Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaloDoinformowana

Prywatyzacja Szpitali

Polecane posty

Gość MaloDoinformowana

Chcialabym poznac Wasza opinie na ten temat, ja jestem malo "doinformowana"-co wlasnie zamierzam zmienic i zaczynam "wertowac internet" ale co Wy o tym myslicie? Wczoraj w domu mielismy mala dyskuse na ten temat i jak to przewaznie bywa "jestem przeciw bo jestem" a argumentow brak....ja natomiast uwazam, ze jest to krok we wlasciwym kierunku jednak -no wlasnie ide sie "doinformowywac":P Czekam na Wasze opinie:)

jaka prywatyzacja :O :O :O :O :O :O przecież to reforma niewiele zimni tak jak szpital był samorządu tak będzie.. tylko zamiast ZOZU będzie spółką... nie sądzę żeby to poprawiło sytuacje. Sytuację zwykle poprawia zatrudnienie dobrego dyrektora z doświadczeniem w zarządzaniu a nie krewnej i znajomej radnych w ustawionym konkursie :O

Gość MaloDoinformowana
no niestety trzeba przyznac racje...ale wiesz sama propozycja ma sens tylko teraz pytanie czy w Polsce ma szanse to pojsc we wlasciwym kierunku.....

Gość co tu duzo gadac
co tu duzo gadac prywatyzacja bedzie wygladac tak ze jakis doktorek z PO kupi za bezcen sobie szpital i bedzie na tym krecił lody

Gość MaloDoinformowana
no tak ale jesli do tego tak bedziemy podchodzic to w Polsce nigdy sie nic nie zmieni wszytsko jest zle wsyztsko jes niedobrze ale jak ma byc lepiej jak sie nie daje szansy by bylo:O

Gość co tu duzo gadac
bo polacy nie powinni miec szansy bo wiekszosc to złodzieje i kretacze popatrz na rzad pawlaka fundacja zarobiła 22 miliony na czym????? na układach

Gość MaloDoinformowana
no wlasnie i to jest caly problem nikt nie skupia sie na tym, ze to moze uzdrowic sluzbe zdrowia, ze opieka moze byc lepsza, ze koszty-wbrew pozora moga sie obnizyc, ze dostep do specjalistow bedzie latwiejszy ale kazdy widzi kretactwo, zbijanie interesu i jak ma byc lepiej?????....

Gość MaloDoinformowana
a no...:O

Gość MaloDoinformowana
i teraz nasuwa mi sie pytanie i co dalej...poprawic sluzby zdrowia nie mozemy bo kretactow to co jest teraz dluzej byc nie moze, wiec???

Gość MaloDoinformowana
wzielam sie za dyskusje juz na samym poczatku popelniajac gafe-nie prywatyzacja a komercjalizacja!!!!

moim skromnym zdaniem powinni oddac piniedze i wprowadzic dowolnośc ubezpieczania. stworzyloby to konkurencyjność funduszy zdrowotnych i emerytalnych odpadłaby argumentacja , że jedni pracują na innych [ kazdy sam decyduje o swoich pieniązkach] naturalnie , że na ratownictwo medyczne możnaby pobierać jakies 1% zarobku. tyle! paket szpitali państwowych , które ratuja dorażnie życie. prywatne szpitale tzn. finansowane przez prywatne dobrowolne ubezpieczalnie [ konkurencja a co za tym idzie wyższa jakośc usług wymuszona by była a jak kupa urzedasów i polityków - darmozjadów chce biznes uknuc to niech sobie te szpitale wybuduje , zaopatrzy i jeszcze mnie zacheci bym tam a nie tu przyszedł i chciał zapłacic za usługe. a nie bisnes robic na nie swoim... ale to nierealne bo tysiace pierdzistołkow łachudr z NFZ straciłoby posadki. łachudry z NFZ radza tygodniami a w tym czasie umieraja dzieci bo piniedzów na operacje nie ma,. i nikt nie winien - wszyscy święci. za KOMUNY tak nie było.

Gość MaloDoinformowana
http://biznes.interia.pl/prasa/nowe-zycie-gospodarcze/news/nie-prywatyzowac-szpitali,1205508,3586 problem jest wg mnie jeden wszyscy mysla, ze jak juz dojdzie do skutku to bedziemy placic za wszytsko a to przeciez nie w ten sposob dziala.... http://wyborcza.pl/1,79078,5196908,FAQ_-_Wszystko_o_szpitalach__komercjalizacji__prywatyzacji.html

Gość MaloDoinformowana
nikt juz nie ma nic do powiedzenia?

Gość chorowity lekarz

Gość MaloDoinformowana
ten chorowity lekarz to w jakim sensie bo nie bardzo widze powiazanie z tematem:O

szpitale-- wydaje się ,że już są prywatne :-0 Moja teściowa była tydzień w szpitalu , musieliśmy dać 500 zł ( to taka stawka tygodniowa) ,żeby ją w ogóle przyjęli , mało tego jeszcze leki swoje a w kiblu nawet papieru nie było !!!!! W sumie chciałabym ,żeby opieka zdrowotna była płatna , bo wolałabym dać 5 stów i być pewną ,że płacę za opiekę , leki itp. a nie za nową kieckę dla lewej doopy ordynatora :-P

Gość MaloDoinformowana
Dokaldnie nawet jesli bedzie trzeba za cos placic to bedzie to za cos"faktycznego" a nie lapowka zeby w ogole chcieli na Ciebie popatrzec...

Gość kaska dupaska
jak sie pozbedziemy z rzadu i urzedow tych wszystkich przydupasow to cos z tego bedzie, do tego momentu co by nie zrobili skutkow pozytywnych nie bedzie