Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiad...

do kobiet które poroniły..

Polecane posty

Gość gosiad...

jakie miałyście objawy że coś się dzieje?

Gość żadne
dopiero us pokazalo,ze cos jest nie tak :(

Gość żadne
usg mialo byc

dziewczyny a jakie to było plamienie? Ja w srode rano zaczelam plamic - brazowy sluz , zadnej krwi czerwonej - dostałam od razu duphaston i mam sie nie przemeczac. USG pokazalo bijace serduszko dzidzi...Plamienie było jednorazowe, bólu nie było jakiegos specjalnego. Dodam ze jestem w 10 tyg. Martwie sie troche. Co o tym myslicie?

to wiem , ale czym takie brazowe plamienie moze byc spowodowane? Czy moze byc to poczatek poronienia... lekarka powiedziała ze niby jak jednorazowe to nic sie nie dzieje. Ktoras z was tak miala i nic sie nie działo?

Gość nie martw sie na zapas
czasem sie ma w ciąży plamienie w dniu kiedy by wypadał okres, sprawdź czy wtedy nie wypadał ci okres normalnie. Oczywiście to jest dość niepokojące, ale moja koleżanka też tak miała przez 3 m-ce w ciąży i urodziła zdrową córcię

No wlasnie wedlug moim obliczen teraz dostałabym okres z tym ze zastanawiam sie czy skoro w terminie 1 okresu nie bylo plamienia to w kolejnych moga sie zdarzyc?

a lakarke razcej zmien bo powinna ci WSZYSKO wyjaśnić i uspokoić a nie zdawkowo potraktować. Tzn sama nie wie jak jest?

Gość u mnie było
brązowe plamienie, a potem usg wykazało, że ciąża obumarła dużo wcześniej.

nie wiem czy wie czy nie wie, z jednej strony skoro wszystko jest ok, płod rozwija sie prawidlowo, szyjka macicy ok, to skad ona ma wiedziec skad plamienie? Mozna domniemywac ale jaki to ma sens...

i wazne jest usg!!!!!!!!!!!!!!!!! trzeba robic w takim pzrypadku minimum co 2 tyg!n (ja tak miałam - mimo że nie plamiłam ale z innych przyczyn) - by miec wszystko pod kontrolą nim będzie za późno, - wtedty można wcześniej zadziałac lekami , a jak się robi co 2, 3 m-ce to czasem jest za późno na wdrożenie jakiegoś leku. Oczywiście to nie dotyczy ciąż tzw. "książkowych"

Poziomka ja Cie pociesze ja pierwsze plamienia na brazowo dostalam w 7 tygodniu i trwaly one z przerwami oczywiscie do 27 tyg az na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo, najpierw mialam same plamienia, pozniej plamienia z bolem glowa do gory!

Ja powiem tak, pierwsza wizyte miałam dopiero w 8 tygodniu ... wtedy miałam dopochwowe USG, w srode miałam robione no i za 1,5 tyg mam miec kolejne. Ale co jak do tego czasu oszaleje a nie bede robic co 2 dzien... biore ten duphaston i czekam na cud... nawet nie wiem czy to moze byc grozne czy nie. Lekarka moim zdaniem jest wporzadku, ona nie moze mnie zapewnic ze na pewno nic nie bedzie albo powiedziec ze poronie. Teraz wszystko zalezy od organizmu...

Gość donosie
gosiad... czemu pytasz? mysl pozytywnie, nie o poronieniu ja nie mialam od razu krwawienia , to bylo tak jakby cos w srodku ciagnelo sie do dolu. nie wiem jak ci to wytlumaczyc ale to bylo takie wrazenie. dol brzucha i ciezkosc...ale nie parcie. nie wiem:( mysl pozytywnie. bedzie dobrze

u mnie był zły wynik usg i hcg przestało rosnąć zero bólów i plamień, plamienia dopiero w dniu poronienia(8 tydzień)

Koteczek miałaś krwiaki i donosiłaś ciążę?? bo ja też miałam krwiaka dostałam luteinę i lekarz twierdził że powinien się wchłonąć ale niestety poroniłam teraz chyba jestem znowu w ciąży i boję się iść do lekarza bo mam stracha że znowu będę miec krwiaka...

kochana pierwsza poronilam a w drugiej mialam krwiaki zwiekszyl mi lekarz duphaston i samo sie wchlonelo tylko ja mialam wizute u gina co 10 dni i mialam wtedy usg co wizyte. tak donosilam w37/38 tydzien urodzilam przez cc syna 4,100 7 grudnia skonczy 3 lata i staram sie o drugie

trzeba chodzic i trzeba brac leki, ja jestem w trakcie nastepnego starania luteine mam brac od 20 dnia od okresu do 28 dnia zrobic test i jak wyjdzie pozytywny odrazu duphaston