Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala...Ala

chyba mam raka

Polecane posty

Gość ala...Ala

Jestem załamana chyba niewytrzymam tego wyczuwam pełno zgrobien w piersi a raczej w obu dwoch czy to mozliwe miec tyle gozow

JEsli nei ejstes miedzy 1 a 10 dniem cyklu , to mozesz takie zgrubeinia czuc. JEsli ams zmniej niz 35 alt twoje piersi skaldaja sie glownie z tkanki gruczolowej i rownierz mozesz czuc zgrubienia. NIe akdze zgrubienie w piersi to rak , moze to byc np. powiekszony wezel chlonny (okolica pachowa) , albo torbielki z plynem w sroku, takie torbielki lekarz nakluwa igla i odciaga z nich plyn , po czym nosi sie przez 2 dni non stop za maly o 2 rozmaiary stanik z upakwoanymi rajstopami lubczymkolwiek by ucisnac piersi tak by sicany torbielek sie zrosly i wiecej nie powstaja. radze udaj sie do ginekologa ,lub umow sie na USG lub RTG piersi.

Gość ala...Ala
MAM DOPIERO 24 LATA MAŁE DZIECKO:(:(:(:(

ja tez mam sporo zgrubien....poszlam do lekarza, babeczka powiedziala ze mam po prostu taka budowe piersi... jak sie pozniej okazalo moja mama ma tak samo... jesli cie to bedzie bardo meczyc to idz do lekarza:)

jakmamsz male dziekco to to pewnie nie guzki tylko jesczze pozostalosci po karmieniu piersią :) glówka do gory wybierze sie na usg piersi.napewno wszystko jest dobrze i niepotrzebnie sie zamartewiasz

Gość POLICE NET
jak jest identyko na 2 piersiach to pewnie nie rak :) ale dla sokojnosci przejdz sie do lekarza :)

jak amsz ich duzo to bym powiedziala ze nawet to nie sa torbeile a twoje gruczoly mleczne, ktore np przed owualcja (okolo 14 dni rpzed wystapieneim meisiaczki) lub przed miesiaczka moga sie powiekaszac ,dawac dolegliwosci bolowe. JEsli koneicznie chcesz to zrob sobie USG piersi. Jesli jeszcze karmisz piersia to po prostu rozmasuj porzadnie piers, a jesli stwardnienia nie przejda, udaj sie do sowjego lekarza pediatry.

a ile ma to dziecko??? moze to gruczoly mlekowe??? bo jak sie karmi albo niedawno przestalo karmic to wlasnie takie guzki w piersi moga byc... szczegolnie jak sie jakis kanalik zapcha...

Gość ala...Ala
NIEKARMIE PIERSIA ,WOGOLE NIEKARMIŁAM TYLKO PRZEZ PIERWSZY MIESIAC OJ przepraszam za caps locka,te zgrobienia no niejest ich mnostwo ale ze 3,4 sie znajdzie i w jednej i w drogiej piersi

Gość ala...Ala
dziecko ma 8 miesiecy ,teraz mam miesiaczke i wydaja sie duzo wieksze ,ale po miesiaczce tez sa:( cały czas

same badamy piersi co meisiac dokladnie tego samego dnia cyklu meidzy 1 a 10 dniem . JEsli wczesniej tego nie mialas , a teraz jest zerob sobie usg peirsi.

Gość ala...Ala
ale ja sie tak bardzo boje to usłyszec ,jak ja powiem rodzinie ,zaczne sie badania ,chemia jejku moj synek zostanie sam

Gość w drugim miesiącu
oj przestań krakać, bo wykraczesz. Przecież nie masz tam gładkiego silikonu tylko normalne mięśnie, tkankę tłuszczową i gruczoły mlekowe. Gładkie one nie są. Ściśnij sobie udo, to wyczujesz takie same zgrubienia (bez gruczołów mlekowych oczywiście :)) I nie panikuj, bo każda z nas tak ma. Co innego zgrubienie, a co innego guzek (jak ziarenko groszku)

Ala po pierwsze nie martw sie na zapas- zrób badania jak dziewczyny Ci radza . I tak raz na jakis czas warto je zrobic ... a po drugie dodatkowo polecam wizyte u psychologa , badz psychiatry - mnie to troche wyglada na depresje - od razu zakłądasz najczarniejszy sceariusz

Gość ala...Ala
depresje to ja mam, od dawna:(

Gość ej Ala
ja tez mam takie zgrubienia, powtarzam usg co 3 miesiące, raz jest ich wiecej, raz mniej, to sa torbiele i włókniaki. Na wszelki wypadek zrób usg, zresztą powinno sie je wykonywac raz na rok, nawet jak wszystko jest w porządku.

Gość ala...Ala
a usg w gabinecie robia ?,chodze do lekarza ,badam sie robie cytologie ale nigdy niemiałam usg

zamknij oko i dotknij opuszkiem palca gałki ocznej, tak właśnie czuje się guzki jeśli czujesz je inaczej to mogą być węzły chłonne które idą wzdłuż piersi w stronę pachy i obojczyka i tworzą taki sznurek koralików, jeśli są wszędzie to jak dla mnie to poprostu gruczoły, wazne też w jaki momencie cyklu jesteś. Po ciąży powstaje również wiele niespodzianek na skórze i pod nią, czyli tłuszczaki (bardzo popularne - szybko potrafią rosnąć i są zupełnie nieszkodliwe, często spowodowane szybkim tyciem np. w ciąży lub hormonami, kaszaki, włókniaki i wiele innych odmian guzków o charakterze łagodnym. Proponuję u ginekologa zrobić sobie usg piersi, możesz też zrobić morfologię i ob które świadczy o stanie zapalnym. Myślę jednak że to poprostu gruczoły no chyba że czujesz je bezpośrednio pod skórą a nie uciskając głębiej.

Gość ala...Ala
Dziękuje Własnie czuje je przy mocnym naciskaniu palcem lekarz mnie badał jakies 6 miesiecy temu i nic niewyczuł a jak ja pozniej sama badałam to wyczułam . Sama juz niewiem w ciazy bardzo duzo przytyłam mam nadzieje ze bedzie ok