Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alimenty

potrzebuję porady !!!ALIMENTY!!!!

Polecane posty

Gość alimenty

Witam mój brat jest po rozwodzie nie płacił alimentów ,obecnie pracuje i komornik wszedł mu na wypłatę pobiera mu 60% wynagrodzenia na zaległe alimenty , mieszka obecnie z dziewczyną która jest w ciąży nie mają jeszcze ślubu , niestarcza im na życie bo większą część zabiera komornik co ma zrobić żeby nie pobierał mu tyle z wypłaty ,jakieś pismo napisać czy co ? jeśli ktoś wie jak mi odpowiedzieć będę bardzo wdzięczna

Ma dziecko(dzieci) z poprzedniego zwiazku to jego obowiazkiem jest placenie alimentow! Nie starcza mu na zycie?A pomyslalas czy matce jego dziecka(dzieci) starcza?

Gość czarna dupa za oknem
co z tymi alimentami dzisiaj :-o

Gość musi placic
dopuki sie dziecko nie urodzi , pod warunkiem , ze on bedzie figurowal jako ojciec.

Gość alimenty
prosiłam o jakąś poradę a nie wymądrzanie się

Gość musi placic
jak sie urodzi dziecko , moze sie udac do sadu o zmniejszenie kwoty alimentow . Ale te 60% , ktore pobiera komornik jest - niestety - zgodne z prawem. Mogl placic , nie byloby teraz problemow.

Gość artiiiiiik
Jaką prawdę jak ma dziecko to niech wezmie drugi etat i niech na nie płaci.

Gość Prawo9898
Ale obecna dziewczyna i ich dziecko tez maja jakies prawa.

Gość Wykrywacz idiotów
LadyPretensja jak ty wkurwiasz!!! Skonczona Idiotko!

Gość alimenty
może zle mnie zrozumieliście z poprzedniego małżeństwa ma jedno dziecko na które płaci alimenty obecnie płaci zaległe ale ma dziecwczyne i mieszkają razem i będą niedługo mieli dziecko ,chodzi o to czy może jakoś zmiejszyć te alimenty żeby podrostu narazie mniej z wypłaty mu sciągali

Gość artiiiiiik
No to co uważasz że jak teraz jest z tą dziewczyna to może zapomniec o tamtym dziecku????

Gość alimenty
ludzie nic takiego niemuwie że ma zapomnieć o tamtym dziecku !!! ma płącić bo to jego obiwiązek ale czy ktos mi może odpowiedzieć czy mozna jakieś pismo napisać o zmiejszenie alimentuw o to mi chodzi

Gość artiiiiiik
Może sprobowac zwrocic się do sądu o zmniejszenie alimentów ale watpie że sąd na to przystanie.

Gość alimenty
artiiik dziękuje za odpowiedz;)

Gość STULL
Gdyby płacił dobrowolnie nie musiałby dodatkowo płacić kosztów komorniczych, a tak niestety na własneżyczenie ma taką sytuację. Komornik nie zrezygnuje ze ściągania alimentów, bo ma takie uprawnienia, ma tytułe wykonawczy i jego pensję do oskubania. Jedyne co można zrobić to napisac pozew do sądu o zmniejszenie wysokości alimentów argumentując to nową sytuacją zyciową.

Gość musi placic
a ty autorko masz chyba problemy z czytaniem ... :( sad rozpatrzy sprawe zmniejszenia alimentow gdy to drugie dziecko sie urodzi . potracanie przez komornika z pensji nie ma zwiazku z wysokoscia alimentow. 60% ktore jest objete zajeciem komorniczym jest zgodne z prawem i nie ma na to wplywu wysokosc alimentow.