Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupiłam mięso mielone i

Szukam pomysłu na danie z mięsa mielonego!!!

Polecane posty

Czekam na wpisy

Gość do zawodówki chodzą
ej kobietki nikt mi nie pomoże

Gość salamandrrrra
spagetti, klopsy, grube rury z makaronu wypełnione farszem z tego mięska, papryka faszerowana, gołąbki...

Gość salamandrrrra
albo paczka warzyw na patelnię ( może być chińszczyzna też) z tym mieskiem

o ja tez mam w domu mielone. myślałam o prostackich kotletach lub klopsach, bo spaghetti było wczoraj. zaintrygowała mnie jednak ta papryka faszerowana. mogę dostać przepis?

1. kotlety mielone zwykłe; 2. kotlety mielone nadziewane czymkolwiek; 3. pulpety w różnych sosikach, zależnie od humoru; 4. spaghetti albo lasagne po bolońsku; 4. jak wyżej, ale ze szpinakiem; 5. nalezniki z mięsem; 6. gołąbki; 7. klops pieczony, w sosie lub nadziewany; 8. cokolwiek nadziane mięsem mielonym - papryki, cebule, pieczarki; ...jeszcze?...

mielone, klopsy i spagetti odpada bo zbyt czesto to robie i znudziło nam się. Z gołąbkami za duzo roboty jest

obcinasz papryce czubek, napychasz mięsem (z dodatkiami jakimis jak lubisz), posypujesz żółtym serem i pieczesz w piekarniku...

jak masz kabaczka to zrob kabaczka nadziewanego wydrążasz łyżką, napychasz mięsem i pieczesz, dosłownie 15 minut to trwa.,..

tylko trzeba pamiętać że włoska o wiele szybciej mięknie - jak się ma nie rozłazić w palcach to wystarczy przelac wrzątkiem żeby zmiękła. duszona z zawartością i tak dojdzie...

Gość lolka ta od bolka
zrob zapikanke. gotujesz makarnon, na to mieso mielone podsmazone an patelni, potem podsmazone pieczarki potem starty ser zolty i on nowa to samo, smaczne i szybko sie robi. 20 minut i masz wszystko zrobione tylko troche pomieszac na pateeni np mieso

Naleśniki po meksykańsku - na patelni smażysz mięso i potem mieszasz z czerwoną fasolą i kukurydzą, doprawiasz przyprawą meksykańską. Możesz też dodać cebulę do smaku i jakieś proste przyprawy typu pieprsz czy chili. A papryki faszerowane robisz tak jak gołąbki, tyle że farsz wkładasz do papryki zamiast zawijać w kapustę.

kotlety mielone dodaj do nich co chcesz, ja dodaje pieczarki i papryke czerwona...a na sam koniec wkładam do "środka "sera a "na wierzch" kładę "płatek" masła robie wszystko jak wiadomo.... tylko nie smaze w tluszczu a wykladam na brytfanke i na poltorej godziny do piekarnika na 180 stopni..... pychota :) zdecydowanie lepsze niz z patelni

Gość suszone pomidory
Jak chcesz szybkie danie, to spaghetti albo mielone z czymś w środku, bo samych nie przełknę. A jak chcesz się bawić, to pulpety albo gołąbki :)

Gość salamandrrrra
gwiazdki - zwróc uwagę, że w tym przepisie jest ryżu i mięsa na papryki-mutanty wielkości dyni chyba :D

zauważyłam :D zresztą ja gotują na dwie osoby więc zawsze sobie przeliczam proporcje do tego co mam w lodówce, bo przepisy są zwykle na więcej ;)

a czym oprócz pieczarek i sera nadziewacie mielone?

Gość koksina
kupiłam wczoraj pomysł na mielone firmy winiary.Danie nie nadaje się do jedzenia.Zrobiłam według przepisu czyli zawartość opakowania zamoczyłam na 5 minut w letniej wodzie a następnie wymieszałam z mięsem.Kotlety nie chciały się usmażyć w środku były surowe.Drugą porcję ugotowałam i podobnie środek surowy w efekcie pulpety wylądowały w śmietniku.Nie polecam tego produktu jak nie chcecie zepsuć sobie obiadu.

Gość uwielbiamy jezykiiiii
jesli masz dzieci zrob jezyki nadziewane ryzem i marchewka przepisy znajdziesz na winiary sa przepyszne i dzieci je uwielbiaja

Gość goscikii
Kocham takie roladki z mięsa mielonego z wyciekającym serem żółtym. AAAaaa, pycha! Tutaj przepis: http://flmc.pl/l/facab

Gość Norwegia Norwegia
1.lasagne albo 2. tako-najprostsze i bardzo smaczne. zawsze cos innego. lasagne osobiście nie lubie-za to dzieci uwielbiają, tako natomiast uwielbiam-plus szybko i latwo się robi

Gość gość
chili con carne