Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jaki aparat

Jaki aparat lepiej założyć-zwykły czy kosmetyczny?

Polecane posty

Na korzyść metalowego przemawia jak dla mnie tylko cena,ale czytałam,że kosmetyczny wcale nie jest taki super,bo sie przebarwi i w ogóle wyglada tak jakby sie coś przylepiło do zębów,nie wiem więc czy warto wydać tyle pieniędzy.Jak myślicie,który lepszy?

dzięki ale właściwie najważniejsze jest to który skuteczniejszy...cena owszem tez...

ja mam kosmetyczny krysztalowy i jestem bardzo zadowolona. nic sie nie przebarwia jesli dba sie o higiene. zamki same nigdy sie nie przebarwia, kolor moga zmienic tylko gumki np po curry, ale je sie wymienia co miesiac. aparat jest tak samo skutczeny jak metalowy. reszte info mozna znalezc na topicu ktory wam podalam.

dzięki...czy po założeniu aparatu są problemy z normalnym mówieniem? I dlaczego trzeba pozbywać się zdrowych zębów?

po zalozeniu samych lukow nie ma zadnego problemu z mowieniem. moi zanjomi nawet nie wiedzieli, ze mam zalozony aparat. jak w koncu im powiedzialam to kazdy byl zdziwiony, ze sie nie sepleni. problem moze byc jak zaklada sie dodatkowo aparat na podniebienie, ale tylko przejsciowo. zeby nie zawsze sie wyrywa, ale zdarza sie to z tego wzgledu, ze moze nie byc miejsca w szczece aby pomiescic wszystkie. zapraszam pod podanego linka, ludzie umieszczaja tam swoje fotki i rozmawiaja o leczeniu moze dowiesz sie czegos wiecej.

crazy rzeczywiście w wątku mozna znaleźć dużo info ale nie mam czasu na przeglądanie całego.Mogłabys mi napisać ile płaciłaś za swój aparat>jestem ciekawa czy mozna go zrobic taniej niż za 2000 no i czy da sie publicznie bo nie chcę płacić za kazda wizytę kupę kasy :O A czy ten aparat bardzo odstaje na zębach?

Gość rinkaaka
Hej tez mialam kiedys ten dylemat ale zdecydowalam sie na aparat kosmetyczny w szczegolnosci, ze moje zeby sa niewilekiej wielkosci i stwierdzilam, ze bedzie lepiej wygladal na moich zebach niz zwykly aparat . Powiem szczerze, ze moj wybor byl wlasciwy, nigdy nie zauwazylam przebarwien, (oprocz bezbarwnego gumowego lancuszka ktory mialam na jakis czas zalozony na aparat ale nie bylo to az tak bardzo widoczne, lekko zoltawy po jakims czasie noszenia) wystarczy ze bedziesz szczotkowala zeby po kazdym posilku:) Gdybym miala jeszcze raz zakladac aparat jak najbardziej bylabym za kosmetycznym. Jesli masz jakies pytania, postaram sie odpowiedziec:))) pozdrawiam

Gość KamiLa. xdd
a ja mam metalowy i jestem zadowolona. :D mogę sobie brać różne kolory gumek i na zdjęciach to świetnie wygląda. :D kosmetyczny jest dla mnie taki... zwykły i bez wyrazu. xd