Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SFKDFDF555

leje mi się woda kolo okien wewnatrz jak jest zimno na polu!!ktoś tak ma ???

Polecane posty

Gość SFKDFDF555

I JESZCZE DRZWI OD WEWNATRZ CALE MOKRE BO SĄ BEZPOSREDNIO OD POLA W MOIM MIESZKANIU,,,,CO TO MOZE ZNACZYC?

Gość to znaczy że czas
wyprowadzić się z szopy :classic_cool:

Gość ty chyba z południa Polski
jesteś, sądząc po określeniu "pole" :) A wracając do tematu, masz po prostu nieszczelne okna i drzwi. Na dworze jest zimno, w domku ciepło, i gdzieś musi znaleźć ujście różnica temperatur. Gdyby były szczelne wszystko rozpuszcałoby się na zewnątrz a nie wewnątrz

Gość SFKDFDF555
CHOLERA to znaczy ze zle mi zrobili okna plastikowe?

Gość Dwie Szopy
Może już dość o szopach? 😠 Porozmiawiajmy lepiej o sztuce...

Gość SFKDFDF555
jestem z zakopanego zarozumiale warszawiaki . i będe mówić pole zamiast dwór bo dwór to jeszcze bardziej wiesniackie ale to tak na marginesie pisze

Gość buhehhehhehee

Gość ciocia-zła-rada
wykurviaj zarozumiała góralko ze swoim polem idź się nadziej piczą na Giewont :-D i nie obrażaj Ludzi Północy, bo jak nie to Poznań ruszy na odsiecz Warszawie (co nie zdarza się często ;-) )

Gość buhehhehhehee
hahhaaa

Gość znawca z branży okiennej
Jeśli masz nowe szczelne okna to powodem pojawienia się wilgoci w oknach ( w dolnej części) jest słaba wentylacja. Jesli jest dobra wentylacja i pomieszczenia są dodatkowo wietrzone przez otwarcie okien ok 10-15 min dziennie (mikrouchył nie wystarcza) to powietrze wewnątrz pomieszczenia jest suche i łatwo można je ogrzac i wszystko jest ok. Jeśli nie ma wentylacji a Ty nie wietrzysz pomieszczeń ze względu na niskie temperatury na zewnątrz to w pomieszczeniach gromadzi sie para wodna. Najczęściej osadza się w najzimniejszym miejscu a jest nim dolna część okna lub drzwi balkonowych ( bo ciepło z grzejników najpierw gromadzi się w górnej części pomieszczeń i w miare ogrzewania schodzi na dół) Pierwszym sygnałem, który mówi o słabej wentylacji jest pojawienie sie pary wodnej na oknach nastepnym sygnałem bedzie pojawienie sie grzyba nad oknem przy suficie.

mimo że tak się wściekasz, to dam ci inną jeszcze radę (bo mi w sumie wszystko jedno jak nazywasz to, co na zewnątrz domu :) Jeśli okna i drzwi są szczelne, to zaproś kominiarza do swojego mieszkania aby sprawdził jak wygląda sprawa wentylacji. Być może że coś tam wpadło do pionu wentylacyjnego i masz złą cyrkulację powietrza. To też może być powodem zawilgocenia. Warszawiacy też ludzie :)

o, widzę, że ktoś ma podobne zdanie :)

Gość do ciocia zła rada
A wiesz co jest na szczycie Giewontu. Zanim wymyślisz coś "śmiesznego" to 2 razy się zastanów.