Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobraduszaa

Czy lekarz moze nie zobaczyc ciazy blizniaczej???

Polecane posty

Gość dobraduszaa

Czy jest mozliwe zeby kobieta w 30 tyg nie wiedziala ze nosi 2 dzieci? na kazdym usg jest widoczne jedno dziecko tylko. slyszalam o takich przypadkach ale wtedy chyba nie bylo usg i dzieci mialy takie same tetno i lekarz myslal ze ejst tylko jedno.czy ktos slyszal o takich bledach ??

Gość dobraduszaa
moj lekarz usłyszał 4 różne tętna, najpierw myśllismy, że sobie popił i mu w uszach dzwoni, ale na drugi dzień jak już wytrzeżwiał, to sprecyzował i trojaczki wyszly...

Gość czekolada mleczna z migdałami
Ja się nad tym zastanawiam bo mam przeogromny brzuch. Każdy mnie pyta ile dzieci tam siedzi... nawet położne w przychodni. W 20 tc mam taki brzuch jak w pierwszej ciąży miałam na przełomie 8-9 miesiąca. :O

Gość dobraduszaa
u gory podszyw co sie dzis dzieje??

Gość dobraduszaa
czekolada a usg pokazuje tylko jedno dziecko??

Aaaa... I dodam, że wcale się upasałam. Od początku ciąży nic nie przytyłam a brzuch mam jakby mi ktoś pompką do roweru napompował na maxa.

Tak. Ciąże pojedynczą. Więc albo się coś chowa albo mam tak dużo wód płodowych. Bo dziecko wagowo wcale nie jest jakieś duże... Niemniej jak oglądam swoje zdjęcia miesiąc sprzed porodu w pierwszej ciąży to wyglądam identycznie jak teraz w 20 tc. W pierwszej ciąży w 20 tc to dopiero jakiś brzuszek mi wyskoczył. Wtedy miałam taki zgrabny brzuszek. Jakbym piłkę pod bluzkę wsadziła. A teraz nie dość, że duża piłka jak do ręcznej to jeszcze po bokach mi wywaliło.

Gość do czekolady--
słuchaj ja też miałam w 20tc taki brzuch jakbym zaraz miała rodzić, ale wierz mi niekoniecznie masz dużo wód płodowych. Mój lekarz się śmiał, że bliźniaki ale na poważnie jak z nim rozmawiałam to mówił, że ciąża pojedyncza, wód płodowych tyle ile powinno być. Tak uroda. Nie jest powiedziane, że z następnym dzieckiem będzie podobnie. Acha teraz jestem w 9 miesiącu... gdybyście mnie widziały... :/

Gość o...rany....
to jest mozliwe mojej szwagierki kolezanka z pracy miala blizniaki, do samego konca prawie "lekarka" nie widziala ich na 3 robionych usg, a takze polozna podczas ktg :-/ dla mnie to koszmar jak w dzieisjszych czasach mozna nie wiedziec o blizniakach? ale moja sasiadka zaczela chodzic do tej samej lekarki co pani wyzej opisana i tez nie wiedziala o ciazy blizniaczej dopiero jak pojechala na ush 3d to dowiedziala sie o blizniakch