Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

angioletto

Pracujące kobiety NIE PRZESADZAMY Z DIETĄ,ALE CHUDNIEMY!!!

Polecane posty

HEJ,chcialabym zapoczątkować nowy temat,ktory nie bedzie zajmował sie radykalnymi dietami,wyrzeczeniami i odmawianiu sobie wszystkiego.Pisze do zdrowych kobiet w mniej wiecej tym wieku ktore chcialyby zrzucic kilka kg w normalnym tempie.mam nadzieje ze wspolne starania doprowadza do powstania naszego indywidualnego trybu zycia.bo wlasnie o to mi chodzi.popre to przykladem.mam 24 lata, 170cm wzrostu,waze 63kg.nie wygladam zle,ale chetnie zrzuce 7-8 kg,mam pulchne uda i pupe,figura gruszki niestety no i zauwazylam ze zaczely mi sie pojawiac tzw boczki.pracuje duzo i nie mam czasu na gotowanie specjalnych potraw.dlatego szukam osob ktore tak jak ja beda poprostu ograniczac ilosc posilkow,pic duzo wody,nie jesc po 19np i czasami pocwicza przez 15-20 minut ze mna:)chętne zapraszam juz teraz!!!

hejka no dobra moge posiedziec z TOba hehe ale ja tam zadnej diety nie prowadze hehe:D Śniadanie jem normalne duże, obiad mały i kolacje do 18.00 staram się nie jeść słodyczy, a jeżeli już to w niedziele tylko hehe:D Pije dużo wody, a po 18.00 jak chce mi się jeśc to robie herbate lub pije wode:D I już ja waze 74kg i mam 10 zrzucenia,ale wiem ,że mi się to nie uda...;/ bo jakoś już miesiąc się odchudzam i nic nie widać..;/ Tyle ,że nie ćwicze , a jak ćwicze to mało...Ale przez ten miesiąc brałam tabletki anty... więc myśle ,że to przez to:D A teraz bez nich może szybciej mi się uda zrzucić:D

Jak tylko urodze bede fanka tego tematu ze szczegolnym uwzgldnieniem brzucha i nog - cellulit w ciazy mi sie zaczal!! =(( Chociaz ja schudnac nie chce bo od pocztku ciazy przytylam zaledwie kilogram, ale wiecie pewnie jak to jest z kondycja brzuszka po porodzie.. Poki co dziewczeta zachecam do picia duuuzo wody to perwszy i najmniej uciazliwy krok do chudniecia dla Was a mnie w ciazy rowniez potrzebny dla zdrowia!

Emti dziekuje🌼,ja wlasnie o tym mowie:) takich dziewczyn szukam:) Sabaku,no Ty to akurat tutaj nie pasujesz kochana,od kiedy pamietam wyglądasz ślicznie,a znamy sie juz baaaaardzo długo❤️

EMTI to glownie dla Ciebie ale nie tylko: "Jesli uwazasz ze cos Ci sie uda, albo ze cos Ci sie nie uda to w obu przypadkach masz racje" a dlaczego? bo wszystko zalezy od nastawienia!!!! Jak sobie powiesz ze nie schudniesz to jestes na straconej pozycji juz teraz a jak powiesz sobie SCHUDNE to tak sie stanie!! A miesiac? co to jest? =) w miesiac nie schudniesz chyba ze bedziesz sie glodzic a nie o to chodzi! Badzcie POZYTYWNIE NASTAWIONE!

No tak,poki co ja dzis nie mam pomyslu na obiadek,ale napewno wode bede pila w duuuuzych ilosciach:)

No no, zobaczysz co bedzie po ciazy.. =) Brzuszek juz nie ten =) Bede Was wspierac bo wiem ile dla dziewczyny znaczy dobrze czuc sie we wlasne skorze, kazda, nawet swietnie wygladajaca dziewczyna ma jakies "ale" ktore chcialaby ukryc a ja wiem co bedzie moim "ale" po porodzie =))

kurcze moze na jakies cwiczenia sie skusze co? a tak wogole to jakis plan musze sobie obmyslic:) cos w stylu lodowka zamknieta po 19-tej, 2 jablka dziennie(moze to nie duzo ale nie przepadam za nimi az tak zeby jesc kilka dziennie),duzo wody i mniej słodyczu i tłuszczu:)

ok,w takim razie wieczorkiem cwicze,a potem tylko jabluszko i woda:) i tak conajmniej 5 razy w tygodniu CEL-SCHUDNAC 7-8 KG DO MAJA:) Co Wy na to?

No mam nadzieje ,że schudne hehe:D chcialabym chociaż 5 kg:P Ja mam 173 i 74kg;/ Z czego z 4kg to same piersi hehe..No i właśnie nie chce się głodzić, jem racjonalnie, unikam słodyczy, zamiast nich owoce, no i mam nadzieje ,że chociaż do września schudne te 5kg:D Ale w Anglii chudniecie też jest trudne... Bo tam to jedzenie jest jakieś dziwne... No i ja przed wyjazdem na wakacje 2006 wazyłam 63kg, po przyjezdzie 2m-ce juz 68;/ A nie to żebym się objadała jak nie wiem co...;/ Jadłam normalnie do tego codziennie wracałam z pracy szybkim chode 30min i pod górke, to moim zdaniem powinnam schudnac, codziennie tez pokonywalam schody na 2 pietro tylko bylo ich chyba z 100 hehe:P A tu zamiast chudnac to tylam... ale może to tez zasluga tabletek anty, bo wedy tez zaczelam je brac... a wiem że jak się przytuje przez hormony to zrzucenie kg jest baaaardzo trudne...No i tak co wakacje w Anglii to u mnie 2-3kg wiecej...ajjj masakra!!!! Dobrze tez ze tyje wszedzie... w pezed wakacjami 2006 mialam mieseczke B75 a teraz duze C80

ja nie lubie jablek.. teraz wcinam mandaryki i pomarancze;p hehe albo marchewke:P :D A co do cwiczen toja jezdze czasami na rowerku stacjonarnym ;p lubie to tylko jakos nie moge sie zmobilizowac hehe:D

Jakis czas temu czytala ze nie mozna bazkarnie jesc owocow bez opamietania poniewaz zawieraja cukry proste ale to informacja ktora powinnyscie sprawdzic. Jesli nie lubicie jakis owocow np jablek to nie ma co sie zmuszac, jest wiele innych ktore na pewno Wam smakuja =) I wiecie co, zastapcie jasny chleb ciemnym, osobiscie polecam chleb z soja - pychotka =))

ja jud dawna jem hlebek razowy... i bardzo go lubie:D Tyle że w Anglii takiego nie ma... tam sa same pompowane chleby... a polskie to tylko zwykle...no a co do owocow to ja wiem.. mam w szkole przedmiot dietetyka i teraz zaczynamy poznawac podstawy zdrowego zywienia... także po skonczeniu nauki bede juz wiedziala co i jak... i zeby w posilku dostarczac wszytskich skladnikow pokarmowych... moja nauczycielka powiedziala ze np bulka z maslem i dzemem to nic innego jak sam cukier to lepiej usiac i zjesc pol szklanki cukru:P A ja to jadlam czesto, teraz juz ograniczam i na sniadanie jem chlebek razowy z maslem poledwiczka serem papryka szczypiorkiem:P albo mleko z platkami owsianymi:) Powinno sie je dodawac tez do salatek tak z lyzeczeo poprawaja przemiane materii poniewaz zaweiraja lonnik:) Tak samo chleb razowy on nie jest mniej kaloryczny ale zaweica blonnk:)

Emti,a tu Cie zaskocze.mieszkam przeciez w anglii a chlebek razowy jem:) kupuje go w p[olskich sklepach:)

no u mnie jest chyba z 7 polskich sklepoj ale kurde nie widzialam razowego, no chyba ze nie zwracalam na niego uwagi, al eraczej ni ebylo zawsze widzialam ten zwyklu, albo zmakiem... no i my tam mamy z piekani z manchasteru:P

Ok,kąpiel zaliczona,wypoczywam sobie i zaraz za sprzatanie sie zabieram no i oczywiscie pije sobie wode:):):)a na obiadek nadal nie wiem co:p

Jak chce szybko cos upichcic to gotuje ryz lub makaron z kostka knorra a potem to smaze, niestety nie jest to potrawa dietetyczna =) mimo warzyw ktore dodaje =p

a jakie wrzywa maja kalorie;p nie sa takie kaloryczne:P i wazne zeby smarzyc na oleju z oliwek:) i juz:D

warzywa nie maja kalorii za duzo ale mimo ich obecnosci w mojej potrawie nie jest to potrawa dla chcacych zrzucic kilka kg =p Oddalam juz swoj glos =))

ja tam jem wszytsko np przed chwila skonczylam jesc obiad i jadlam piersi z kurczaka ziemniaki pieczarki smazone i z sosem pieczarkowym...tuczace, ale nie jem tego duzo ja zjem moze z 1 takiego sredniego ziemniaczka mala piers i pieczarki, ja sie nie glodze i nie jem samych warzyw:D Jem tylko mniej niz zawsze a poza tym tyle co kiedys jadlam juz mi sie nie miesci w zołądku hehe:P

wlasnie, bo ja znam osoby odchudzajace sie pijace sama wode i jedzace same jablka.... a jak dla mnie to nie jest dobra dieta... tak samo mamay na dietetyce zeby nie jest nic tylko jesc racjonalnie:) I lepiej mówić tak nam nauczycielka gadala że zmienia się tryb życia a nie odchudza:P BO organizm człowieka nie lubi zakazów hehe:D

A ja jem kiedy chce i ile chce i nie tyje.. Jestem w 6 miesiacu, miesiac temu sie wazylam i przybyl mi zaledwie 1 kg.. Wszyscy mi mowia ze nie moge sie odchudzac jakbym byla nastolatka i nie wiedziala, tylko ze ja wrecz odwrotnie, nie ograniczam sie specjalnie, jem normalnie jak przed ciaza, czyli co i kiedy chce.