Gość sweety82 Napisano Maj 26, 2010 Beciu,Ty masz bardzo ladnie wygojone blizny,a powiedz palisz nadal faje?Bo ja niestety tak:(.Mi strupki juz zeszly wczoraj hihihi,ale zamierzam plasterki uzyc za ok msc,a Ty uzywalas 4,5 msca,a potem co?juz nic kompletnie?Sory ze ja tak pytam i pytam,ale wiecie jak to jest.... hihihi.Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 1 rok Feelbeauty.eu Napisano Maj 27, 2010 To już 1 rok minął naszego Forum Feelbeauty.eu Zapraszamy wszystkich do opisywania a tak że do komentowania zabiegów z medycyny estetycznej , chirurgii plastycznej , stomatologii estetycznej, dermatologii oraz ortopedii. Na naszym portalu znajdziecie katalog spa, specjalistów, klinik oraz gabinetów. Zapraszamy serdecznie !!! www.feelbeauty.eu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
silky 0 Napisano Maj 27, 2010 Sweety82 ja nie wyczówam nic pod blizną moze sie rozmasowało. Na blizy nie bede nic kupowac bo juz ich praktycznie nie widac na jednym cycu okolo 3 mm jest tylko jasno rozowa a reszta jasna jak skóra. cienka jak włos ,wiec nie bede juz niczym pastwac :) spie na boku czuje sie juz dobrze tylko czasami mnie boli prawy cyc moze dlatego ze sie natyram np okna albo jakies prasowanie wtedy mnie boli odpusciło mnie z dnia na dzien jeszcze w trzecim tyg mnie boało bardzo. Teraz mam sutki takie wrazliwe jak dotykam to uczucie jakby mnie szpilki kuły Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sweety82 Napisano Maj 27, 2010 Silky:),to fajnie ze tak szybko doszlas do siebie:),ja w poniedzialek dopiero bede 3tyg po...,jak zdejme stanik i masuje je to jest super,ale jak wloze ten pancerniak to odrazu mnie wszytsko boli wrrr,cycki juz sa troche miekkie,ale to jescze nie to:).A Ty po miesiacu masz takie ladne blizny hmmm,to super,wiec nie zamierzasz uzywac nic kompletnie na nie?Mi zeszly strupki,blizny sa teraz jasno rozowe,jesli chcesz moge podeslac Ci zdjecie,na boku boje sie jescze spac,probowalam,ale bola troche cycki:).A chodzisz 24 w tym staniku od dr? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boobsie 0 Napisano Maj 27, 2010 Dziewuszki swiezo po , chodzcie w gorsecie - ABSOLUTNIE go nie sciagajcie , ja jestem prawie 3 msce po i nadal spie w gorsecie , po pracy od razu go zakladam ( razem z pasem ) , a tak to sportowy stanik nosze .....jeszcze 10 dni i moge o gorsecie zapomniec ;-) jesli chodzi o blizny to z tym odrywaniem to bym nie radzila , ja czekalam az mi same odpadna ... wiem ze kazda z nas chce wrocic do normalnosi jak najszybciej , ale co to sa 3 - 6 mscy w porownaniu do calego zycia :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sweety82 Napisano Maj 27, 2010 Boobsie,masz racje.ja tam tez zamierzam w sportowym chodzic jak najdluzej:).A co Ty masz za pas??Mi dr kazal tylko stanik sportowy nosic,strasznie mi w nim niewygodnie... Boobsie,co uzywaz na blizny??w koncu Ty juz jestes 3msce po..:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boobsie 0 Napisano Maj 27, 2010 sweety to pas ktory moje piersi obniza w dol , ale wiem ze nie kazdy dr kaze ... uzywam na blizny VERADERM i jest super !! bardzo dobry wybor , to prawda ze kosztuje 80-90zl , ale warto , moje blizny sa prawie niewidoczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sweety82 Napisano Maj 27, 2010 To super!!!Ja sie wlasnie zastanawiam nad plastrami SILON,ale tam gdzie mieszkam nie moge znalezc ich w aptekach wrrrr,a jak czesto smarujesz tym kremem?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boobsie 0 Napisano Maj 27, 2010 ja nie mieszkam w Polsce, tutaj niestey nie ma tego zelu , tzn niby jest po inna nazwa i kosztje 5 razy wiecej , ostatnio kuzynka mi go przywozila z Polski , bu druga tubke potrzebowalam ;-) ehhh z tym smarowaniem , hmmm napisane jest ze rano i wieczorem , ale przyznaje sie bez bicia , ze tylko rano smaruje ;), zapominam wieczorem , ale i tak dziala bez zarzutow ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boobsie 0 Napisano Maj 27, 2010 a sweety moj lekarz nie byl za bardzo za plastrami ( nie wiem dlaczego)... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sweety82 Napisano Maj 27, 2010 Ehhh,wlasnie ja tez nie mieszkam w polsce,poprosilam Mame zeby mi w aptece zamowila te plasterki,a co do tego zelu,to smarujesz nim i pzrykrywasz jaks gaza?czy wystarczy posmarowac i nalozyc stanik?Boze jak ja nic niewiem hihihi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sweety82 Napisano Maj 27, 2010 Co lekarz to inaczej,moj na poczatek tez mi gadal wlasnie o zelu VERADERM,dostalam tez probke..,ale jak zapytalam go o plastry to pow ze tez spoko:).Wlasnie musze go poprosic o kolejne zwolnienie z pracy hihi,a jak dlugo Wy bylyscie na zw?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sweety82 Napisano Maj 27, 2010 Boobsie,a u kogo Ty robilas cycki??bo juz sie zamotalam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
becia769 0 Napisano Maj 27, 2010 Sweety można się dogadać ale nie we wszystkich aptekach chcą się bawić w takie zamówienia,trzeba popytać.Po tych plasterkach już nic więcej nie stosowałam,nie było potrzeby. Jak blizny stają się wyczuwalne,czyli twarde i zgrubiałe to trzeba je rozmasować,ale tak się może dziać tylko jakiś czas po op,potem już jest spokój jak się zagoją:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
becia769 0 Napisano Maj 27, 2010 Sweety możesz już spokojnie spróbować spać na boczku,ja po 2tyg układałam się powolutku na bok,tylko mi dr powiedział żebym na początku pod tą pierś,która jest na tym boku podkładała sobie małą poduszeczkę i było super:)Dla mnie spanie na plecach to był dramat! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
becia769 0 Napisano Maj 27, 2010 Ach Sweety pytałaś o fajki,palę cały czas i na gojenie blizn to nie wpłynęło:)Myślę,że jak ktoś ma z bliznami problemy to nie ma znaczenia czy pali,czy nie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
silky 0 Napisano Maj 27, 2010 ja mam tylko stanik sportowy od lekarki (drugi taki sam kupilam) rozmiar o 5cm szerszy pod biustem niz normalnie za to mam troche zszyte miseczki zeby cyce na boki sie rozchodziły ,musze nosic gume okolo 5cm szeroka ktora uciska cyc ktory mi do gory podchodzil , nie nosiłam gorsetu w ogóle .Nosze cała dobę jak ostanio nie ubralam po kapieli i tak musiałam bo mi pizama drazniła sutki ze mysłałam ze z bólu nie wyrobie .Wiec dla mnie noszenie stanika to ulga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aga05 0 Napisano Maj 28, 2010 DO sweete82 czy mozesz sie odezwac do mnie na emaila aga555aga@interia.pl lun na gg 5937971 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sweety82 Napisano Maj 28, 2010 Beciu,wlasnie dzisiejszej nocy probowalam spac na boku i MASAKRA,boli jescze,bardziej boli ta cycka ktora jest w gorze hihihi,ja tez pale niestety,niby troche mniej,ale pale,tez mysle ze faje nie maja az takiego wplywu na blizny-tak sobie mowie:)i siegam po fajke ehhh,a blizny masuje codxzien i faktycznie jakby te kuleczki zanikaly:).Co do plasterkow to mam nadz ze uda sie Mamci zamowic mi,bo jak nie to niewiem co bedzie,a ten zel VERADERM bez problemu kupi sie w aptekach? Silky,ja juz nie wyrabiam w tym staniorze!jak jestem bez to jest super,nic mnie nie boli,a jak go wloze to zaraz mnie swedzi wszystko,piecze i boli.Tez kupilam drugi na zmiane,ale musialam zszyc srodek troszke,pewnie temu teraz jest taki opiety,Buziale Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
silky 0 Napisano Maj 28, 2010 zgrzeszyłam ...:) dziś wyszłam z moimi cyckami na dwor bez staniora z wielkim dekoltem bo miałam ochote na bluzeczke ktora nie siega mi po szyi a z kazdej wyłaził ten babciowy stanior wiec go zdjełam i ruszyłam na dwie godziny wolnosci cyce twardo stały piknie sie prezentowały ale juz grzecznie ubrałam pancerniak. To niesamowite uczucie ubrac ciuch bez stanika wypychacza i miec cycki szok normalnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
becia769 0 Napisano Maj 28, 2010 Sweety czyli ze spaniem na boczku musisz jeszcze poczekać,skoro ból Ci na to nie pozwała,ale próbuj co jakiś czas powolutku,nie tak od razu całkiem na bok tylko stopniowo.Zobaczysz jeszcze trochę i zapomnisz o wszelkim bólu i op:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ewa1974 Napisano Maj 29, 2010 do wszystkich dziewczyn które mieszkają w UK. Jestem miesiąc po operacji powiększenia piersi Proszę, powiedzcie mi czy znacie może jakieś strony internetowe przez które można zamówić preparaty na blizny Najlepiej byłoby żel Veradrem Muszę już zacząc je stosować, a nie zaopatrzyłam się w nic takiego w Polsce. Pomóżcie!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
silky 0 Napisano Maj 29, 2010 Sweety własnie ze spaniem na boku samo przyjdzie pewnie obudzisz sie pewnego dnia na boczku u mnie tak było > jak odpusci ci troche to z dnia na dzien mija najgorsze pierwsze trzy tygodnie pozniej z gorki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sweety82 Napisano Maj 29, 2010 Beciu,tez tak mysle ze cycki same dadza znac kiedy moge na bok sie przewrocic,:)zobaczymy, Silky,to niezle ja to pewnie bym sie przestraszyla ze jestem na boku hihihi,w pon bedzie 3 tyg,wiec mam nadz ze bedzie z gorki,mi juz cycki zmiekly-wiem ze jescze napewno zmieknal bardziej,ale jest lepiej i ladniej:)jak na poczatku,dziewczyny po jakim czasie od op wrocilyscie do pracy???Bo ja to sobie przedluzylam zwolnienie u dr do konca czerwca...:),ja jescze nawet odkurzyc sie boje hihihiale od czego sie ma faceta:):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sweety82 Napisano Maj 29, 2010 Ewa-ja jestem z UK,tez nie mam pojecia czy sa tutaj te zele i plastry,jutro sie wybieram na zakupki,wiec polaze po aptekach i popytam...,ale poki co poprosilam Mamae,zeby mi z w Polsce zamowila w aptece Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ewa1974 Napisano Maj 30, 2010 dzięki sweety za odpowiedź, może faktycznie w aptekach, jak nie będą mieli to chociaż podpowiedzą gdzie nabyć takie specyfiki. Niestety nie mogę do końca cieszyć się moimi nowymi bimbałakami, od momentu powiększenia biustu przypałętała mi się jakaś paskudna"kaszka" na całej twarzy, nie wiem skąd mi się to wzięło? myślałam że organizm mi się oczyszcza potrwa to pare dni i będzie ok.a tymczasem zagnieździła się chyba na dobre...czy któraś z was też się z tym boryka? co z tym zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
becia769 0 Napisano Maj 30, 2010 Ewa mi po op pojawiła się taka jakby kaszka(czerwona)na dekoldzie i dość długo się utrzymywała.Nie mogłam sobie z nią poradzić,poszłam do dr rodzinnego,przepisała mi oxycort i po tyg zeszło.Może powinnaś iść do lekarza po jakiś specyfik? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
silky 0 Napisano Maj 30, 2010 co do sprzatania ja zaczełam dopiero kilka dni temu, juz robie wszystko nawet umyłam okna wczesniej wycisniecie mopa było nie możliwe, byłam załamana bo jak byłam zdjąć dreny była przede mną pacjentka która na 3 dzien po operacji sama przyjechala autem a na 4 ty wysprzatała cały dom . Ja dwa tyg po operacji nie mogłam córce ukroić szczypiorku na kanapkę popłakałam sie z bezsilnosci w koncu pociełam jej nozyczkami. Prawa reka była jakby bezsilna. Przed wczoraj robiłam pierogi i pozniej bardzo mnie bolał prawy cycek (od wykrawania szklanką kółek) Kiedy wróciłyście do całkowitej sprawności ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boobsie 0 Napisano Maj 31, 2010 silky nie martw sie , bedzie dobrze :-) ja dopiero zaczelam sie robic normalna po miesiacu , a jesli chodzi o mycie okien i podlog to 2 miesiace po .... ja tez juz z bezsilnosci ryczalam , no niestety to po prostu trzeba przejsc ..... a w opowiesci ze po 3 dniach ktos jechal samochodem BEZ ZADNEGO BOLU ???????? ja w to nie wierze ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majowaa 0 Napisano Czerwiec 1, 2010 hej dziewczęta! :) Widzę ze jest tu wiele dziewczyn które juz mają za sobą operację. Ja właśnie podjęłam taką decyzję, chociaz wciąż mam pewne wątpliwości n..a co za tym idzie mam wiele pytań... Najbardziej chyba boję się bólu a z tego co czytam to potrafi boleć :P a czy np. lekarz przepisuje jakies leki przeciwbólowe, które złagodza ten czas dochodzenia się do siebie?:) i czy długo trzeba chodzić w gorsecie po operacji...? Niestety jeszcze nie zdecydowalam się na konretny termin. Chciałabym bardzo przed wakacjami, ale jak będzie ciepło to chyba nic nie skorzystam z pogody? ehhhh proszę o radę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach