Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierogi

jaka woda do ciasta na pierogi?

Polecane posty

Gość pierogi

help. nie pamietam!!! ma byc ciepla czy zimna? bo zwykle dodaje letnia ale ciasto jest raczej twardawe wtedy. chce zeby bylo elastyczne i lekkie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czuje sie tumanem
ciepła woda i lepiej same żółtka. odpusc sobie białka, bo nadaja ciastu twardości

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość biejsa
ciepła, nawet bardzo ciepła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierogi
dzieki! zycie mi ratujesz!!!!! buuuuziakiiii

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość płaconca
mocno ciepła woda prawie goraca!!! tylko nie lej jej na jajka tylko na jajka, pod wpływem goracej wody z maki uwalnia sie gluten i wtedy cisato staje sie puszyste.Aha i nie wiecej jak jedno jajko bo ciasto bedzie twarde

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość płaconca
korekta* mocno ciepła woda prawie goraca!!! tylko nie lej jej na jajka tylko na make, pod wpływem goracej wody z maki uwalnia sie gluten i wtedy cisato staje sie puszyste.Aha i nie wiecej jak jedno jajko bo ciasto bedzie twarde

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czuje sie tumanem
👄 ciepła woda i zółtka. wrzuc pierozka jak juz zrobisz:)mniamuś

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja zagniatam ciasto
z mąki i bardzo ciepłej wody i szczypty soli. bez jajka. i wychodzi bardzo miękkie i elastyczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierogi
dziiiieeeekkkiiii!!!! farsz juz mam gotowy - z miesem, kapusta i grzybami. pyyyszny! a zapomnialam o tej wodzie. Jesli chodzi o sposob z woda i maka to nie wiedzialam! zaraz wyprobuje! caluski. jestescie kochani!!!! lece robic! pappapa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przepis okrasy
mleka dodajcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wredniucha05
tylko mąka, ciepła woda i troszkę oleju - jajek się nie dodaje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cewdewdwedwefd
ja zaparzam wrzątkiem, tylko mąka, olej i wrzatek, jest super

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To czemu moja mama robi z zimną woda i bez jajka ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×