Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnus

stereotypy o różnych narodach.

Polecane posty

ja bym na pewno podala holandie jako przyklad stereotypu,ktory powinnismy zmienic..w polsce myslimy,ze to kraj cpunow,tulipanow,chodaczkow i wiatraczkow...fakt,.te rzeczy sa,ale prawda jest taka,ze holendrzy tez sa perfekcjonistami.ich kraj szybko sie rozwija,maja najlepsza opieke zdrowotna w europie,pracuja szybko,dobrze i placa rowniez nalezycie.do tego zycie rodzinne bardzo cieple..rodzina jest w tym kraju najwazniejsza.to mi sie bardzo podoba w holenderskich mezczyznach-dzieci i zona sa bardziej szanowane.

Gość agnus
dziekujeeeee!!!! to napewno mi sie przyda!:) ma ktos jeszcze jakies spostrzeżenia?

Gość ja bym te negatywne o Nimcach
patrząc na wypowiedzi coniektórych na temat Niemców dodałabym jeszcze jedno - Polacy myślą stereotypowo, nie potrafią wyrobić własnego zdania:(

ja jak slysze niemcy,to mysle "ordnung muss sein"..i tacy wlasnie sa,no moze mlode pokolenie to nie-tam jest wielu ludzi,ktorzy zatracili droge,nie skonczyli szkol,bo woleli imprezy...ale ihc rodzice to perfekcjonisci,wszystko zapiete na ostatni guzik.

Gość agnus
ooo z tym sie zgadzam...ale nie wpadłam na ro:O bylam na wymianie z nimcami i ta szkola byla niezbyt ciekawa wlasnie..wielu "nieporzadnych" ludzi... a jechalam tam z przeswiadczeniem o perfekcjonizmie narodu... a co myślicie o włochach- kobieciarzach a bawiduszach?

Gość martekkk
a co sądzicie o stereotypie amerykanina 'tłuściocha' ?

Gość a masz
mysle ze zaden stereotyp da sie zaprzeczyc bo jest jedynie powierzchownym pogladem a co do amerykanow to...wiekszosc obzartusow, ale nie wszyscy, to wiadome

Gość cherrrie
Niemcy-kochaja porzadek, cholernie ambitni Wlosi-babiarze,luzik, zero stresu Hiszpanie-lenie Brazylijczycy-party,party,party oraz kombinowanie jak zarobic i sie nie narobic:P Anglicy-flegmatycy, zero logiki,potrzebuja wszedzie znaczkow,napisow,wskazowek etc