Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pragnaca dziecka

bardzo szczupła a ciąża

Polecane posty

Gość pragnaca dziecka

Witajcie, jestem bardzo szczupla zeby nie powiedzieć, że chuda (165/44). Staramy się o dziecko. Moja siostra mnie nastraszyła, że najpierw muszę przytyć, bo inaczej ciężko będzie mmi zajść w ciążę. Napjpierw sobie pomyślałam, że głuopty mówi, ale ponieważ już dwa "nieudane" cykle za nami to zaczęłam się zastanawiać. Ja nigdy się nie odchudzałam. Zawsze taka byłam :( Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Gdzieś wyczyctałam, że u kobiet szczupłych może nie być owualcji :( Moźe warto zaopatrzyć się w tesy owulacyjne? Jeju :( pomóżcie proszę :(

hej ja mam ten problem staramy się o dziecko 2,5 roku :( wszystkie badani w normie tylko waga nie ta :( 162cm i 43 kg wagi, teraz trochę przytyłam ważę jakieś 45-46kg u kobiet odchudzających się, anorektyczek może nie być owulacji. Możesz spr owulację testami lub u gina na usg to dopiero 2 cykle nie masz co się zamartwiać, choć nad waga możesz popracować. Mi gin powiedział, ze wg niego brak ciązy to prze moją niedowagę

Gość pragnaca dziecka
:( ja wiem, że to dopiero początek. ale zaczynam sie bac. Nienawidze zmuszac sie do jedzenia. Milekarze o tej pory mowili (kiedy chciałam zrobić coś z moją wagą) ze taki już mój urok... A Ty zawsze teź byłaś taka szczupła? Niesprawiedliwe to wszystko czasem...

Jestem żywym przykładem że można zajść w ciąże. 165/ 42 kg. Nie słuchajcie się znajomych rodziny, spytajcie się lekarza. Mój ginekolog od razu mi powiedział że waga w niczym nie przeszkadza. Ani w zajściu ani w przebiegu ani w porodzie. Ciąże miałam bezproblemową i bardzo łątwy i szybki poród. Przytyłam 18 kg i 3 msc po porodzie wyglądam jak wcześniej. Dzidzia zdrowa 52 cm 2800g :) Pozdrawiam wszystkie chudzinki:)

Gość nbnbmbc
ja też jestem bardzo szczupla a zawszłam od razu wiec to chyba nie o to chodzi. w ciązy mam tylko brzuszek wystający a biodra zostały w takim samym rozmiarze

Gość pragnaca dziecka
:) gratuluję mam nadzieję, że nam też sie uda :)

Gość lkjhgfd..
bedzie ok. moja kuzynka 165/43 kg zaszla w ciaze i bez problemow urodzila zdrowa coreczke silami natury.wpadla wiec temat jak dlugo sie starali odpada ....ale ciaza byla bez powiklan .corcia 3kg,53 cm. powodzenia.

całe życie miałam niedowagę - powyżej 170cm wzrostu ważyłam 50kg przy dobrych wiatrach :/ Dopiero w ostatnich latach udało mi się przytyć - nie powiem, ciało się zmieniło, nie mam już figury nastolatki ale czuję się o wiele lepiej. Nie trzęsą mi się ręce albo plecy jak idę po schodach, nie mam zawrotów głowy itd Ogólnie to chcę wam dziewczyny doradzić, że niekoniecznie musicie tyć (najlepiej pogadać o tym z ginem) ale warto przed ciążą poćwiczyć - mięśnie nóg, pleców - trzeba wzmocnić mięśnie, które w ciąży będą dźwigały większy jak dotąd ciężar.

Gość pragnaca dziecka
:) dzięki za informacje :) od razu mi troszke lepiej :)

wiem, ze z taką wagą się udaje i to jest budujące u mnie nie znaleziono przyczny, w klinice leczenia niepołodności też mi lekarze wspomnili o wadze, że za mała i że to tez może być jedną z przyczyn teraz pracuje nad waga i wzmocnieniem organizmu

Gość ___chimerka___
Myślę, ze Twoja waga to nie przeszkoda w zajsciu w ciążę. Ja ważę 56kg przy wzroście 176cm, czyli relatywnie podobnie i przede wszystkich w ogole nie uwazam sie za chudą, jestem szczupła. Z zajściem w ciążę też zadnych problemów nie było:) Glowa do góry

Gość też nie sądzę aby waga miała
znaczenie. Ja ważę i zawsze tak było 42 kg przy 160 cm. W ciąży przytyłam 20 kg. Poród trwał długo ale w sumie prawie bezboleśnie. Córka 57 cm i ważyła 3850. Więc nie przejmuj się wagą bo to nie o nią chodzi jak widać. Z tym, że ja nigdy się nie odchudzałam, jem więcej niż mój mąż, ale gdzieś to wszystko znika :)

mnie sie wydaje ze raczej Ci waga w niczym nie przeszkadza ja co prawda jak zaszłam w ciaze to juz wazyłam 62 kg przy wzroscie 170 cm ale moja siostra wazyła 44 kg przy wzroscie 164 cm i ma 2 dzieci . lepiej tylko dla Ciebie ze szczupła jestes bo pozniej bedzie Ci nawet łatwiej po ciazy :) trzymam kciuki zeby Ci sie udało :)

Witam Cię. Wszyscy, łącznie z lekarzami mówili, że w ciążę może i uda mi się zajść, ale nie donoszę jej na pewno. Ja 175/ 48. Co prawda łatwo nie było, udało się dopiero w 8 cyklu starań, ale już czekam na mojego spóźnionego maluszka, więc mogę zaliczyć się do zywych przykładów szczupłej mamusi, chociaż już teraz nie bardzo szczupła jestem :P.

Dodam, że waga wskazuje 20 kg na plusie :), czyli 68 kg i mam nadzieje, że 10 kg po ciąży mi zostanie, inaczej nie uda mi się przytyć.

Gość tez chuda
Ja mam 176 cm wzrostu, wazyłam zawsze 50 kg, zaszłam w ciaze od razu jak chciałam, obecnie jestem w siódmym miesiacu i przytyłam juz 16 kg :)

Gość tez chuda
Dodam, że nigdy nie umiałam przekroczyć tej wagi, 50 kg to bylo moje maximum. A teraz synek 16 kg mi dorzucił. Ale ciesze się, bo teraz fajnie wyglądam. A synek rozwija się idealnie i cała ciąża przbiega prawidlowo i spokojnie.

Kochanie niczym się nie przejmuj, ja dokładnie tak jak Ty 165cm 44kg zaszłam w ciążę i urodziłam zdrowego synka :) Na początku nie miałam apetytu, ale poxniej troszke jadłam, starałam sie jeśc duzo warzyw i owoców. Urodziłam maleńca w 34-35 tc z powodu niewydolnosci szyjki, ale od razu dostał 10 punktów. Jak go rodziłam wazyłam 52 kg, zaraz po porodzie 48, po 2 tygodniach spadłam do 45 i było ok :) Powodzenia

Gość gtjugg
ja tez cale zycie mam niedowage waze 44 na 160 i od razu zaszlam w coaze, niestey ur za szybko, w 7 miesciacu ale gdyby prowadzil mnie lepszy lekarz bylo by na pewno oki wiec sie nie przejmuj i na pewno dasz rade zajsc i utrzymac ciaze:) powodzenia

Gość gtjugg
jeszce w ciazy schudlam 3 kg na poczatku bo dokuczaly mi wymioty i bole brzucha ale pozniej przytylam do 7 miesciaca 13 kg

Gość gość
Dziewczyny na mam 190 a ważę 70 kg i mi lekarz nic nie powiedzial ,że jestem szczupla poprostu jestem szczupla kobieta bo mam taka przemiane materii... a teraz staramy sie z mezem o dziecko.... jeździlam wszedzie do lekarzy i jestesm zalamana biora kase a nic nie robia:((

Gość gość
168, 45 kg dzidziaj mam 4 miesięcza córeczkę oprostu taka mam figurę :) nawet nie widac ze byłam w ciazy

Gość gość
moja siostra ma 162cm i 48 kg urodzila 2 dzieci :) ja mam 170cm i 55kg jestem w 3 mies ciazy :)

Gość nie martwcie się
ja mam 170 cm a ważyłam przed ciążą 49 kg, jestem pod koniec 33 tygodnia, już przytyłam 19 kg:P jeśli jesteście naturalnie szczupłe, bez odchudzania itd. to nie ma się czym martwić taka nasza uroda:), organizm kobiety jest bardzo mądry i jeśli będzie potrzebował nadrobi braki kg podczas ciąży:) po za tym z ciążą to nie jest tak łatwo, niektórym się zdarza wpadka, a inni zdrowi potrzebują więcej czasu. wiele zależy też od nastawienia, skupiacie się na dziecku i stresujecie, że nie wychodzi, a w tym wszystkim chodzi o to, żeby zaszaleć, spędzać miły czas z partnerem :P i bawić się seksem.

Gość gość
Głupoty. Wy jesteście szczuple z natury - nie głodzicie, jecie normalnie (a niekiedy nawet więcej niż przeciętny człowiek).Nie jesteście wyniszczone. U was taka szczupła sylwetka jest wynikiem uwarunkowań genetycznych i nie ma wpływu na waszą płodność.Jesteście zdrowe. Co innego laska na wiecznej diecie - z niedoborami i odwodnieniem.Wtedy organizm usiłuje oszczędzać resztki energii i stąd trudności z zajściem w ciążę.Niedożywione, wygłodzone ciało nie jest w stanie utrzymać ciąży.