Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o odpowiedź bardzo

Allegro.......

Polecane posty

Więc tak: chciałam kupić eleganckie spodnie czarne w paski, ale niechcący zakupiłam dziś przez opcję kup teraz jednolite czarne... Co mam zrobić? Wysłałam smsa do sprzedawcy, ale on nie odpisuje... Może nie mogę ich wymienić? Miał ktoś podobną sytuację? Może mam napisać moje życzenie przy wpłacaniu pieniędzy na jego konto?

hahaha zam temat ALLEGRO wskazuje na to, że kupywałam na allegro.

A i czytaj dokładnie... Nie chodzi o anulowanie aukcji tylko o to, aby wysłano mi spodnie w innym kolorze...

Gratuluję, że Ty się nigdy nie mylisz ;)

Te spodnie (jednolicie czarne i te w paski) były sprzedawane na jednej aukcji czy na różnych? Najlepiej napisz mail do sprzedawcy, myślę że powinien się zgodzić na wymianę jeśli wcześniej nie wysłał. A nawet jeśli to i tak masz prawo zwrócić towar, z tym że wtedy dojdą Ci dodatkowe koszty za przesyłkę.

Na różnych aukcjach u tego samego sprzedawcy oczywiście ;)

Gość Z Każdym Dniem...
nie wysylaj smsa, bo na smsy rzadko ktory reaguje. Zadzwon jutro na podany numer i wyjsnij ;)

Ja sobie kiedyś niechcący nie ten rozmiar zalicytowałam :P Zwykle wszelkie niejasności mailem załatwiam :) Ale fakt wydaje mi się że sms najmniej skuteczny może być... Zadzwoń jutro, albo tak jak pisałam wcześniej napisz maila :)

I jak przesłał Ci inny rozmiar bez problemów? Przesyłka trwała dłużej?

:)

Bez problemów, nic się nie wydłużyło. Od razu się zorientowałam i napisałam do sprzedawcy. Oczywiście na różnych ludzi można trafić, ale myślę że większości jednak zależy na klientach :)

A odpisał czy po prostu wysłał dobry rozmiar?

Odpisał :) No a potem oczywiście wysłał ten rozmiar który chciałam :) Powodzenia :)

Gość hanna4321
masz prawo w ciagu 10 dni odeslac towar bez pdania przyczyny jakbys jednak dostala jednolity czarny;] Zgodnie z : Ustawa z dnia 2 marca 200r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez pordukt niebezpieczny. (Dz. U. 2000 Nr 22, poz. 271) Rozdział 1 Umowy zawierane poza lolakem przedsiębiorstwa Art.2 1 Konsument, który zawarł umowę poza lokalem przedsiębiorstwa, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie, w terminie dziesięciu dni od zawracia umowy. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem.