Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylwia***

Prosze o odp.Musze się uspokoić

Polecane posty

Gość Sylwia***

Witam, od 17 dni zażywam tabletkie anty(novynette). Ostatnio dosyć często z chłopakiem zdarzyło nam się zaszaleć bez żadnego dodatkowego zabezpieczenia. W 10 dc, zrobiliśmy to do końca we mnie. (tylko wtedy) Czuję się niepewnie, wiem że żadna metoda nie daje 100 %. Chciałam więc zapytać czy szanse na ciąże przy zażywaniu tabletek - na dodatek 1 opakowania- są realne? I jak bardzo ? Stosuje je prawidłowo- żadnej nie zapomniałam, wszystko jak w zegarku. A w głowie 1000 myśli że coś jednak poszło nie tak... :(

i ja..ale uwierz im, ja na poczatku bylam dokladna w braniu co do minuty, a teraz jakos biore pomiedzy 18sta a 20sta, i jest wszystko wporzadku...ja kochalam sie od razu po okresie, czyli po jakiejs 3 tabletce, kochalismy sie do konca!! one naprawde dzialaja, uwierz;) bynajmniej nie denerwuj sie teraz;)

no ja jutro powinnam dostac z odstawienia okresu....ale trzese sie z erwow, braam regularnie, nie wymiotowalam itd, ale troche mnie kłuł lewy jajnik...boje sie bo wczesniej mnie nie kłuł. czy to normalne przy tabsach? a do ginekologa dostac sie ciezko. Z tym ze nawet nigdzie odpowiedzi na zadnym innym forum czy innej stronie nie znalazlam,

Gość Sylwia***
haha rozbawiło mnie to lanie spermy z całego tygodnia :):):):) Jajniki też strasznie kłłuły mnie jakoś po 10 tabletce, nawet pytałam tu na forum co może byc przyczyną , niestety nikt mi nie odpowiedział. Dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam takie dylematy. Zawsze pociesza mnie fakt że ludzie jadą na przerywanym i dzieci z tego nie ma, więc co dopiero przy hormonach, ale.... No wlasnie, zawsze to ALE>>>

widzisz....wlasnie ciążoschiza to najgorsza rzecz :( a ja biore yasminelle od 8 miesiacy i caly czas sie boje, teraz koncze 9 opakowanie kochalam sie ale bez konczenia w srodku a w tym miesiacu jakos tak klul mnie lewy jajnik....ehhhh:( jak jutro nie dostane to nie wiem co zrobie:(

Gość Sylwia***
nie przejmuj się , skoro 8 miesięcy wszystko jest wporządku to napewno nie masz powodów do obaw ( tak jak zapewne ja :) ) trzymam kciuki , daj znać na bieżąco jak się sprawy mają. Własnie- może Ciebie się zapytam - niedługo czeka mnie ta pierwsza przerwa 7 dniowa. Czy jesli nie będzie krwawienia to możliwa jest ciąża, tak jak to jest w normalnym cyklu?

Gość Sylwia***
A to kłucie jajników też mnie zastanawia. Na dniach wybieram się do ginekologa więc zapytam.

mnie też takie obawy nachodzą, po paru dniach od stosunku. a biorę tabletki od 3 m-cy. i nawet doszukuje się u siebie jakis dziwnych objawów.. ale to tylko moja psychika i dobrze o tym wiem :)

czasem moze byc tak ze nie bedzie i to nie musi oznaczac ciazy. ja ak jeszcze nie mialam, zawsze krwawienia wystepowaly, ale u mnie w ulotce tak jest napisane, ze tak moze sie zdarzyc :)

naprawde nie ma sie czego bac..ja czasem zapomne wziac tabletki o 19 i biore o 24 i nic sie nie dzieje,a kochamy sie w ten wieczxor...albo zapomnialam w ogole wziac,pilnowalismy sie tydzien an gumach i tez ok...ale moja bratowa mowi,ze czasem zapomniala jednej albo dwoch tabletek pod rzad i tez nic...bo jakby pomyslec spokojnie,to przeciez organizm tak szybko sie nie przestawi na plodnosc,bo sie jednej tabletki zapomnialo...kobiety staraja sie zajsc w ciaze przez 3 lata,wiec jedna,dwie tabletki na pewno cudu stworzenia nie spowoduja :)

pomysl logicznie. jajnik powinien wejsc w owulację i wypuscic jajeczko. branie tabletek mu na to nie pozwala. mimo iż czuje w sobie wewnętrzną potrzebę nie moze jej zrealizowac ;) wiec co sie dziwisz ze kluje?... przez pierwsze trzy cykle organizm sie przyzwyczaja do tabletek. rozne rzeczy moga sie dziac. jesli wzielas pierwsza tabletke w pierwszym dniu miesiaczki i bierzesz je reularnie zadnej nie opuszczajac, to jestes zabezpieczona.

Gość Sylwia***
No tak. A jeśli tabletki są zbyt słabe i ten jajnik jednak się wydostanie? :):):):)

Gość Sylwia***
hahaha jaki jajnik---> jajeczko miało być :):):):)

nie ma takiej opcji :) jesli CIe to pocieszy - biore tabletki juz z 10 lat. mniej wiecej od tylu lat wspolzyje. zdarzalo mi sie zapomniec jednej i wziac zamiast wieczorem to nasteonego dnia rano, zdarzalo mi sie zapomniec jednej i lyknac nastepnego dnia wieczorem dwie naraz, zdarzalo mi sie przesuwac okres manipulujac tabletami w przerozne sposoby. kocham sie zawsze do konca bo nie po to biore tabsy zebysmy oboje mieli sie dodatkowo stresowac. jesli bierzesz wszystkie regularnie i wszystko z Twoim zdrowiem OK, nie bralas jakichs leków blokujacych dzialanie antykoncepcji itd - to JESTES ZABEZPIECZONA.

dodam ze moje zapomnienia mialy miejsce w przeroznych miejscach cyklu "tabletkowego", a badania hormonalne robione w trakcie przerw (po trzy-cztery miesiace raz na ok. 3 lata) wykazują że jestem normalnie plodna :)

a jak sie bedziesz tak denerwowac to i tak CI sie krwawienie z odstawienia spozni i dopiero bedziesz miala. wiec sie wyluzuj :)

Sylwia, jabys mogla sie gina zapytac o te jajniki, bylabym bardzo wdzieczna :* podam ci gg 6018573...jesli mozesz to napisz do mnie :*

Gość Sylwia***
ok jak się cokolwiek dowiem to dam znać . Buziaki :* Noo i dzięki wszystkim- chyba się uspokoiłam :):):):)

no to ja postaram się uspokoić jeszcze bardziej - również biore novynette, juz 6 opakowanie, a wpółżyłam do konca we mnie po 4 czy 5 tabletce :) i zawsze kocham sie do konca :) właśnie wczoraj skończył mi się okres :P to działą ;D