Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to dla mnie problem

proszę o pomoc

Polecane posty

Gość to dla mnie problem

mam 22 lata. jakis rok temu do depilacji pach użyłam depilatora elektrycznego. no i zaczęło się. teraz nie mogę pozbyć się krostek pod pachami-skóra jest sucha, wygląda jak gęsia skórka,reaguje podrażnieniem i nierzadko tworzą sie na niej bolesne ranki. zbliżający sie Sylwester pewnie spędze w bolerku, ale choc w przyszłe wakacje chciałabym się czuć swobodnie i nosic bluzki bez rękawkow. bardzo proszę o poradę osoby, które mogą lub chcą mi pomóc

Gość to dla mnie problem
hejka no odezwijcie sie:) w calym kraju nikt sie z tym nie spotkal??????

Gość Pekka
Cześć!ojej nie powinnaś golić pach depilatorem!

Gość Pekka
Powinnaś miejsca delikatne takie jak pod pachami lub bikini golić maszynką oraz kremem dla kobiet do golenia najlepiej dla skóry wrażliwej:)

Gość to dla mnie problem
no dzieki za odzew:) kurcze tylko ze madry Polak po szkodzie. teraz juz bym tak nie zrobila ale juz sie stalo i teraz mam problem

Gość kcshd
Nie golic przez jakis czas wogole. Niech wlosy odrosna i skora odpocznie. Smaroj kremem np. nivea zeby nawilzyc skore. Powinno przejsc przed sylwestrem. Az niemozliwe, ze tak dlugo masz pachy w takim stanie, no chyba ze ciagle golisz.

Gość to dla mnie problem
no niestety masz racje. przez weekend aby nie uzywam dezodorantu a pachy gole tak co 2 dzien. jak chodze do pracy to sie nie odwaze bez antyperspirantu

Gość kcshd
Kurcze dziewczyno to zrob chociaz z tydzien przerwy z goleniem i powinno byc po klopocie. Przy takich wloskach jakie odrastaja po tygodniu i antyperspirancie na bank nie bedzie problemu z zapachem. Zima jest, bluzki ciemne z dlugim rekawem (bo przez jasne wlosy moga przeswitywac) i po klopocie :)

Gość kto nie może zdać PRAWKA
kcshd- dzięki poslucham Twojej rady i dzis po kapieli aby kremik:) moje watpliwosci wynikaja z tego ze mam fizyczna prace:)

Gość Pekka
No własnie smaruj kremem!ja pisałam Ci o tym goleniu tak na przyszłość abyś nie depilowała pach depilatorem:)

Gość kcshd
Nie ma sprawy. A jak praca fizyczna to w sumie jeszcze lepiej, bo przeciez teoretycznie masz prawo sie spocic :) W razie czego olej ludzi - zdrowie wazniejsze. Powodzenia :)

Gość dzieki
za pomoc:) w razie problemow i ja sluze radą:)

Gość Pekka
a masz jakąś rade na to żeby włosy nie wypadały?dodam że przestałam jeść hormony... :(

Gość to dla mnie problem
a to raczej zwiazane ze zlymi nawykami, pielegnacja czy moze dziedziczne, bo np u mojej sasiadki to przypadlosc uwarunkowana genetycznie

Gość Shao_Lin
Oprócz tego, że nie golić, do smarowania używać możesz specjalnej maści łagodzącej( np. Sudocrem), kremu do rąk( wystarczy jakiś tani, chodzi o gliceryne oraz d- panthenol, ma działanie łagodzące) lub maści Tribiotic( do kupienia w aptece, maść z antybiotykiem, trochę przyśpiesza gojenie; 1 saszetka ok. 1pln)

Gość Shao_Lin
Aha, co do dezodorantu: jeśli masz możliwość, kup sobie jakiś delikatny, najlepiej do skóry wrażliwej z AA czy czegoś podobnego. Nie używaj żadnych kosmetyków na bazie alkoholu lub silnie zapachowych. Mogą dodatkowo podrażniać skórę:)

Gość takie objawy jak ty
to ja mam właśnie po goleniu. Nic nie poradzę - bo u mnie tylko depilator działa lub depilacja pastą cukrową. Każda skóra inaczej reaguje. Postaraj się teraz na jakiś czas zostawić ją w spokoju, jak najmniej dezodorantów - ale piling (tą ostrzejszą stroną gąbki), smarowanie kremem, zasypka..... powinno wrócić do normy.