko moja opina.

Gość bambina______
delikatne tak, ale do higieny intymnej najlepsze są środki z własciwym ph jak chcesz bardzo ograniczyć chemię możesz zawsze podmywać się jogurtem :-) a resztę ciała myć bambino ja mam krem bambino, smaruję się nim regularnie i skóra jest super

Gość podobno mydło biały jeleń
jest najlepszy/najzdrowszy/

Gość ona szalon a
ja uzywam bambino:)

Gość tylko delikatne mydlo
tak mi lekarz polecil . plyny zabijaja wszystkie bakterie i doprowadzaja do przewleklych grzybic. juz od kilku lat nie uzywam plynow.

Gość ciao bambino
ale mydło bambino posiada ph obojętne, przecież przeznaczone jest dla maluszków

Gość tylko delikatne mydlo
nie sluchaj zwolenniczek plynow , mydlo bambino jest bardzo dobre do higieny intymnej.

Gość bambina______
ale to co dla skóry jest ph neutralnym, dla c**** już nie jest dlatego własnie powinno się stosować płyny do higieny intymnej, a nie zwykłe mydło

Gość moniczkamoniczka
Słyszałam, że najważniejsze jest ph, które niby mają płyny do higieny intymnej, ale z drugiej coraz częściej widzę na necie opinie o używaniu do okolic intymnych mydełka "bambino"...W końcu dawniej nie było plynów do hig. intym. a kobiety jakoś się myły:P Ja "bambono" używam do rąk i twarzy, od niedawna zamiennie z "Białym jeleniem" w płynie:D

Gość ciao bambino
Też tak uważam. Widzę analogię między delikatną skórą niemowlęcia a skórą okolic intymnych.

Gość ciao bambino
Skóra posiada odczyn kwaśny ok 5.5 a nie obojętny.

Gość od jakiegos czasu
uzywam plynu do plukania ust, najlepszy mentolowy. Polecam.

Gość a mnie pani ginekolog
poleciła własnie Babmino do mycia mojej muszelki i używam i jest ok. zdecydowanie polecam!

Gość do jakiej kurde muszelki
klozetowej?

Gość moni_czka
ja też używam tego mydełka❤️

Gość Iza29
Najlepsze jest szare mydło

Gość tez wysusza
wypróbowałam to szare mydło i też mnie wysusza:( a to przecież nie powinno wysuszac ehhh

Gość vdvsdv
ludzie!! podmywanie się jogurtem to bzdura!!to jest BZDURA TOTALNA!!!!! to prawda, że w jogurcie są bakterie kwasu mlekowego ale one są pochodzenia roślinnego, w ogóle nie te szczepy bakteryjne co trzeba. WIęc co najwyżej to można sobie tym jogurtem lekko zakwasić środowisko w pochwie bo pH zrobi się bardziej kwaśne, ale może być też tak, że już całkiem w ten sposób wybiejemy te dobre bakterie... albo wprowadzimy sobie nowe, jeszcze gorsze. A już płukanka z kefiru czy zsiadłego mleka to zupełny absurd, bo one właśnie tylko doraźnie zakwaszą środowisko, a ono musi mieś idealne pH - ani za kwaśne, ani zbyt zasadowe. Więc jeszcze raz: PŁUKANIE JOGURTEM, KEFIREM, ZSIADŁYM MLEKIEM - to zabobon i nie pomoże :/ ajajajajaj a kobiety nadal to robią mimo że medycyna poszła tak do przodu

Gość vdvsdv
szare mydło stosuje się np. do wyciągania ropy ze stanów zapalnych więc ono jak najbardziej osusza i wysusza

Gość vdvsdv
najlepsze sa płyny z ph takim jakie powinno być w pochwie np. na bazie kwasu mlekowego myśle, że mydło bambino nie jest odpowiednie:o czego szukacie nowinek? nowości? bo nie rozumiem sa na rynku odpowiednie płyny a wy szukacie i wymyślacie jakgdyby płyny do higieny były na kartki :o

Gość ja również odradzam
bambino, mnie bardzo podrażnia i wysusza. Najlepszy do higieny intymnej jest płyn lactacyd do kupienia w aptece

Gość gość
Ja jestem zwolenniczką teorii, że do higieny intymnej służy żel do higieny intymnej. Jak chciałam czegoś bardzo delikatnego dla ciała, to kupiłam sobie Sorayę Lactissimę bez SLES i aromatów i jestem zadowolona :)

Gość gość
ja używam bambino od lat, co prawda kramu, tłustego codziennie na noc do twarzy i to jest super, polecam, mam bardzo ładną cerę i wyglądam młodziej od koleżanek wypróbuję to mydło do higieny intymnej :) nawet nie pomyślałam, że można

Gość gość
Ja używam szarego mydła do mycia anusa, a do waginy tylko i wyłącznie wody. Już dawno zrezygnowałam z płynów do higieny intymnej i czuję się cały dzień, czysto i świeżo. Wypróbujcie dziewczyny, poczujecie różnicę po jakimś czasie, gdy wszystko wróci do naturalnej równowagi. Płyny do higieny intymnej wysuszają skórę i błony śluzowe nie gorzej niż mydło, jedynie różnica jest taka, że płyn, żel, czy szampon łatwiej jest spłukać niż mydło.

Gość gość
Juz to widzę jaki smrodek się za tobą ciągnie po umyciu samą wodą

Gość gość
Nie mam najmniejszych problemów z zapachem. Zresztą mało mnie intetesują twoje problemy ze zmysłami. Jak oczami czujesz zapach, to może i pochwą wydalasz stolec, to faktycznie sama woda dla ciebie mało może być.

Gość gość
Ja używam zwykłego szarego mydła bo jest pozbawiony tych wszystkich dodatków zapachowych, zresztą tak zaleciła mi położna po porodzie więc raczej się zna. Dodatkowo od czasu do czasu aplikuje dopochwowo probiotyk lactovaginal aby uzupełnić mikroflorę, jest on polecany przez PTG i jest bezpieczny dla kobiet w ciąży.

już lepsze szare mydło niż bambino, a do higieny intymnej najlepsze są środki do tego przeznaczone, przebadane ginekologicznie i dermatologicznie, ja używam lactacydu, do tego podrażnienia smaruję provag żelem, oba środki można dostać w aptece za kilkanaście złotych, mydło dla dzieci może zbytnio wysuszać, poza tym jest perfumowane, choć zapach mydła bambino jest bardzo ładny, ale mógłby uczulić, choć to pewnie kwestia indywidualna