Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojej pomocy

leki przeciwgrzybiczne - pomocy!

Polecane posty

Gość ojej pomocy

Dostałam grzybice, normalka... ale nie mogłam iść do ginekologa bo go nie było i wziełam recepte od normalnego lekarza i tu postaje problem bo mam 6 tabletek dopochwowych clotrimazol i tu bez problemu co wieczór po jednej...ale oprócz tego mam 7 tabletek fluconazolu i nie mam pojęcia jak to brać... czy po tym clotrimalozu czy w trakcie... a jak po czy moge to stosować w czasie miesiączki? no i czy tyle wystarczy???

Gość kropelkaka
tabletek dopochwowych napewno nie mozna stosowac w czasie miesiączki

Gość ojej pomocy
Tych dopochwowych to wiem ale chodzi mi o doustny fluconazol. bo jesli zaczne je brac po 1 tabletce dziennie po zuzyciu clotrimozolu to mi na okres wlasnie zachaczy...

Gość kropelkaka
tabletki stosowane doustnie nie mają nic wspólnego z miesiączką... a jak często masz stosowac fluconazol? bo w większych ilosciach szkodzi wątrobie

Gość ojej pomocy
No właśnie nie wiem bo nie dostałam instrukcji... pisałam już że mojego gina nie było i tylko recepte załatwiłam sobie... mam 7 tabletek fluconazol... i tylko babka w aptece mi napisala 1 x 1... ale na ulotce pisalo ze troche innaczej... a i przy grzybicy pochwy powinnam miec dawke 150 a nie 100 jak mam...

Gość kropelkaka
tak więc flucanazol mozesz stosowac bez względu na to czy masz miesiaczke czy nie, nie ma zwiazku jak pisalam z tamty,mi lekami. mysle ze lekarz powinien zapisac ci odpowiednią dawkę fluconazolu wiec nie ma problemu

Gość kropelkaka
prwdopodobnie twoja grzybica nie jest zbyt zaawansowana (to dla Ciebie dobra nowina :) ), bierz fluconazol tak jak lekarz zalecil - jedną dziennie

Gość ojej pomocy
Dzięki...mam nadzieje tylko że to mnie do końca wyleczy... bo wcześniej brałam w zasadzie dwa opakowania clotrimazolu ale nie miałam doustnych... a i czy mogłam zarazić chłopaka jeśli kochamy się w prezerwatywie? W poprzednich przypadkach brałam tabsy i on biedaczek zawsze się zarażał:(

Gość ojej pomocy
Hmmm... a jak odróżnić zaawansowaną od nie zaawansowanej? Zawsze mam to samo... pierwsze objawy od południa do wieczoru a na drugi dzień już bardziej i wtedy zazwyczaj zaczynam leczenie...

Gość kropelkaka
pisałam o małozaawansowanej bo lekarz zalecil Ci taką a nie inną dawkę (mógł większą... co jak pisalam szkodzi wątrobie :) ), jesli będziesz stosowala regulernie to powinno minąc. w takich wypadkach wazne jest by systematycznie stosowac leki, bo moze byc gorzej... a tego pewnie nie chcesz

Gość kropelkaka
twój chłopak tez powinien przeleczyc się troszke fluconazolem

Gość ojej...-
wiesz... lekarz nawet mnie nie widział... bo nawet ginekologiem nie był więc nie sugerowałabym się dawką jaką mi zapisał... :-) Też mam nadzieje że mi przejdzie... ale chyba zadzwonie do tego ginekologa w tygodniu czy ta dawka wystrczy??? Dziękuje za informacje i pozdrawiam.

Gość kropelkaka
aaaa jesli w prezerwatywie to niekoniecznie... chyba ze bywalo bez :)

Gość kropelkaka
nie ma za co, a do ginekologa warto pójść i polecam jak najbardziej.. trudno ocenic gdy nie widzisz pacjenta. pozdrawiam serdecznie

Gość ojej pomocy
Nie no staram się być odpowiedzialna więc nie ma mowy o seksie bez prezerwatywy... no może raz ale to juz dawno było;-) Do gina już mam nawet termin ale z racji tego że chodze państwowo to to dopiero 16 grudzień :-/... do tej pory moge pare razy urzeć a i moje biedne kobiece części ciała mogą pare razy odpasc...

Gość kropelkaka
hehehe no to juz wina NFZ-u.. pozdrawiam i zycze powodzenia