Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sabaku

CESARKA! Wszystko od kosztów jej zalatwienia po opieke nad Maluszkiem

Polecane posty

PANICZNIE boje sie porodu naturalnego i chcialabym miec cesarskie ciecie. Jak wejde do szpitala w dzien porodu i krzykne \"chce miec cesarke\" to mysle ze moge usłyszec w odpowiedzi co najwyzej \"a ja chce mercedesa\" dlatego zastanawiam sie ile trzeba dac w lape lekarzowi. Interesuje mnie tez jak wyglada sama operacja, czy to jest dobre dla Dzieciaczka czy to odbywa sie pod pelna narkoza czy w znieczuleniu miejscowym, w ile po wszystkim mozna normalnie funcjonowac, zajmowac sie Skarbem, kochac, itd. Slowem WSZYSTKO!!

Sabaku - boisz sie naturalneo porodu i nie miałas też cesarki. Skąd wiesz co lepsze??? Ja miałam cesarkę przy pierwszym dziecku i powiem ci że to też nie takie piękne. Fakt, ja miałam cesarkę dlatego że było zagrożone życie mojego synka. Dali mi na szybko tzw. \"głupiego jaśka\" i już potem nic więcej nie pamiętałam, dopiero po godzinie gdy zaczęłam się przebudzać czułam to wszystko - strach, czy moje dziecko żyje i ból w dole brzucha po cięciu. Teraz jestem w 6 miesiącu ciąży i jeśli wszystko będzie dobrze to chcę rodzić naturalnie, mimo iż też nie wiem co mnie czeka i już to przeżywam. Mimo to \"niech się dzieje wola nieba\" będe miała porównanie.

Rowniez jestem w 6 miesiacu, dokladnie 26 tydzien dzisiaj sie rozpoczyna. Zycze Ci wszytskiego najlepszego =) Wiem o porodzie naturalnym i o cesarce z opowiadan, sporo tez czytam i rzeczywiscie opinie sa podzielone, ale ja mam fobie jesli chodzi o porod naturalny, mam tez arachnofobie (panicznie boje sie pajakow) i tak samo boje sie porodu, nie wiem skad we mnie tez strach ale jest i nic na to nie poradze..

Gość gfhgfhfx
ja mialam odwrotnie-panicznie balam sie cesarki

cesarka na zyczenie - 10.000 zl ;( tylko w prywatnej klinice. takie Polskie realia ;(

Gość gfhgfhfx
ja chodzilam do lekarza ,ktory "lubi kroic" cesarka 500zł

Nie mam na mysli prywatnej kliniki tylko wizyte u gina i odpowiednie dogadanie sie z nim zeby zakwalifikowal mnie do cc. 500zl mowisz.. to chyba jeszcze nie tak zle =)

to zalezy gdzie..jak ja chcialam cc to pukali mi po glowie i wywalali do poradni psychologicz ej ;( jestem z Krakowa.

Gość sympatyczna133
hejka ja jestem umowiona na cc w ta srode to napisze jak bylo. tylko wiecie co zapytalam sie lekarza ja to jest mozliwe w moim przypadku co nie i powiedzial ze nie powinno byc problemo, wskazan nie mam i ile mu dac w lape te nie wiem za bardzo bo sie nie zapytalam on tez nie powiedzial i to taka chujnia. mysle mu dac 200 zl i whiski i tyle bo wiej kasy nie mam, jak myslicie?? lekarz jest tylko w srody bo rodze na sziopena w rzeszowie i po cc juz go nie bedzie bo mam byc w srode, pod tel tez nie jest tyle co na wizycie co miesiac byla, jak w srode od 9 nic mam nie jesc o 15 ciecie to chyba jak mu dam mniej kasy to mnie nie wyrzuci co nie tylko cc jest raczej pewne co myslicie??

mysle ze gdyby byl pazerny to by od razu Ci powiedzial ile chce kasy a tak pewnie liczy sie z tym ze nic nie dostanie, wiec to co mu dasz powinno go ucieszyc

Gość sympatyczna133
w srode mi wspomnial ze musi wpisac jakis powid do cc wskazanie, i mnie tak piklo ale nie przeszlo mi przez gardlo ile zeby sie zapytac, ale jak kazal w srode byc naczczo to cc bede miec na 100% raczej jak myslisz?? moze mnie zrobic w ciula?? i odeslac do domu

No ja właśnie czytam, że w prywatnym szpitalu Swissmed poród sn-4500 a cc-5000. Jak chcesz mieć cc na 100% to radzę się wybrać do prywatnej kliniki, bo w normalnym szpitalu nawet z zaświadczeniem od lekarza i tak sami sprawdzają wskazania do cc i raczej i tak próbują sn najpierw. No chyba, że twój lekarz pracuje w tym szpitalu i to załatwi.

sympatyczna hmm wydaje mi się, że ty się tak nie do końca dogadałaś z lekarzem. Miejmy nadzieję, że cię nie wystawi. Bądż dobrej myśli:)

na takiej zasadzie idzie sie do lekarza, zeby to on robil cesarke =) a chodzi o to ze 5000 to my nie mamy wiec chcemy dogadac sie z lekarzem bo taniej wychodzi Oczywiscie moze sie zdarzyc ze powie, przykro mi cc nie bedzie, ale watpie, badz teraz spokojna, jestes umowiano z lekarzem a nerwy nie sa Ci potrzebne!

Gość gonitwagggg
zalezy skad jestes, np w Bielsku jest klinika, cesarka kosztuje ok 500zł chyba, porod naturalny zreszta tez tyle.

Gość sympatyczna133
wiesz co on powiedzial ze on mi cc zrobi jest tylko w srody dlatego wtedy mam sie zglosic na cc i to o 15 h. mialam termin na 3.12 ale mam coraz mniej wod plodowych i powiedzial ze mogla bym do tego czasu zaczac normalnie rodzic i do niego nie dojechac, ogolnie mowiel ze jak zdaze i wytrzymam do srody to nie ma problemu

No to jak powiedział, że nie ma problemu to bądż spokojna i ciesz się ostatnimi chwilami w ciąży:) Powodzenia

Tzn ze w Twoim wypadku cesarka jest wskazana, pewnie dlatego forsy nie chcial, to jest okolo miesiac za wczesnie, radzilas sie innego gina tak na wszelki wypadek?

Sabaku jaki miesiąc ? Ona ma termin na 3 grudnia a 26 listopada idzie. To tylko tydzień przed terminem:)

A propos- ubytek wód jest wskazaniem do wcześniejszego porodu, jeśli jest znaczny, ale nie do cc...

Jestem zagubiona w czasie hehe =)) rzeczywiscie tylko tydzien =))

Gość sympatyczna133
ja wiem. jestem w srode od 9 mam nic nie ejsc o 15 mam byc i o nego pytac, powiedzial ze on mi ja zrobi wiec czemu ma mnie wystawic zreszta bez boli to po co bym miala do tego szpitala jechac jakby mnie zrobil w ciula

Masz umowiona wizyte wiec o nic sie nie martw, zapakuj co Ci potrzebne do szpitala i rozkoszuj sie ostatnimi chwilami Maluszka pod Twoim sercem!

A jak bedziesz miala chwilke czasu Sympatyczna to podziel sie z nami swoimi przezyciami, jestem bardzo ciekawa co i jak! Powiedz jeszcze jak ma na imie Twoja pociecha?

posluchaj, ja mialam cesarke na zyczenie, tez balam sie naturalnego porodu i powiem ci ze jak bede miec kiedys drugie dziecko to zrobie wszystko zeby miec znow cesarke. ja mialam znieczulenie takie ze mialam pelna swiadomosc co sie dzieje, ale nie czulam bolu - wiec porod jest naprawde komfortowy, pozniej jednak boli cie - ale dostaje sie srodki przeciwbolowe wiec nie jest zle jak cos chcesz wiedziec wiecej , to pytaj, ja rodzilam 3 tygodnie temu :)\\ a dzieckiem mozesz sie zajac kiedy bedziesz czula sie na silach, ja juz od drugiego dnia po porodzie bylam z mala caly czas do domu wyszlam na 3 dzien - bardzo szybko

powiedz lekarzowi ktory prowadzi ci ciaze, ze boisz sie porodu naturalnego i zobaczysz reakcje- czy zrobi cesarke czy nie, wiadomo ze trzeba bedzie zaplacic, niewiem skad jestes, ale u mnie w miescie jest pelno lekarzy chetnych :) kurde no ----------- dziwie sie, bo ja nie mialam zadnych problemow, ani moje znajome

Gość sympatyczna133
dziewczyny wy mi piszecie o prywatnych klinikach, ja bede rodzic na szopena cala ciaze chodzilam do stalego lekarza tylko dlatego ze ona nam pracuje, i mowil ze nie ma problemu wiec czemu by tak mialo nie byc, kwesta kasy tylko mnie martwi bo nic nie mowil

Gość sympatyczna133
tzn. jak pisalam ja sie go zapytalam jaka jest w moim przyp mozliwosc cc i on poiweedzial ze to jest operacja i czy o tym wiem i nze nie powinno byc z tym problemu, ale wskazan nie mam ostatnio milam w piatek wizyte i mowil ze bedzie mi musial jakies wskazanie do cc napisc i tu na mysl od razu przyszla mi kasa ze chce, napisal mi sikierowanie na szopena od 9 mam nic nie jesc o 15 mam byc, wiec jak mylsisz. cc mialam miec 3.12 wiec za ok 2 tyg. ale mam juz coraz mnie wod plodowych i bym juz tej 2 srody nie dotrzymala i bylm zaczela rodzic a on jest tylko w srody

Gość sympatyczna133
no dokladnie emi:)

Gość kolejna12
do sympatyczna133 - sprawdź pocztę proszę :)