Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Koronkova

JESTEM PO ZABIEGU POWIĘKSZANIA PIERSI cz.2

Polecane posty

Mamma1 ja 5 dni przed operacja mialam angine I dostalam antybiotyk. Lekarz powiedzial ze po tylu dniach juz nie ma bakterii I mozna operowac

Gość mamma1
dzięki gazela, ja antybiotyku nie mam, więc trochę się martwię. jakby przesunęli mi na przyszły tydzień to nie martwiłabym się tak bardzo, ale czekać kolejny miesiąc albo dłużej już mi się nie chce.

Gość Gosia 31
Za dwa tygodnie idę na powiększenie piersi a obawiam się, że dostanę miesiączki... Niestety, mam nieregularne krwawienia i dlatego ciężko coś planować. Jak to jest? Robią wtedy operacje czy przekładają termin? Bardzo się boję, że to pokrzyżuje mi szyki:(

Ja miałam operacje podczas miesiączki tak ze spoko hmmm a dziewczyna z którą leżałam na pooperacyjnej miała kaszel i lekarzowi nie powiedziałam to tak mowię co do choroby. po przebudzeniu wyła z bólu przy każdym kaszlnieciu masakra a w nocy jak to z kaszle bywa dostaje się ataku i kaszle bez opamiętania , a ona jeszcze do lekarza miała pretensje ze jej nic na kaszel nie dają a to przecież prywatna klinika chirurgii plastycznej , a nie szpital kliniczny :/ co jak co ale z kaszlem nie ma co iść mama wyzdrowiejesz będzie dobrze byle by kaszlu nie było nie pij nic zimnego jak gardło boli to po domu noś apaszkę nawet i miodu dużo spożywaj i myślę że winko grzane przed snem mi zawsze na przeziębienie pomaga

Gość Wiktoria Braun
Właśnie zamawiam plastry sutrikon , Zastanawiam się ile opakowań wziąć. Któraś stosowała? A jeśli tak to jak długo ?

Gość Wiktoria Braun
Plastry sutricon poprawka :)

Gość Gosia 31
Dzięki Erica90:) to jak tak to spoko. Obawiłam się, że z powodu miesiączki przesuną mi termin. Jestem zdecydowana na stówę, jednak jestem po trzydziestce i jeszcze nie rodziłam. Szkoda by było jakby po ciąży bardzo zbrzydły... Pomimo tego zdecydowałam się zrobić bo to mój kompleks od lat. Rodziłyście "po"? Jak wygląd Waszych piersi?

Gość gość
Zależy od lekarza moj powiedział że absolutnie nie zrobi podczas miesiączki. Co do robienia operacji przed urodzeniem dr powiedział że lepiej zeby sie wstrzymac gdyz kształt napewno się zmieni. No chyba ze masz zamiar rodzic za 10 lat to jak najbardziej nie ma co czekać

Mam pytanie do bardzo szczuplych dziewczyn ktore powiekszaly piersi: czy po cfzesto Was bolala skora i bardzo czylyscie implkant pod skora dotykajac?

Mam pytanie do bardzo szczuplych dziewczyn, ktore powiekszaly piersi: czy po czesto Was bolala skora i bardzo czulyscie implant pod skora dotykajac piers?

Co do porodu mam bardzo wiele koleżanek z silikonami wręcz byłam oudsaiderką jako jedyna z naturalnymi :) i cóż dwie z nich urodziły dzieci i co do ich wyglądu ta z anatomami ma w trochę gorszym stanie piersi i zrobiły się jej rozstępy natomiast ta z okrągłymi ma teraz jak z wkladką aanatomiczą tak ze spoko . Piersi rzeczywiście się zmieniają , ale nie jest to zmiana tak drastyczna jak przy naturalnych i jeśli się dba smaruje codziennie przez cały okres trwania ciąży i podczas karmienia to powinno być git

hej dziewczyny :) ja w rozjazdach cały czas takze nie miałam czasu wejsć ;/a jeszcze mała daje popalić (nie śpi , krzyczy i ciągle chce żeby się nią zajmować -słowem 100% pochłania :) ) Mamma - niestety ale nie mogę się zamienić nie ma mnie w tym tyg ;/ale weź sobie kup syrop prawoślazowy i pini i pyrosal - zawsze polecam moim pacjentom i sama też zawsze stosuję na kaszel idealne działa a i pyrosal przeciwzapalnie TYLKO WSZYSTKIE 3 NARAZ (PO SPORYM ŁYKU )od wieczora przed odstaw , do tego 3Xdziennie po 3 cerutiny (odrazu przeciwkrwotocznie zadziałasz i uszczelniajaco na naczynka a co za tym idzie mniejsze krwawinie po operacji takze warto ) , nie wiem jakie wyniki masz złe ;/ ale nie pij alkoholu bo rozrzedza krew i możesz mieć znacznie większe krwawienie ...mimo że i mi grzane winko zawsze pomaga :)a do tego pyszne jest ! I głowa do góry powinno byc dobrze - trzymam kciuki :)a tak wogóle byłam jakoś pewna ze miałaś operacje wczoraj i weszłam zeby spytać jak samopoczucie a tu czwartek . Erico - jak tam Ty się czujesz ??piersiaki robia się już miękke ?:)ja już odliczam dni , jeszcze się nie denerwuję ale pewnie i na to przyjdzie czas ;/ Gosia31 - sama miesiączka nie jest przeciwskazaniem samym w sobie do operacji ale w tym czasie zachodzi szereg zmian w naszym organizmie - w dużym skrócie występuje większa tendencja do krwawień , krwiaków, krwotoków ale oczywiscie nie jest powiedziane ze tak będzie do tego tkliwość piersi , nieraz lekki obrzęk -to wszystko sprawia że raczej nie operuje się w tych dniach ,ale tysiace kobiet jest operowanych w czasie okresu i nic się nie dzieje :) oczywiście lepiej jak chirurg operuje metodą nowcześniejszą niż skalpel np . falą radiowa ( mamma - nasz chirurg właśnie takiej metody używa :) ) bo odrazu zamykane są naczynka i nie ma takich krwawień :)Ale nie masz się czym martwić na zapas - ale polecam prewencyjnie również cerutin 3x dziennie po 3 tabletki dla uszczelnienia i wzmocnienia naczynek - napewno pomoże:) . A mi sie zbliża termin wielkimi krokami a jak nie wiedziałam jaki rozmiar implantu wybrać tak nie wiem ;/ Buziaki

Gość Gosia 31
Dzięki blondynulka. Zacznę brać ten cerutin. Pozdrawiam:)

Gość ANIA 1984
Hej dziewczyny ja jestem jeszcze przed operacją i jeśli możecie to proszę o zdjęcia :)

Gość ANIA 1984
To mój adres aniawisniewska84@wp.pl

mamma - trzymam kciuki mocno:)jestem z Tobą - Doktor pedzi na Twój zabieg właśnie rozmawiałam z nim przez tel :)trzymaj się cieplutko i koniecznie odezwij po -będę czekać .Buziaki

Gość Ola2014
Wiktoria - ja mam okrągłe pod mięsień; 3 tyg. po operacji funkcjonuję normalnie, zapomniałam że miałam operację (ból duży do 3 doby); piersi ładne, od początku symetryczne, bez siniaków, mało spuchnięte,bezbolesne; miałam cięcie pod piersią 3-4 cm z plastrami, które lekarz zdjął mi w 10 dobie, nic sama nie naklejałam ani nie ruszałam; nie noszę żadnego stanika tylko elastyczny bandaż nad piersiami do 4 tyg. po operacji, więc tylko jeszcze tydzień:) póżniej lekarz powiedział, że mam nosić sportowy stanik (kupiłam już w triumphie - 75D) lub modele bez fiszbin, żeby nie podrażniać blizn;

Gość Wiktoria Braun
Ola2014 dziękuje za odpowiedź :) U mnie implanty pod gruczoł to pewnie wszystko będzie wyglądac inaczej Chyba tylko ja jedyna tak bo wszystkie piszecie że macie pod mięsień. Może powinnam pójść jeszcze do innego lekarza żeby się upewnić czy na pewno nie Kwalifikuje się pod mięsień. Mentor okrągły 325 cc / czerwiec 2014

Gość Wiktoria Braun
Nadal czekam na zdjęcia dziewczyn które miały przed rozmiar B A teraz implanty od 320 do 350 Oczywiście kiedy będę po ,wyślę zdjęcia swoje (To dla tych co będą tu kiedyś szukać informacji a ja juz Będę szczęśliwą posiadaczka nowych cycuszkow) :)))) Mój wyjściowy 75 B W planie 325 cc

Gość gość
Moj zabieg jest planowany na 27 maja i wybralam z lekarzem 350 cc i sie cały czas zastanawiam czy to dobry był pomysl. Bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedz i zdjecia :) dodatkowo martwie sie poniewaz po operacji wracam do Anglii i nie wiem czy wystarcza mi 10 dni bym doszła do siebie ;/

Gość CarlaK
Moj zabieg jest planowany na 27 maja i wybralam z lekarzem 350 cc i sie cały czas zastanawiam czy to dobry był pomysl. Bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedz i zdjecia usmiech.gif dodatkowo martwie sie poniewaz po operacji wracam do Anglii i nie wiem czy wystarcza mi 10 dni bym doszła do siebie ;/

Gość Ola2014
Wiktoria ja też miałam 75B po powiększeniu Allergan Natrelle 400 okrągłymi mam 75D; pod mięśniem po 3 tyg. w ogóle ich nie czuję; ja byłam przed operacją u dwóch innych lekarzy - pierwszy chciał mi włożyć góra 340 anatomy z cięciem pod piersią i wzdłuż piersi w literę T ; poszłam do innego i zaproponował rozmiar od 370 do 420 okrągłe ( w zależności jaki chciałabym rozmiar piersi) i cięcie tylko jedno pod piersią 3-4 cm ; więc rozbieżność spora w opiniach lekarzy, może rzeczywiście skonsultuj się gdzie indziej i przemyśl dobrze rozmiar i cały zabieg, żebyś nie żałowała;

Gość Wiktoria Braun
Ola2014 jeśli chodzi o rozmiar to wydaję mi się ze 400 mogloby byc dla mnie za dużo. Ale może właśnie mi się wydaje. . Lekarz zaproponował mi 350 cc kiedy powiedziałam ze chce miec rozmiar stanika dużego C. Nikomu nie powiedziałam o operacji tylko mąż wiadomo :) rodzina i w pracy i znajomi nie chcę aby ktokolwiek zauważył ;) A jak u Ciebie to wygląda widać wizualnie dużą różnicę ?:) A najlepiej gdybyś mi fotkę porzuciła, będę wdzięczna :)

Och zapomniałam ze alkoholu przed operacją nie można ...m i piłam winko :D blondynulka ja piersi miałam miękkie od początku nie wiedzieć czemu , ale fajnie i nie przesadzam mówiąc ze są miękkie jak naturalne aż mi się nawet wierzyć nie chce

Gość Ola2014
Mnie też tyko mąż wspierał i on tylko wie, że powiększyłam piersi; jest bardzo zadowolony i nawet gdy ja mówiłam, że są za bardzo sterczące i duże on twierdził, że się czepiam bo są wspaniałe, idealny rozmiar (podobno wyglądam teraz szczuplej); mam 170 wzrostu; 60 kg wagi i wymiary 95/65/95; różnica pod piersiami i w obwodzie biustu to 20 cm; staniki nosiłam 75B teraz 75 D więc powiększyłam o dwa rozmiary; wszystkie stare bluzki pasują, biust wygląda jakbym chodziła w push-upie a chodzę w ogóle bez stanika; nikt z rodziny i znajomych nie zwrócił uwagi, że mam większy biust, pare osób natomiast mówiło mi, że schudłam "po chorobie":) dwa tygodnie byłam na zwolnieniu, niby na infekcję;

Gość Wiktoria Braun
Olu gdzie miałaś operacje i jak nazywa się lekarz ? Pytam bo coś czuję że zdecyduje się na jeszcze jedną konsultacje.

Gość Ola2014
Wiktoria wysłał Ci moje 3- tyg. piersi na adres, który podałaś wcześniej; operację miałam 15.04 br. w Łodzi w Este l'arte na ul. Aleksandrowskiej , operował mnie dr. Rykała i dr. Bratoś;

Gość Wiktoria Braun
Olu dziękuje :*

Ola - no to dobrze, ważne że miałaś wsparcie. Wiktoria - jeżeli tak czujesz to idź do lekarza, nie masz co się zastanawiać - żebyś później nie żałowała

Gość zulaa1
Ja jestem 7 tyg po op.310 ml Allargan pod mięsień, dodatkowo miałam wyciąganie brodawki szwem. Piersi w pierwszym tyg bolały ale ból ten jest do wytrzymania. Teraz odczuwam tylko lekkie szczypanie w prawej piersi a dokładnie w brodawce. Czy któraś z was też tak ma bo nie wiem czy to normalne czy mam się niepokoić.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się