Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość salomonka

Pozór pobożności

Polecane posty

Gość salomonka

Właśnie znalazłam taki wers: Będą okazywać pozór pobożności, ale wyrzekną się jej mocy. 2 Tm 3.1-5 Zapowiedź wielkiego odstępstwa 1 A wiedz o tym, że w dniach ostatnich nastaną chwile trudne. 2 1 Ludzie bowiem będą samolubni, chciwi, wyniośli, pyszni, bluźniący, nieposłuszni rodzicom, niewdzięczni, niegodziwi, 3 bez serca, bezlitośni, miotający oszczerstwa, niepohamowani, bez uczuć ludzkich, nieprzychylni, 4 zdrajcy, zuchwali, nadęci, miłujący bardziej rozkosz niż Boga. 5 Będą okazywać pozór pobożności, ale wyrzekną się jej mocy. Jest tu ktoś z kim można na ten temat pogadać?

Gość kropelkaka
hmm... spotyamy się z wieloma takimi sytuacjami... ale ludziom ciężko jest bronic wiary... gdy wokół tylu przeciwników, wiec się wycofują... a gdy się upierasz robią z Ciebie błazna

Gość salomonka
hm... sadzisz, że o to chodzi? No chyba nie... dlaszy ciąg tego fragmentu Biblii brzmi bowiem: 5 Będą okazywać pozór pobożności, ale wyrzekną się jej mocy. I od takich stroń. 6 Z takich bowiem są ci, co wślizgują się do domów i przeciągają na swą stronę kobietki obciążone grzechami, powodowane pożądaniami różnego rodzaju, 7 takie, co to zawsze się uczą, a nigdy nie mogą dojść do poznania prawdy. 8 Jak Jannes i Jambres2 wystąpili przeciw Mojżeszowi, tak też i ci przeciwstawiają się prawdzie, ludzie o spaczonym umyśle, którzy nie zdali egzaminu z wiary. Ale dalszego postępu nie osiągną: 9 bo ich bezmyślność będzie jawna dla wszystkich, jak i tamtych jawna się stała.

Gość kropelkaka
nie mialam zamiaru wykazywac sie znajomoscią bibli bo jej niestety nie znam (w wystarczającym, wedlug mnie, stopniu) napisalam o tym jak zinerpretowalam tekst... iiii chyba nie hce mi sie juz z Tobą o CZYMKOLWIEK rozmawiac

Gość salomonka
też jej nie znam :D, natomiast trafiłam na wers który mnie zaskoczył i chciałabym go zinterpretować. Podałaś jakąs interpretację, ale ona nie pasuje do całokształtu tego fragmentu. Dlatego wkleiłam resztę, żeby rozmowe skierować na bliższe tory. Natomiast nie wiem dlaczego poczułas sie urażona

Ten fragment chyba mówi o mnie. Tylko punkty 7, 8 i 9 sie nie zgadzaja. Po co chcesz interpretować ten nietolerancyjny tekst?