klaptusia 0 Napisano Listopad 25, 2008 otóż od niedawna współżyje z chłopakiem, ale widujemy sie tylko 2 razy w miesiącu :-( postanowiłam sie zabezpieczyć tabletkami antykoncepcyjnymi ;-) i teraz moje pytanie: czy kochając sie tylko dwa razy w miesiącu moge brać po pół tabletki? przecież nie potrzebuje zabezpieczenia na cały miesiąc ;-) nie wiem dokładnie ile kosztują takie tabletki, ale napewno są drogie, a ja chodze jeszcze do szkoły i z kieszonkowego mi pewnie niewiele zostanie :-( z góry dziękuje za odpowiedzi ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fsdt Napisano Listopad 25, 2008 :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gfjfkty Napisano Listopad 25, 2008 wiesz, lepiej weź sie za naukę a nie za sex. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaptusia 0 Napisano Listopad 25, 2008 nie takich odpowiedzi oczekiwałam :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 58965 Napisano Listopad 25, 2008 tak tak kochana możesz brać tylko po połówce. albo 2 dni przed przyjazdem twojego faceta weź kilka na raz. to na pewno cię zabezpieczy. tylko nie pisz potem " HELP mam 14 lat i jestem w ciąży" :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaptusia 0 Napisano Listopad 25, 2008 mam 17 lat :-0 nie potrzebuje takich ironicznych komentarzy :-0 mam swoje lata i nikt nie będzie mi ubliżał :-0 czy tak trudno odpowiedzieć normalnie? :-0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pivonka Napisano Listopad 25, 2008 w kazdnym wypadku nie bierze sie po pol tabletki!!!!!!!!!!! skad ty masz takie glupie informacje?? w opakowaniu masz 21 tabletek i bierzesz codziennie 1 i potem 7 dni przerwy na miesiaczke i cykl od nowa powtarzasz tylko w taki sposob tabletki moga cie zabezpieczyc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaptusia 0 Napisano Listopad 25, 2008 dziekuje pivonka ;-) chciałam po prostu zaoszczędzić troche pieniędzy :-( no ale skoro sie nie da :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ale na tak głupie Napisano Listopad 25, 2008 pytanie nie da się odpowiedzieć inaczej:D poczytaj sobie dziecko drogie o działaniu tabletek to będziesz wiedziała czy mozna brać po pół tabletki... swoją drogą nigdy bym na ty nie wpadła... ps nie wszystkie są drogie, ja za moje płacę 2,48:p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fsdt Napisano Listopad 25, 2008 Ok - bo jeszcze sie okaze, ze to nie prowokacja. Trzeba brac tabletki w calosci. Dokladnie wg. ulotki. Inaczej nie bedziesz zabezpieczona. A wogole to tabletki kosztuja okolo 30zl. Opakowanie starcza na 4 tygodnie(3 tygodnie bierzesz i potem jest tydzien przerwy na okres, i od nowa.) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 58965 Napisano Listopad 25, 2008 "mam 17 lat... mam swoje lata " skoro masz swoje lata i już współżyjesz to powinnaś być świadonma i nie zadawać tak idiotycznych pytań. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wwwww Napisano Listopad 25, 2008 ja za swoje płace ok. 50 zeta na 3 m-ce:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaptusia 0 Napisano Listopad 25, 2008 50 zeta? to moje całe miesięczne kieszonkowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dftuhr Napisano Listopad 25, 2008 :D:D:D:D małolata jak nic, lepiej weź sie za naukę bo chyba padnę zaraz sex uprawiać umiesz a nie wiesz jak sie zabezpieczać:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wwwww Napisano Listopad 25, 2008 czytaj dokładnie na 3 m-ce za 63 tabletki tyle płace;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pppppooooo Napisano Listopad 25, 2008 \"ja za swoje płace ok. 50 zeta na 3 m-ce\" na 3 miesiace - czytaj ze zrozumieniem!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wwwww Napisano Listopad 25, 2008 a mi sie wydawalo ze mam tanie pixy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaptusia 0 Napisano Listopad 25, 2008 mimo wszystko to i tak dużo :-( no nic, trzeba będzie chłopaka naciągnąć na te pieniądze :-( dziekuje wam za odpowiedzi ;-) za te niefajne też ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość drshrdfsh Napisano Listopad 25, 2008 ja płace 37 zł na miesiac :( drogo ale jedne z nowszych na rynku - mała dawka hormonu i jeszcze pomagają pozbyc sie nadmiaru wody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wwwww Napisano Listopad 25, 2008 heh tylko wiesz ze to na recepte??:p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość drshrdfsh Napisano Listopad 25, 2008 jak kochasz sie 2 razy w miesiącu to szkoda zdrowia i kasy na tabsy. Lepiej zabezpieczać sie inaczej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wwwww Napisano Listopad 25, 2008 w sumie i tak wg mnie tabletki wychodza taniej niz inne zabezpieczenia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wwwww Napisano Listopad 25, 2008 drshrdfsh ojj uwazaj co mowisz bo z oszczednosci kupia prezerwatywy za 2 złote z biedronki (zreszta wiesz sam pomysł brania 1/2 tab o czyms swiadczy) i zaraz bedzie topik "help mam 17 lat jestem w ciązy" :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ale na tak głupie Napisano Listopad 25, 2008 drshrdfsh--> a jakie masz bo się zastanawiam nad zmianą?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość drshrdfsh Napisano Listopad 25, 2008 biore yasminelle. Drogie ale przynajmniej nie tyje, a nawet spadałam o 3-4 kg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ale na tak głupie Napisano Listopad 25, 2008 jutro idę do gina i o nie poproszę;) dzięki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Noctua Napisano Listopad 25, 2008 Klaptusia-nie ma możliwości brania poi pół tabletki.Przecież możecie się z chłopakiem na nie składać po połowie.To wyjdzie w zależności od tabletek w najgorszym wypadku jakieś 15-17 zł od łebka.Uważam,że na początek to najlepsze zabezpieczenie.pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anik... Napisano Listopad 25, 2008 jesli cie nie stac na tabletki to juz tymbardziej na dziecko które moze byc wynikiem takich eksperymentów. Mysle ze powinnas sie powaznie zastanowic nad tym sexem. Tabletki anty to hormony a z hormonami nie ma zartów i nie wolno ich sobie brac tak jak sie podoba bo mozna sobie zaszkodzic. W zadnym wypadku nie wolno brac po poł tabletki!!!!!!! A jezeli juz zaczniesz brac to bierzesz 21 tabletek i robisz 7 dni przerwy i potem od nowa (scisle według ulotki!!!) Nie wolno ich sobie odstawiac wtedy kiedy sie podoba i robic jakis kombinacji bo to nie są witaminy. Mysle ze powinnas sie doedukowac jeszcze sporo w dziedzinie seksu zanim sie za niego wezmiesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach