Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biam2

torbiel

Polecane posty

Gość biam2

mam 40 lat i wizytę u ginekologa z powodu bólu podbrzusza - USG wykazało, że to torbiel. miałam brać leki i po 3 msc do kontroli, ale lekarz kazał mi profilaktycznie zrobić marker Ca - 125. Wynik 95, a norma wynosi około 30!!!!!!Torbiel jest średnia. Natychmiast mam iść na operację. ?Martwi mnie ten marker - czy ktoś to pzrechodxził? Pocieszcie mnie!!!!!

Przy raku jajnika wynik markera wynosi 400-800 Twój wynik jest endometrialno- zpalny !!! Albo masz stan zapalny na jajniku albo to torbiel endometrialna !!!! NIe martw się :) miałam to samo mój wynik markera był 70 a następny po operacji 120 :)

Gość bima2
dziękuję za pocieszenie, ja już jestem bliska załamania. Mówiłam mojemu lekarzowi,że strasznie spanikowałam, że mam nadzieję, żę to stan zapalny a on "nie sądzę, skoro te dolegliwości minęły" Boże , załaamka, ale dodam ,że coś poplątał, bo dzień wcześniej mówiłam mu ,że dopóki jadłam zinat - antybiotyk, to tak bolało z daleka, z przerwami, a jak się skończył to dolegliwości nadal są!!!!! Właściwie dziś dopiero jest trochę lepiej - ale też posiedziałam w domku, wygrzałam się, a jak wychodzę to za radą mamy UBIERAM się ciepło, a nie tak fiuuuu, bo jadę autem itp. ble ble. Dzięki, ja już byłam u kresy wytrzymałości... a co do operacji -to jak dochodzi się do siebie? długie l4, bo uczę w szkole i totalnie mi to nie na rękę --i dyrekcji też nie.

Nie przejmuj się wynikiem Ca 125.Ja miałm ropień jajnikowo jajowodowy i Ca tez ponad 90.Obyło się bez operacji, 6 antybiotyków na dobę i po zakończeniu leczenia Ca 125-15.,asz takie wysokie bo masz stan zapalny.A jaka metoda będą Cie operować?

Gość bima2
nie wiem jaką metodą!!! Chodzę prywatnie i wiesz w gabinecie był pan doktor miły, mówił "to nic poważnego, będziemy panią leczyć" Ale jak doniosłam mu za parę dni wynik Ca125, j który wynosi prawie 96 ani słowa pocieszenia, od razu spoważniał, no powiedział, że będziemy torbiel operacyjnie usuwać.Ja byłam tak przerażona ,że wiesz, odczytałam to jak wyrok, zapytałam go , czy to RAK, odpowiedział, nie wiem, będę wiedział jak wytniemy i zbadamy, bąkałam coś o stanie zapalnym, ale odrzekł ,że nie sądzi, że to stan zapalny.Kazał mi przyjechać do szpitala w celu ustalenia przyjęcia . no i tyle. Mam się zgłosić na 8 rano 11 grudnia. taki był niemiły, służbowy, że przyjechałam zdruzgotana, żyć mi się nie chce.... jestem obyrzona traktowaniem, bo mógl mi wyjaśnić co mnie czeka.... a tu nic...idę w ciemno!!!! Jakie miałaś objawy torbieli? ja mam 2 tygodnie takie jakby wzdęcia, kolki kłucia w jajniku. i ciągle na coś ochotę ,jakby w ciąży. trochę o 4 dni opóźnienia w miesiączce, ale nie są specjal;nie bolesne, ale bywa, że w trakcie coś mnie tak zaskubie, ale to momentalne i powtarza się, aż nieraz krzyknę. jak brałam zinat to z daleka ten ból czułam a tera znowu casły czas to czuję. No i psychicznie siadam ...ten wynik....:-(