Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sroczka1986

Czy zatrudniając bezrobotnego dostanę dofinansowanie z UE???

Polecane posty

Co muszę najpierw zrobić??? Jakie dokumenty muszę złożyć? w ogóle jak wygląda cała ta procedura? z góry dziękuje za pomoc 🌼

musisz złożyć wniosek w urzędzie pracy, później jest on rozpatrywany na posiedzeniu rady, następnie jak dostaniesz refundację czy inny rodzaj świadczenia musisz spełnić określone warunki i podpisać umowę z urzędem pracy, nastęnie wywiązać się z niej

Dzięki. a gdzie ja mogę załatwić taki wniosek??? czy dostane go jak pójdę do Urzędu Pracy i poproszę??

tak, pobiera się go w urzędzie pracy, najlepiej poradzić się urzędników jaki rodzaj dofinansowania wybrać, my np. teraz dostaliśmy refundację na utworzenie nowego stanowiska pracy, musieliśmy za te pieniądze kupić sprzęt na to stanowisko,

wiem że jak tworzy się nowe stanowisko pracy to mozna starać się o dotacje z Unii - a jak byłaby to osoba niepełnosprawna to kolejne :-)

Bo ja chciałabym zatrudnić konkretnego człowieka, a wiem że w chwili obecbnej jest na bezrobociu. ja prowadzę działalność i chciałabym zatrudnić pracownika, ponieważ ja teraz do szkoły zaczęłam chodzić. nie musiałabym stwarzać mu żadnego nowego stanowiska. on po prostu zająłby moje miejsce i wykonywał moje obowiązki. czy w takim wypadku również mogę starać się o dofinansowanie?? oczywiście zobowiązuje się zatrudniać go przez okres 2 lat - taki warunek

najlepiej sie wypytaj w urzędzie pracy, teraz się trochę pozmieniało, a i na stronach www urzędów też są czasem informacje na ten temat można też ściągnąć wnioski do wypełnienia, ale najlepiej osobiście pogadac

aha. czyli najważniejsze aby pójść do urzędu pracy. dzięki. a może ktoś miał podobną sytuacje do mojej? może wypowie się jak to było? czy pomyślnie wszystko załatwiliście?

zależy na co urząd pracy ma kasę, bo są różnego rodzaju dofinansowania czy programy, ważny jest też stan zatrudnienia w firmie, np. u nas nie mogło być spadku zatrudnienia

działalność prowadzę tylko ja sama i nikogo więcej nie zatrudniam. tak jak zatrudniłabym tą osobę, to miałabym czas na szkołe i naukę. wydaje mi się że nie jestem za bardzo w tym zorientowana, bo krótko prowadzę tą działalność, a poza tym jestem osobą bardzo młodą i niedoświadczoną, dlatego przyda mi się dobra rada i pomoc osób obytych z tym całym kołowrotkiem. wydaje mi się iż moja deklaracja zatrudnienia tej osoby na conajmniej 2 lata stanowi podstawę do dotacji na jego pensję i ubezpieczenie oraz podatek?