Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anthia

chce zostac nauczycielka ang

Polecane posty

Gość anthia

ale nie wiem jakie studia wybrac.chcialabym isc na studium jezykowe ale czy moge wybrac zaoczne? czy raczej na zaocznym nic sie nie naucze?

Gość znamdobrze
mozesz spokojnie isc ja bede nauczycielke w tym roku koncze studia dzienne miałam duzo zajec ale od roku zmienili wszystko na uczelniach i w sumie to wyglada to jak na zaocznych .....tak jest malo zajec przykre ale to wymogi unii niby jestem na uczelni państwowej

Gość anthia
dzieki ale czy moglabys mi jeszcze powiedziec co studiujesz? czym sie wlasciwie rozni takie studium jezykowe dla przyszlych nauczycieli od filologii ang? w tym roku zdaje mature i chcialabym juz mniej wiecej wiedziec co mam wybrac

Gość anthia
i przy okazji czy ktos moze mi polecic jakies dobre repetytorium do nauki jezyka ang na poziomie rozszerzonym?

Gość anthia
no dzieki za tyle odpowiedzi;D moze innym razem papapa

Gość znamdobrze
repetytorium z angielskiego nie znam akurat, a co do róznicy miedzy kollegium a uczelnia panstowa - to szczerze jest taka że w kolegium masz wiecej praktyk, zajec takich które naprawde ci się przydadza w szkole, a na uczelni pchaja ci takie bzdury jak literatura danego jezyka, historia, i takie tam mecza strasznie i wcale nie jest to potrzebne. Po drugie wystepuje na uczelni wyscig szczurów jeden przed drugim wiec tylko sie wymeczysz a masz takie same uprawnienia jak po kolegium językowym . Moja przyjaciółka na filologi niemieckiej chociaz kochala ten jezyk to szczerze ten kierunek znienawidziła i to głownie ze wzgledu na ludzi.

Gość Konik.9
Mam wielką prośbę, mogłaby któraś z Was przetłumaczyć mi zadanie z polskiego na angielski? Dokładnie opowiadanie o sobie. Byłabym wdzięczna za pomoc

Gość anthia
ok dzieki;P

Gość anthia
Konik.9 dawaj sprobuje a jak sie nie uda to zwroc sie do tej drugiej kolezanki;)-->znamdobrze

Gość Konik.9
Mam na imię XXX, nie lubię tego imienia ponieważ jest zbyt poważne i nie pasuje do mnie. Mam 19 lat, . Mieszkam z rodzicami małej miejscowości koło XXX. W tygodniu pracuję a co drugi weekend uczę się w liceum. Mam bardzo mało czasu na przyjemności. Na przykład na spacer po lesie czy na spotkania z przyjaciółmi, których mi brakuje. Wolny czas poświęcam nauce. Nie mam szczególnych zainteresowań, kiedyś kolekcjonowałam znaczki ale już tego nie robię. Ogólnie to lubię słuchać muzyki, chyba jak większość z nas, wieczorami zazwyczaj oglądam TV lub czytam książkę. Kiedyś bardzo chciałabym wybrać się w długą podróż i zwiedzić wiele różnych egzotycznych miejsc ale najbardziej marze o podróży samolotem na Majorke. Mam okazję polecieć tam w lipcu. Mieszkają tam moi znajomi. Ale niestety mój chłopak jest przeciwny takiej podróży. Uważa że lot samolotem jest niebezpieczny. Nie lubię samotności, kiedy nie ma nikogo z kim mogę porozmawiać. W życiu najważniejsza jest dla mnie rodzina i przyjaciele, którzy wspierają mnie w każdym momencie, czuje że bez nich nie poradziłabym sobie w trudnych chwilach. Boję się ciemności, chociaż już za stara na to jestem ale mimo tego zawszę zasypiam przy włączonej lampce. Ogólnie nie lubię dużo mówić o sobie, wole słuchać jak ktoś inny opowiada

Gość Konik.9
Trochę to długie. Mam problem z angielskim, próbowałam to napisać przy pomocy tłumacza ale wyskakiwały mi słowa których w ogóle nie znam