Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wolno podawać

Antykoncepcja zawiodła,przykłady z życia wzięte

Polecane posty

Gość nie wolno podawać

Gość MOŻE JASNIEJ BO NIE KUMAM

Gość glupota nie boli
na kafe jest chyba milion przypadkow jak zawiodly tabletki anty, to chyba jakis fenomen przyrodniczy

Gość kasiula xxx
hmmm ;););) a jasniej mozna?????

Gość Co Wy gadacie
Tabletki zawiodły? Jak to mozliwe?Słyszałam ze własnie jest to mozliwe z jednoskładnikowymi.

Gość z kazdymi tabletkami
jest mozliwe ze zawioda pomimo tego ze są prawidłowo stosowane ale jest to bardzo rzadkie 1 przypadek na 10000... Czasem sie tak dzieje ze mozesz miec jakies nawet niezauwazalne problemy trawienne albo po prostu twoja watroba bedzie za bardzo obciązona i sie zbuntuje i po prostu któras tabletka nie zostanie wchłonieta a dojdzie do stosunku w odpowiednim momencie i ciąza jest mozliwa. Sa to jednak bardzo rzadkie przypadki i trzeba miec wyjatkowego pecha. Kiedys był o tym program w tv gdzie kobiety sie wypowiadały ze brały tabletki regularnie i wszystko zgodnie z instrukcja a i tak zaszły. Mój gin mi powiedział ze miał 1 taki przypadek gdzie kobieta zarzekała sie ze na 100 brała regularnie, nie miała problemów trawiennych i nie brała zadnych leków itd a w ciąze zaszła stosując tabletki!!! Mój gin to facet po 40 a w całej jego karierze lekarskiej zdazyło sie mu to tylko raz, wiec widac ze to naprawde zadko sie trafia

Gość madzia83
Antykoncepcja zawiodła jestem w ciąży z trzecim dzieckiem a 10 mies temu urodziłam córkę...zażywałam azalie bo karmiłam mała piersią i wszystko było ok.Karmić skończyłam gdy córka miała 5 mies i postanowiłam przejść na normalne dwuskładnikowe tabletki wiec odstawiłam azalię czekajac na miesiączke..między czasie stosowaliśmy z mężem prezerwatywy i jedna z nich pękła..koszmar ..nie pomógło nawet escapelle które zażyłam po 10 godzinach...na okres sie nie doczekałam..nie chcieliśmy mieć już dzieci nawet w najgorszych koszmarach by mi sie nie przyśniło , że jeszcze w tym roku zajde w ciąże..jesteśmy obydwoje załamani..przecież córka ma dopiero 10 mies..jak wychowywać dzieci z roku na rok?????zero życia, już teraz moją jedyna rozrywką jest wyjście do sklepu a co teraz??chyba bede musiała w pampersach też i ja chodzić bo czasem nawet niemam jak do toalety iść....pomocyyyy

Współczuję, że tak się Wam przytrafiło. Ja mam 2 dzieci i 3 nie planujemy. Bardzo boję się kolejnej ciąży. Też miałam przygodę z Esc, ale pomogło :-) Pozdrawiam 👄

Gość gość
Ja 4 miesiące temu urodziłam bobaska biorę tabletki ale po ciąży łatwo zajść w drugą więc dla pewności no wiecie dodatkowe zab

Gość Cleo1976
Ja przez 13 lat stosowałam same czyste metody NPR.Najpierw Billingsów,a potem objawowo-termiczne z testem owulacyjnym ze śliny.Działały bardzo dobrze,nawet przy moich nieregularnych cyklach.Aż pewnego razu trafiła mi się niespodziewana owulacja już w 9 dc.Zaszłam w nieplanowaną ciążę.Obecnie używam bardzo precyzyjnego programu NFP SYMPTO PLUS do interpretacji cyklu i prezerwatyw w dni płodne.W razie awarii prezerwatywy natychmiast łykam pigułkę po.Nie mogę sobie pozwolić na żaden błąd.Kolejna ciąża mogłaby mnie zabić.