Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *_natalija_*

nagłe wystąpienie trądziku!!!!!!!!!!!!!!! POMOCY!!!

Polecane posty

Gość *_natalija_*

Od czego zacząć... otóż mam 21 lat, nigdy nie miałam trądziku, żadnych problemów tego typu z cerą, raz w miesiącu pryszcz przed okresem, zresztą nikt w mojej rodzinie nie miał trądziku. I zawsze wystarczało mi używanie zwykłego toniku oczyszczającego, żadnych zeli, maseczek itp. I miałam piękną zdrową cerę. A od sierpnia mam straszne problem ze swoją skórą. Nagle, z dnia na dzień, zaczeły pojawiać się na mojej brodzie pryszcze, bolące, grube, takie z białą główką, czy wycisnę czy tego nie zrobię to i tak goją się długo, paskudnie i zostawiają ślady na skórze:-( nie wiem jaki jest powód, od sierpnia mam wciąż po kilka takich dużych pryszczy, na dodatek jak się jakiś zagoi to za jakiś czas w tym samym miejscu powstaje nowy:-/ Czy ktoras z Was dziewczyny borykała się kiedys z takim problemem?ja mu zaradziłiście? bratek mi nie pomagał, oczyszczam dobrze skórę ale to nic nie daję. Ja już nie wiem co robic...;-(

Gość npio
Hej, no czasem tak jest ze do 20 roku zycia ma sie spokoj a potem nagle gdy sie tego nie spodziewamy tradzik atakuje. nie ma co tu kombinowac- idz od razu do dermatologa, bo na wlasna reke wyciskajac itp zrobisz sobie wiecej zlego. pki co przetrzyj delikatnie spirytusem salicylowym i nie dlub.

Gość npio
uwazaj tez na diete- czekolada, fajki, tluste jedzenie...wystrzegaj sie tego. wysyp moze tez byc spowodowany zmianmi hormonalnymi.

Gość *_natalija_*
Papierosów nie palę, odżywiam się bardzo zdrowo, nie ma mowy o tłustym jedzeniu, fast foodach, uprawiam sport, nigdy u nikogo z rodziny nie było nawet tak, żeby po 20 zacząl mieć jakieś problemy. Chcę się wybrać do dermatologa, ale w chwili obecnej mam tyle obowiazków, że po prostu brak mi czasu i szukam jakiegoś sposoby chociaż na złagodzenie sytuacji. Moze jakaś maść z apteki bez recepty?coś co nie jest zwykłym kosmetykiem z drogerii ale też nie wymaga konsultacji lekarza?

Gość bampeciara
jeśli to trądzik to koniecznie musisz iść do dermatologa, sama tego nie wyleczysz, wizyta trwa jakieś 20 minut chyba tyle czasu znajdziesz

Gość *_natalija_*
tak, sam czas wizyty jest krótki, ale musiałabym najpierw wcześnie rano iść, wystać się w kolejce, zapisać się, potem czekać tam na miejscu na lekarza, potem na swoją kolej... wiem to z autopsji, bo zanim pojawiły się te okropne pryszcze bywałam u dermatologa z inną sprawą. I wtedy były wakacje, a teraz mam zajęcia na uczelni prawie cały dzień, w wolnych chwilach pracuje i jeszcze jestem w trakcie przeprowadzki. Naprawdę cieżko jest czasem znaleźć te "20 minut"

Gość sono marta
a mnie obsypalo ja kzaczelam brac harmonet;/

Gość *_natalija_*
Pigułek też nie biorę. Oczywiście wybiore sie do lekarza jak tylko znajdę chwilę czasu, ale do tej pory chciałabym coś z tym robić a nie tylko patrzec jak na mojej brodzie robi sie pole minowe:-/

Gość npijo
Odradzam masc na własną rękę. Prawda jest taka, że rzadko zaskakuja nawet maści przepisane przez lekarza ;/ Pisałam Ci, zebys to przecierala raz dziennie niewielka ilością spirytusu. Być może masz jakieś zakażenie będzie np. potrzebny doustny antybiotyk, dlatego nie jecz ze trzeba wstawac tylko smigaj ;) Zawsze mozesz isc prywatnie-o dowolnej dla siebie porze dnia, bez dwutygodniowego oczekiwania. Wizyta od 50-100 zl.

Gość jakajaka
a bylas gdzies na wakacjach? bo moze to i głupie ale jak kiedys bylam tez na wakacjach to wystąpil mi tradzik od wody jakiej tak uzywalam ( myłam sie, piłam ją) i od tamtej pory mam tradzik i nie moge sie go pozbyc czyli juz jakies 6 lat:(