Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłamamajulki

czy SUDOCREMU można używać od pierwszych dni życia dziecka??

Polecane posty

Gość przyszłamamajulki

witam mamuski , za 2 tygodnie mam termin porodu , kupuje juz ostatnie rzeczy dla maleństwa i mam pytanie , jaką maść mam kupic do smarowania pupy przy przewijaniu? myslalam o sudocremie bo podobno jest najlepszy , ale czy mozna go uzywać od pierwszych dni życia dziecka?

Gość robilass palett
sudokrem dostaniesz w szpitalu w wyprawce.Mozna uzywac od poczatku.Takie male pudeleczko co dostaniesz starczy na kilka tygodni.

Gość gdgdf
Mozna, stosowac. Ale najlepiej kupić jakis inny, mnie położna w szpitalu powiedziała, zebym stosowała go gdy dziecko bedzie miało odparzenia.

to dziwne że w twoim nie ma. Ja dostałam dwa duże kartony i tam gazety próbki, moja znajoma dostała butelkę avnetu

Gość glupie pytanie
sorry za głupie pytanie, ale w jaki sposób używacie sudocremu? Bo mnie on się wydaje za gęsty i zbity, taki zbytnio zatykający pory i nie pozwalający skórze oddychać. Na początku smarowałam dziecku pupę właśnie sudocremem i pupa niestety się odparzyła. Teraz używam bepantenu i zero problemów. Być może jednak coś robiłam źle (choć co tu można zrobić źle?). Wcześniej zaopatrzyłam się w dwa duże sudocremy i szkoda mi wyrzucać, wolałabym je zużyć, tylko boję się znowu odparzeń

Sudocrem jest takim "ciężkim" kremem. Ja go stosowałam ale nie przy każdej zmianie pieluszki, smarowałam cienko i czekałam aż wsiąknie. Zbyt grube aplikowanie każdego kremu nie jest dobre.

Ja używałam tylko przez pierwsze 2 tyg. Później smarowałam pupę małej raz na dzień i do tej pory żadnych odparzeń nie ma. Wkurzała mnie konsystencja Sudocremu jak i Nivea przeciw odparzeniom

Gość ja się zgadzam
z tym, że sudocrem zostawić na odparzenia u nas rewelacyjnie sprawdzał się linomag i linomag plus - w aptece do kupienia

Ale ktoś głupio napisał: "stosować sudocrem jak się zrobią odparzenia". No właśnie po to się go stosuje, żeby ich nie było. Konsystencja fakt- jest dość zbita - ale to chyba dobrze bo jest bardziej wydajny:) A wystarczy na prawdę cieniutka warstwa, a żadne pory się nie zatkają. Poza tym jeśli przy stosowaniu sudocremu robią się odparzenia (a raczej zaczerwienienia, bo odparzenia kojarzą mi się z czymś już bardziej poważnym) to może trzeba się zastanowić nad zmianą firmy pieluszek:)

Gość ja się zgadzam
dokładnie - i ma świetną konsystencję! ładnie nawilżał, a nie jest taki cięzki jak sudocrem :)

jam to jest- dokładnie, albo wietrzyć pupę częściej, bo nawet najlepszy super krem nie zastąpi dostępu powietrza do skóry:)

Gość ja się zgadzam
ale sudocrem nie jest przeciw odparzeniom, a na odparzenia - to jest różnica!

Gość ja się zgadzam
zresztą, każdy robi, jak chce - u nas zwykły linomag ładnie sie sprawdził, a sudocrem stosowałam (sporadycznie), jak pupa się zaczerwieniła... przez pierwszy rok życia dziecka zużyłam raptem ćwierć opakowania...

Hehe no trochę nie bardzo jest "na odparzenia" bo gdyby był "na odparzenia" to nikt by go nie kupował:P Tak samo jak nie ma tabletek na ból zęba (kto by chciał brać tabletkę, żeby go ząb zaczął boleć) tylko przeciw bólowi:)

A co do Linomagu to mam taki krem do buźki i jakoś niewiele różni się konsystencją od sudocremu - jak dla mnie oczywiście:) A wręcz pozostawia bardziej grubą (czyt.białą) warstwę niż sudocrem.

Gość ja się zgadzam
ja piszę o linomagu-maści :p a na pewno wiesz, że - stosując nienajszczęsliwszy zapewne skrót myślowy - wyraziłam się po prostu niezręcznie... napiszę łopatologicznie: sudocrem nie ma ZAPOBIEGAĆ odparzeniom, a je LECZYĆ

No każdy ma inne zdanie kochane mamusie:) Ale fakt pozostaje faktem, że sudocremu można używać od pierwszych dni życia:)

Gość ooooooo
na codzień jeszcze dobra jest maść z wit. a na podrażnienia b-panten

Gość ja się zgadzam
i linomag maść jest żółty i ma konsystencję, hm, koglu moglu np :)

No to faktycznie ja mówię o Linomagu kremie - ale, żeby nie było - DLA MNIE - jest tak samo fajna konsystencja jak sudocrem:) A jeśli chodzi o tańsze zamienniki w dobrej cenie to polecam krem Bobini - jest w tubce, kosztuje jakieś 6zł i ma właśnie konsystencję koglu moglu:) Ale za szybko się zużywa.

Gość katarstka
Tak, można normalnie od urodzenia używać. Ja z początku miałam krem na odparzenia nivea, ale nie był zbyt dobry. Trochę zbyt gęsty i ciężko się go rozprowadzało i jednak słabo chronił. Sudocrem jest o wiele lepszy