Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona198007

czy to możliwe? odp ? -

Polecane posty

Gość ona198007

kochaliśmy się 3 dni po ostatnim dniu miesiączki? czy mogłam zajść w ciąze? czy to za wczesnie po miesiączce?

Gość ona198007
6 dni miesiaczki i ....rożnie 22, 24, 26, 30 dni.....

Gość jasne ze tak

Gość poakqsw
istnieje bardzo duuze prawdopodobienstwo ze mozesz byc w ciazy

Gość poakqsw
zakladajac ze masz 24 dniowe cykle.Owulacja przypada mniej wiecej w polowie cyklu ( 24/2=12+ kochalas sie w 9 dniu cyklu(6+3) zakladajac ze plemniki moga przezyc 3 dni w pochwie (9 dzien cyklu+3 dni zycia plemnkkow=12 dzien cyklu i tu moglo dojsc do zaplodnienia)

Gość ona198007
nawet jesli to było tylko raz (a nie jak pisałam ze 2, 3)?

Gość poakqsw
wystarczy tylko jedna kropelka spermy

owulacja w połowie cyklu?:O bzdura... Owulacja zawsze występuje od 12 do 16 dni PRZED miesiączką (zazwyczaj jest to jednak 14 dzień) a, plemniki w ciele kobiety mogą przeżyć nawet 7 dni

Gość braksłow
no i zakładajac ze załozyłas inny temat o tym ze jedyna forma zabezpieczenia dla was była metoda stosunku przerywanego ( to nie jest metoda antykoncepcyjna do kurwy jasnej ) to gratuluje dbaj o siebie a raczej o was ...

raz wystarczy, ale weź pod uwagę, że ludzie miesiącami starają się o dziecko i niestety się nie udaje, więc z tego niekoniecznie musi być dzidziuś

Gość ona198007
SleepingSun czyli jesli 14 dni przed miesiączką to gdy uprawiałam sex 3 dni po miesiaczce to juz mogłam zajsc w ciaze? nie za wczesnie?

Gość poakqsw
jaka bzdura z ta owulacja ??ty chyba nie znasz sie;D jak masz cykle 40 dniowe?to tez masz owulacje w 12-16 dzien?to co piszesz to owulacja przy 28 dniowych cyklach!! a owulacja trwa 24 godziny!!!!!!

Gość ona198007
to wkoncu moge byc czy nie ???????????? :-(

Gość poakqsw
www.edziecko.pl/przed_ciaza/0,79775.html

Gość aska1234567
mysle ze jezeli jestes dosc dorosla na seks:)powinnas znac swoje cialo.obserwowac cykl i wiedziec kiedy masz dni plodne.to nie jest trudne,pozdrawiam:)

to Ty się nie znasz. Powiedz mi na jakiej podstawie sądzisz, że owulacja jest w połowie cyklu? Przeczytałaś, gdzieś, że owulacja występuje 14 dnia przy 28 dniowych cyklach? Racja, z tym, że jest to też 14 dni PRZED okresem. Już od dawna wiadomo, że nie da się przewidzieć ile trwa I faza cyku, wiadomo jednak, że ciałko żółte po około 11 dniach obumiera a następnie występuje krwawienie.

Gość aska1234567
mozesz byc w ciazy,zawsze wtedy kiedy nie stosujesz zadnej antykoncepcji :)

Gość ona198007
aska dzieki - pa

jeżeli Twój cykl by trwał powiedzmy 26 dni to 12 dnia owulacja seks w 9 dniu cyklu, czyli 3 dni przed owulacją. Jeżeli byś miała w miarę regularne cykle to można by było coś stwierdzić, a tak to to jest kwestia szczęścia

poakqsw jeżeli nie wierzysz to proszę to masz cytat z wikipedii U kobiet owulacja występuje co ok. 28 dni, mniej więcej między 13. a 15. dniem przed wystąpieniem krwawienia. Niepoprawnym jest stwierdzenie, że jajeczkowanie ma miejsce w połowie cyklu, ponieważ długości jego trwania są zróżnicowane. Najczęściej do owulacji dochodzi na 14 dni przed krwawieniem. Wystąpienie owulacji uwarunkowane jest również czynnikami zewnętrznymi.

Gość ona198007
a jesli 6 + 26 lub 28 ? tak mam z reguly

przy 28 dniowym cyklu szanse są małe, przy 26 dniowym już Ci napisałam:) staraj się nie denerwować, bo to opóźni Twój okres. Za dwa tygodnie możesz zrobić test

Gość ona198007
jesli tak własnie mam to czy po 3 dniach mogłam....i czy ma znaczenie że bardzo długo nie uprawialismy sexu, czy wtedy jego plemniki są "mocniejsze"?

po 3 dniach od miesiączki czyli 9 dnia cyklu (bo napisałaś, że miesiączka trwa 6dni) mogłaś zajść w ciążę. i w przypadku 26 i 28 dniowego cyklu. To raczej nie ma znaczenia.

Gość ona198007
ale czy to prawda ze po długim nie wspolzyciu teraz plemniki mogły byc "mocniejsze" ?