Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EMTI

MICHALINA CZY LAURA???

Polecane posty

Gość do laury musisz miec
dobra, to Laura a druga corka Michalina

No tak tylko czemu akurat dla pierwszej LAura a dla drugiej michalia hehe:P

Gość highlandiaaaasa
oj zawsze bedzie pol na pol, wiec nie zameczaj juz ludzi, tylko podejmij meską decyzje i sama nazwij po swojemu swoje dziecko :/

ja nie zameczam, nie zmuszam ich do pisania, sami pisza wiec kozystam, a jak cos Ci sie nie podoba to po co wchodzisz?:)

Gość oidhnof
Laura to bardzo ladne imie, pasuje dla dziecka, ale takze dla nastolatki i dla doroslej osoby. Nie ma z nim glupich skojarzen i ma klase. Za to Michalina to moim zdaniem jedno z najgorszych imion, jakie slyszalam. Chyba bym sie pociela, jakby mnie rodzice tak nazwali. Jak Ty sobie wyobrazasz, ze bedziesz wolac do doroslej kobiety: Michasia? Bedzie pracowac w banku albo jakims urzedzie i ludzie beda sie do niej zwracac : pani Misko? pani Michasiu? No prosze Cie. A Michalina jest za dlugie, zeby sie tak do niej zwracac. Nie rob dziecku krzywdy i nazwij je Laura.

Gość highlandiaaaasa
oj bo co wchodze na glowna strone, to ten temat jest.. Poza tym ile glosow na dane imie jest w stanie cie przekonac? to zaraz zalatwimy sprawe

Gość oidhnof
Dlaczego mojej wypowiedzi nie bierzesz pod uwage?:>

a kto tak powiedzila ze nie biore pod uwage biore jest 21L do19M

kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie i ja je szanuje:) Na Laure też piszą, że paniusie, ze wyniosłe imie itd. A jakie będzie mieć takie będzie;p I cenie kazda opinie bo co najmniej wiem jak ludzie zareaguja na któreś z tych imion:)

Gość do laury musisz miec
a dlaczego niby do doroslej kobiety nie mozna mowic p.Michalino, p. Misiu znam takie dorosle panie...

Gość Obleśny Mnietek
Laura to ktoś, michalina stara szkapa. Znam dwie M i jedna jest Haliną, druga używa rdugiego

no ja tez tego nie rozumiem...ale ok;p hehe:D A jak tos ma na imie Aleksandra, Malgorzata to co? JAk to wypada do pani w baku lub urzedzie powiedzieć P. Olu lub P .Gosiu tak samo jak można powiedziec P. Misiu

Gość Obleśny Mnietek
Nie mówi się do obcych osób pani Misiu!

Gość do laury musisz mi
no do obcych pani Gosiu tez nie...

Gość Obleśny Mnietek
no nie! Trzeba być w zażyłości, żeby pani Gosiu mówić

no doknie, dlatego sie dziwie jak tu jedna osoba o tym napisala:) i dlatego podalam takie przyklady:)

już zdecydowałam będzie uwaga uwaga........ LAURA :P hehe

Gość gratuluje trafnego wyboru
choc moja corke nigdy bym nie nazwala ani Laura ani Michalina .ale kazdy ma swoj gust .

Imiona w mojej rodzinie Emilia Laura Mirosław Wiktor :)

Gość doihoifd
Pani Gosi brzmi normalnie, nie wywoluje smiechu, zdziwienia, glupich skojarzen. A jak brzmi pani Misiu? No prosze Cie, nie udawaj, ze nie slyszysz roznicy. To brzmi jak dla psa. Chyba bym umarla ze wstydu, jakby ludzie sie do mnie tak zwracali. Nic tylko sie pociac z takim imieniem.

Gość A ja mam w klasie
Laure i nikt tak do niej nie mówi. Wszyscy używają jej drugiego imienia - Zośka :D

Gość A ja mam w klasie
A i mam ciotkę Michalinę i mi się podoba :D

Gość A ja mam w klasie
znaczy imię, a nie ciotka :D

hehe dyskusja trwa rozumiem EMTI że chce sprawdzić jak ludzie będą reagowali na oba imiona, ale jak widać każde z tych dwóch imion wzbudza fajne i nie-fajne reakcje EMTI pewnie i tak nie bacząc na to wybierze któreś z tych imion, i zawsze ileś % ludzi będzie wzdychało 'jejuuu! ale imię!!' jej wybór, i ma do tego prawo ja -ze względu na te wzdychania, i ze względu jednak na mój gust- wybierałabym bardziej znane imiona tak jak pisałam- mam Ciocię Michalinę, my mówimy do niej ciocia Misia i jak dla mnie to jest bardzo ciepłe sformułowanie dorośli z rodziny mówią do niej Miśka nieznajomi pani Michalino, p. Michalinko, p. Misiu (bardziej znani lub bezpośredniejsi) całkiem podobnie przecież brzmi p. Asiu co Wy chcecie od Misi :P

Gość przeciez imie Michalina
jest teraz tak samo popularne jak Joanna ( spojrzecie w rankingi( , wiec beda i panie Asie i panie Misie. Moga buc panie Michaliny i byly od zawsze (pdr Michalina Wisłocka, prof Michalina Growiec dziekan Akademii Muzycznej, prof Micahlina Kanpik z UŚ

Zestaw te imiona z nazwiskiem i zobacz, które lepiej pasuje. Michalina raczej do krótkiego nazwiska, a Laura don długiego. Gdybym miała kierować się gustem to wybrałabym Laurę, bo do Michaliny nie mogę się przekonać.

Gość nad Mamry
Moja córeczka jest Michaliną. I nie żałuję, że wybrałam to imię. Jest śliczna, mądrą dziewczynką.

Gość hsghagdhaghdsad
Michalinka !