Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klokj

leczenie wodą utlenioną

Polecane posty

Gość EsJot
Z książki Jana Kwaśniewskiego: - śniadanie: omlet z czterech żółtek i jedno białko + kostka masła + łyżeczka dżemu - obiad: karkówka wieprzowa + jeden ziemniak + liść sałaty. Czy takie odżywianie zapewni dobową równowagę kwasowo-zasadową?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zyczliwy
teraz zbytnio nie mam czasy. Zadm Ci pytanie dlaczego owoce są zasadotwórcze?? Czyżby ze względu na to, że zawierają wodę i błonnik. Czy daltego, że zawierają minreały??? Przecież kilogramami warzywa i owoców sie nie je.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość EsJot
Nie będę "ciągnął kota za ogon". Polecam dawno nie odświeżany temat: "zakwaszenie organizmu".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xxl2
esjot podaj zrodlo skat ten cytat omlet + kostka masla? co najwyzej 50 do 100g masla nie wprowadzaj ludzi w blad jak nie jestes w stanie pojac podstawowych zasad ZO bo chodzi o wzor B-1; T-2:5-3:5;W-0,8 po przebudowie B-W 1-1 ; a nawet 1-1.5 i nikt nie kaze ci jesc liscia salaty, jest jeszcze 100 innych watyw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xxl2
esjot podaj zrodlo, ze kwasniewski proponuje kostke masla do omleta... gdybys zezarl kostke masla na jedno posiedzenie to dostaniesz natychmiast sraczki bo to 210 g tluszczu a do omleta stosuje sie 50-100 g masla i ten lisc salaty, to tez wymysliles... jest jeszcze 100 innych wazyw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość EsJot
W czasopiśmie Optymalnik w 2006 roku ukazał się nekrolog jednego z twórców żywienia optymalnego, bliskiego współpracownika Jana Kwaśniewskiego: Doktor nauk przyrodniczych, biochemik, Włodzimierz Ponomareko był specjalistą w zakersie biochemii i fizjologii żywienia. Przeważającą część swojej pracy zawodowej spędził na Akademii Medycznej w Łodzi, gdzie jako adiunkt nauczał przyszłych lekarzy zasad higieny żywienia oraz uczestniczył, jako wykładowca, w programach podyplomowego szkolenia lekarzy. Prowadził badania naukowe nad oceną wartości biologicznej diety w oparciu o zawartość w niej białka, aminokwasów i energii, a także - niektórych pierwiastków. Jest autorem lub współautorem ok. 100 prac naukowych. Zawsze świadom istotniej roli, jaką ogrywa odżywianie dla utrzymania zdrowia, zachwycił się ideą diety Kwaśniewskiego, gdy poznał go pod koniec lat 70. Nie znając innych, wcześniejszych twórców takiej koncepcji dietetycznej zachwycił się prostotą i skutecznością tej diety. Jako biochemik doskonale rozumiał, że ograniczenie węglowodanów w diecie ma głęboki sens, a tłuszcze są najlepszym źródłem energii dla większości tkanek organizmu. Miał też świadomość absurdów, jakie funkcjonowały i nadal funkcjonują w oficjalnej dietetyce, takich jak mit o szkodliwości tłuszczów i zjadanego cholesterolu czy wysokiej wartości odżywczej owoców. Jest autorem doskonałej książki: "Dieta niskowęglowodanowa. Lutz - Atkins - Kwaśniewski. Fakty i mity", w której to poddaje naukowej analizie trzy najpopularniejsze diety niskowęglowodanowe. Książka ta oraz artykuły doktora publikowane w Poradniku Dobrego Zdrowia/Optymalniku wywołały istną rewoluję wśród licznych zwolenników diety Kwaśniewskiego w Polsce. Stały się powodem rewizji dotychczasowych poglądów na tą dietę i jej zmiany w kierunku bardziej racjonalnej diety Lutza. W czasopiśmie Optymalni nr 3/2003: Z głębokim żalem zawiadamiamy, że 23 luego zmarł nagle pan Zbigniew Kiełkowski - założyciel i dyrektor Arkadii Zdrowia Colonia w Ustroniu Jaszowcu. Ci dwaj byli aktywnymi i mocno zaangażowanymi głosicielami wyższości żywienia optymalnego - nie będę wymieniał innych nekrologów aktywistów tego sposobu odżywiania, które na przestrzeni dziesięciu lat ukazywały się w ich własnych czasopismach. Czy to wystarczy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witam!!!Lecze sie wewnecznie woda utlenina juz 4 dni rewelacja!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xxl2
i co esjot? co chcesz tym wzrazic? a kto powiedzial,ze ZO prowadzi do wiecznosci, kazdy kiedys umrze-to jest pewne. Zapomniales podac ilu ludzi odzywiajacych sie ,, tradycyjnie,, umiera codziennie w kazdym miescie,chyba nie ma takiej liczby,zeby to objac.Jedz ty sobie lepiej tes swoj chleb powszedni i zapijaj woda utleniona, to pozyjesz ze 200 lat. powodzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zyczliwy
Na chwilę obecną do najdłużej ciągnie Lutz i Kwaśniewski lol Pierwszy 97 lat drugi 73 nieźle się trzymają jak na dziadków aktywnych zawodowo. :) Włodzimierz Ponomareko podobno podkreślam podobno prowadził rozrywkowy tryb zcyia :) AKADEMIA MEDYCZNA W ŁODZI Katedra Higieny 90-251 Łódź, Jaracza 23 W. Pani Lek. med. Ewa Feersterling Rzecznik Okręgowy Dobra Służby Zdrowia przy Okręgowej Komisji Kontroli Zawodowej Urząd Wojewódzki Wydział Zdrowia i Opieki Społecznej 85-950 Bydgoszcz O p i n i a n.t. "diety optymalnej" stosowanej przez lek. med. Jana Kwaśniewskiego Stosowana przez lek. Jana Kwaśniewskiego i nazwana przez Niego "dieta optymalna" jest dietą niskowęglowodanową, w której procentowy stosunek i ilościowy białko: tłuszcz: węglowodany /B : T : W/ wynosi 13 : 76 : 11. Danych dotyczących skutków zdrowotnych przy stosowaniu diety o dokładnie takim samym składzie w dostępnym mi piśmiennictwie nie znalazłem. Natomiast znane mi są wyniki badań diety o składzie zbliżonym. J. Yudkin stosował dietę niskowęglowodanową o zawartości B : T : W jak 20 : 63 : 17 przy całkowitym spożyciu energii wynoszącym ok. 1600 Kcal. /cyt. przez J. Yudkin w pracy: Obesity Sympozium, wyd. Churchill Living-stone, Edinburgh LONDON and New York 1974, str. 271-280/. Dieta ta została przez Autora uznana jako dieta z wyboru, skuteczna przy zwalczaniu otyłości I miażdżycy naczyń. Jednocześnie za bezpieczną dla zdrowia, minimalną ilość węglowodanów Yudkin przyjmuje 50 g na osobę na dobę. Ilość ta zabezpiecza ustrój przezd występowaniem podwyższonego stężenia ciał ketonowych. H. Nrewbold (International Journal of Vitamin Research 1986, vol. 56, no 2, str. 190/ obserwował pacjentów spożywających dietę o zawartości 90% Kcal pochodzących z tłuszczu wołowego. U pacjentów tych średnie stężenie cholesterolu spadło z 263 mg/dl do 189 mg/dl, stężenie trójglicerydów - ze 113 mg/dl do 74 mg/dl, podczas gdy wskaźnik HDL wzrósł z 21 do 34%. Jeden z obserwowanych pacjentów (w wieku 56 lat/ był chory na cukrzycę i zażywał doustnie leki antydiabetyczne. Po 12 tygodniach stosowania diety wysokotłuszczowej (w czasie których całkowicie odstawił leki/ poziom cukru w jego krwi na czczo obniżył się z 216 mg% do 98 mg%. N. G. Khaltaew ?Lipids in Modern Nutrition, ed. By Horisberger and K. Bracco. Nestle Nutrition, Vevey Raven Press, New York 1987, 173-197 na podstawie obserwacji żywienia Czukczów Czukot i mieszkańców Moskwy stwierdził, że o stężeniu cholesterolu we krwi nie decyduje ilość spożywanego cholesterolu lecz rodzaj stosowanej diety. Niższe stężenie cholesterolu, mniejszą zapadalność na miażdżycę i umieralność stwierdzono przy stosowaniu diety niskowęglowodanowej. Dane te potwierdzają wyniki pracy J. Bartha i wsp. /Journal of Cardiovascular Pharmacology 10/Suppl.9/str. 42-46, 1987 Raven Press, New York/, który badał 35 pacjentów przy spożywaniu diety wysokowęglowodanowej z niską zawartością cholesterolu /100 mg/. Stwierdził metodą arteriografii naczyń wieńcowych u 21 pacjentów progresję miażdżycy w ciągu 2 lat. U pacjentów tych stwierdzono niedobór wytwarzania trój-jodotyrozyny, czyli niedobór hormonów tarczycy. U pozostałych 14 pacjentów bez zaburzeń hormonalnych dieta nie miała wpływu na zmiany miażdżycowe. Również prace innych autorów potwierdzają, że przyczyną zaburzeń gospodarki lipoproteidów , cholesterolu, fosfolipidów i glicerydów decydujących o rozwoju zmian miażdżycowych są czynniki endogenne. Z prac wykonanych w kraju znana mi jest publikacja M. Białkowskiej, W. Szostaka i wsp. /Materia Medica Polona, 1977, Fasc.3/32, 244-251/, w której porównywano skutki podawania diety niskowęglowodanowej z dietą niskokaloryczną oraz własne nie publikowane dotychczas obserwacje ludzi odnoszące się do oceny 4-ch diet: niskowęglowodanowej, niskocholesterolowej, z ograniczoną ilością węglowodanów i zwyczajowej. W obu obserwacjach ilościowy stosunek białka, tłuszczu i węglowodanów mieścił się w granicach odpowiednio 20-23%, 36-53% i 24 do 45%. Z badań Białkowskiej, Szostaka i wsp. Wynikało, że stosowanie diety niskowęglowodanowej redukuje masę ciała, obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów w osoczu, a także zwiększa tolerancję glukozy u kobiet z otyłością prostą. We własnych badaniach ludzi w okresie 6 miesięcy przestrzegania diety nie ujawniły się objawy ketozy, hipercholesterolemii oraz hiperrurikemii, które stanowią główne zastrzeżenia przeciwko stosowaniu diety niskowęglowodanowej. Dieta spowodowała istotny spadek masy ciała u osłób z nadwagą a ponadto: a) nie spowodowała uchwytnych niekorzystnych zmian w stanie zdrowia "ocenianym na podstawie szerokiego zestawu badań laboratoryjnych i klinicznych, b) spowodowała uchwytne korzystne zmiany w stanie zdrowia badanych mężczyzn. Zaliczyć do nich należy m. in. (poza obniżeniem masy ciała): - poprawę sprawności fizycznej; - poprawę wydolności układu krążenia; - złagodzenie objawów choroby wieńcowej; - poprawę sprawności narządu oddechowego. Reasumując opiniuję brak dowodów na stwierdzenie, że stosowana przez lek. med. J. Kwaśniewskiego dieta jest niebezpieczna dla zdrowia człowieka. Ośrodki światowe zajmujące się żywieniem ludzi zalecają stosowanie diety niskowęglowodanowej pod opieką lekarzy. Akademia Medyczna Kierownik Katedry Higieny prof. dr hab. med. Henryk Rafalsk http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/ajcn.2008.26285v1 Dieta oparta na 20% białka, 20% ww, i 60% tłuszczy http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2831640/ obniżenie insuliny, glukozy,leptyny, triglicerydów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Panowie, a może zmienicie miejsce na temat promowania Do lub niskowęglwodanówki? Tutaj jest woda utleniona i trzymajmy się wody!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość beret xxl
Pamiętam ze szkoły tradycyjną dietę Eskimosów, nie odbiegała od ZO, tyle że zamiast świń były ryby. Średnia życia Eskimosa z tamtego okresu 37 lat. Później dołączyli do swojej diety elementy fastfoodowe, i średnia zaczęła im się wydłużać w zastraszającym tempie, choć, niestety, nadal umierają pod koniec życia. Może po prostu nie tędy droga?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość EsJot
do Szczypior83 Let your food be medicine, and your medicine be food! - Hippocrates Na tę sentencję Hipokratesa powołują się wszyscy autorzy różnych diet. Zgoda - "niech twoje pożywienie będzie lekarstwem, a lekiem twoim będzie pożywienie" - każdy się z tym zgodzi, tylko jak to zrobić? Odnośnie do tez zawartych w Candida Diet Plan nie mogę mieć zastrzeżeń i na przykład pożywienie, którego należy unikać lub spożywać w umiarkowanych ilościach, staram się także nie jeść lub konsumować w umiarkowanych ilościach. Foods to Avoid: Refined sugars and sugary foods use Xylitol and Stevia to sweeten foods Limit the intake of glutenous foods wheat, rye, oats, barley Avoid foods containing any type of yeast bread, beer Avoid alcohol consumption and smoking it lowers your immunity Additives & Preservatives. Co prawda są niekonsekwentni, ponieważ zalecają : "Consume 3 or more ounce-equivalents of whole-grain products per day", co jest sprzeczne z zaleceniem: "Limit the intake of glutenous foods wheat, rye, oats, barley". Więc co? - jeść trzy razy dziennie pełnoziarniste pieczywo, czy ograniczać zjadanie produktów zawierających gluten? Wolfgang Lutz w swojej książce "Życie bez pieczywa" uzasadniał potrzebę bilansowania zjadanych węglowodanów i stwierdził, że nie powinno się przkraczać 1 g zjadanych dobowo węglowodanów na kilogram należnej masy ciała. Uważam, że to jest optymalne rozwiązanie dla każdego i tego powinniśmy się tego trzymać, a źródłem węglowodanów powinny być warzywa i owoce. Wolfgang Lutz ma obecnie 97 lat i chociażby to wskazuje, że jego zalecenia dietetyczne są racjonalne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No właśnie też mnie to zastanowiło tutaj o pełnoziarnistych produktach piszą żeby jeść, a w drógim zdaniu o tym, żeby ograniczyć gluten hmmmm ciekawe, ale zalecenia dietetyczne ogólnie są dobre. Lutz ma dobre zalecenia jednak nie poleca konkretnych węgli. Byle tylko się mieściło wszystko w normach ilościowych węglowodanów. jest to typowy lov carb, który zakwasza. No chyba, że urozmaicimy to warzywami i owocami, ale jeżeli zjadamy owoce to zjadamy węgle również i przeważnie to wyjdzie więcej nić 1g na kg masy ciała. Jakby nie było to zasady lov carbu mieszczą się w granicach do 150-200g węgli w zależności od zapotrzebowania, wykonywanej pracy, ćwiczeń fizycznych wcale nie musimy się katować tak małąilością węgli jak poleca Kwach czy Lutz ważne, aby to były węgle dobrej jakości jak owoce czy warzywa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zauważyłem jedną rzecz podczas picia nadtlenku koor mojego potu przybrał jasno niebieski lub jasno zielony kolor. Zauwazyliście to samo u siebie? np. jak oczyszczam wacikiem twarz to jest taki kolor. Później próbowałem na nogach i to samo. Dzisiaj widze białe skarpetki że miejscami, gdzie noga się przypociła występuje taki kolor. Czy to normalne?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xxl2
W tekscie ktory podal esjot napisane jest,ze dieta atkinsa znana jest w polsce jako dieta kwasniewskieko- Zywienie Optymalne doktora Kwasniewskiego nie ma nic wspolnego z dieta atkinsa,bo atkins to dieta wysokobialkowa,niskoweglowodanowa i NISKOTLUSZSCZOWA , a ZO to zywienie WYSOKOTLUSZCZOWE , NISKOWEGLOWODANOWE i NISKOBIALKOWE- ludzie myla psa z kotem i na odwrot , ludzie mysla,ze ZO to zarcie samego miesa , na takiej diecie atkinsa mozna sie tylko wykonczyc, fakt, ze na poczatku sie chudnie, bo ogranicza sie weglowodany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
xxl2 przerabiałem już te diety i nie pomogły mi się one wyleczyć i cały czas czułem się słaby ospały, a okres adaptacyjny zaliczyłem napewno. Dieta lov carb jakakolwiek by nie była nie służy ze względu na zakwaszenie organizmu. Takie sa moje wnioski po 2 latach lov carbu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość EsJot
do Szczypior83 Dzięki za link do The Top 10 Candida Myth. Jest tam wiele ważnych informacji dotyczących grzybic napisanych przez specjalizującego się w lecznieu kandydozy Jeffreya McCombsa. Bardzo ważne stwierdzenie o przyczynie: "Research from the 1990s shows that even the slightest modification of the intestinal flora can create systemic candida infections. More recent research shows that antibiotics will cause candida and that these changes can lead to acute problems ranging from diarrhea to life-threatening colitis to chronic changes such as obesity, cancers, and many other diseases. Other research shows that the protease enzymes that candida uses can be responsible for diabetes, hypertension, and immune system suppression" - Badania prowadzone od początku lat 90 pokazały, że nawet nieznaczne zakłócenie jelitowej flory bakteryj przez antybiotyki może spowodować kandydozę, a enzym proteaza używany do rozkładu białek przez grzyb candida jest przyczyną obniżenia odporności, nadciśnienia, cukrzycy. Owoce, które jadłem najczęściej to: cytryna, grapefruit, awokado, wszystkie jagodowe, a także jabłka, winogrona, kiwi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xxl2
do szczypior 83 -zywienie to jedno i jest tylko jedna prawda, ilu ludzi chorych na rozne choroby chodzi od pogana do ivana nie wiedzac nawet,ze pedza szybkim krokiem ku cmentarzowi - a leczenie przyczynowe, to drugie, a ludzie przewaznie tylko lub najwyzej tlumia objawy choroby lub zwiekszaja ich ilosc a ja wcale nie watpie w powodzenie zastosowania nadtlenku wodoru doustnie i nietylko,szczegolnie jesli chjodzi o tak oporna dolegliwosc jaka jest candidoza kazdy ma swoja glowe i podejmuje dla siebie decyzje-oby wlasciwe i nie nalezy odzucac ani krytykowac zadnych metod leczenia , zanim ich ktos doglebnie nie sprawdzi Dla mnie nr1 jest ZO i chyba zawsze bedzie, jesli chodzi o odzywianie. Jesli czujesz sie swietnie , wyniki krwi sa wzorcowe lacznie z lipidogramem rozbitym na frakcje , to czegusz wiecej chciec.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Spoczko Esjot:) Oto zalecenia żywieniowe podczas leczenia candida przez Mccombsa: http://www.mccombsplan.com/new/the_plan/yesnofoods.php Oprócz tego pisze gość, aby pić dużo wody i korzystać z sauny nawet 6 razy w tygodniu oraz gorących kąpieli : http://www.mccombsplan.com/new/the_plan/sweating.php Ja do diety ograniczyłbym spożycie tłuszczów nasyconych i trans ponieważ krążące we krwi powodują, że cukier nie może być odpowiednio przyswojony. Cukier z owoców to nie cukier zwykły, jest bardzo dużo różnica- owoce są zasadotwórcze mają enzymy, witaminy, składniki mineralne. Komórki potrzebują cukru do wszystkich reakcji dlatego po odstawieniu cukru występuje głód na cukier. No i teraz zasadnicze pytanie o jaki cukier chodzi? Cukier z owoców nie ma prawa dożywić grzyba czego świadectwem jesteś ty Esjocie no bo gdyby to tak działało jak cukier zwykły to nigdy byś się nie wyleczył z tego nawet pijąc litr nadtlenku dziennie. Szukałem i szperałem po necie i teraz już wiem gdzie popełniałem błędy. Tymi błędami był ostatnio nabiał, który ewidentnie mi nie służy nie ważne czy to jogurt, kefir czy maślanka. Do tego sporo tłuszczu jadłem(za dużo) oraz pieczywo. Zauważyłem, że w dzień w który jadłem warzywa, owoce , białko(umiarkowana ilość jaj i mięsa) wzdęcia wogóle nie występowały, a język był różowy. Ale gdy tylko dołączyłem przetwory mleczne lub pieczywo problem wystąpił. Co wiesz na temat tego lekarza Esjocie, słyszałem już o Mc combie kiedyś i czytałem pozytywne wypowiedzi na temat jego metod i obalenia wszelakich mitów na temat owoców podczas candida.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mała mysz <:3
EsJot, zastanawiam się czy nie prosić lekarza o pełną kurację fluconazolum... Jaki jest Twoje zdanie o takich kuracjach? Objawy candida dają mi się we znaki:( Nie mogę normalnie jeść a muszę być silna:( Po takiej kuracji (a nawet w jej czasie) mogłabym pić wodę utlenioną w celu podtrzymania efektów. Moja wątroba powinna to przeżyć myślę, jestem dość młoda (25+) nie piję alkoholu, nie jem tłustych potraw. Zakisiłam buraczki ćwikłowe, będę pić:) Chłopaki, mówię Wam, te choroba mi psychę rozwala totalnie;( Najgorsze jest w tej chwili to, że moja siła fizyczna spadła, a jest mi teraz szczególnie potrzebna. Co najmniej trzymiesięczne czekanie na efekty to dla mnie dość dużo. Ale zauważyłam, że odkąd piję nadtlenek wodoru, ustąpił mój ból żołądka. Pozdrawiam szczególnie EsJota i Szczypiora

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość EsJot
Wcześniej nie czytałem nic Jeffreya McCombsa ale zapoznałem się z jego stroną http://www.mccombsplan.com i uważam, że pisze bardzo kompetentnie w temacie leczenia kandydozy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość EsJot
do mała mysz Polecam zapoznać się z: http//kandydoza.blox.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość EsJot
Oto co napisał French 31.07.2010 (ze strony Jeffreya McCombsa): I have a systemic Candidiasis. I tried to have a very low carb diet. Things didn't get better ! And i think it slowed down or stop any possibility for recovery. I tried to medecines. It didnt work at all. I tried to rotate plants. It didnt work at all. I tried H202. I think it didnt work at all. On the other hand, i tried to include milk, one drink of wine everyday, Echinacea, licorice, and struggle to eat three times a day. It is the best thing i saw to get recovery. I see a slow recovery but recovery. I think Candida is very complex, and nobody knows about it. Zastanawiające, prawda? Powtarzam link do: http://kandydoza.blox.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sandra ;)
ja mam na twarzy zaczerwinienia na policzku osobiscie stosowalam wode utleniona i musze przyznac ze dziala cuda !!! jest bardzo dobra i zniknely mi zaczerwienienia !!polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mała mysz spróbuj scenariusz z diety mccombsa. Czyli węgle z warzyw i owoców i nie bój się owoców jedz jeżeli najdzie cię na słodkie. Ja np. dzisiaj rano śniadanie 3 jajka + surówka z pomidorów oi szczyporku:) sałatki sporo - a pomidork kupiłem u gościa na targu dziadka co ma swoje. Około 2-3h później zrobiłem sobie koktajl - szklanka jagód, szklanka winogrona, 2 małe banany i zmiksowałem to wyszło pyszne, nie mam żadnych wzdęć gazów po tym koktajlu, a jezeli dodał bym chociaż troche kefiru czy jogurtu to zaraz by mnie skorciło. A więc tak warzywa i owoce będą twoimi węglami( ja bym zrezygnował nawet z ziemniaków i ryżu brązowego mimo że mc combs dopuszcza, ale również pisze on że jeżeli coś nie służy to odpuścić. Z tłuszczem nie szalej używaj oliwe z oliwek do surówek. Mięso wybieraj raczej chude, mc combs poleca każde oprócz wieprzowiny( kwestia do omówienia) , ale może warto spróbować. Na wieczór lekkie posiłki bezmięsne raczej. I zobaczysz czy energia ci przyjdzie? Ja dzisiaj zżuciłem 3 tony węgla i nie czuje zmęczenia wogóle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×