Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matko co to

LAPAROSKOPIA

Polecane posty

Gość matko co to

witam. właśnie wróciłam od lekarza. czeka mnie laparoskopia. proszę piszcie jak się czułyście po zabiegu i jak długo nie wróciłyście do pracy

Gość matko co to
już dwa lata staramy się o dziecko i nic. teraz lekarka zdecydowała że czas zrobić zabieg laparoskopii. mam nadzieję że będą efekty. trochę się boję bo to będzie mój pierwszy taki zabieg.

Gość ja mialam laparo poltora
miesiaca temu. Czy u ciebie skierowanie na laparo jest dlatego, ze nie mozesz zajsc w ciaze czy lekarka podejrzewa jakas zmiane? Ja nie moge zajsc w ciaze juz 9 miesiacy i laparo mialam 13 pazdziernika, bo lekarz podejrzewal endometrioze i to, ze moze byc przyczyna braku ciazy. Mialam tylko dwie dziurki: jedna pod pepkiem, a druga bardzo nisko na spojeniu lonowym i w sumie moja laparo kompletnie nic nie wykazala...(przetestowali tez droznosc jajowodow i wszystko ok, a ciazy jak nie bylo, tak nie ma...) W kazdym razie po zabiegu czulam sie zle przez caly dzien. Strasznie bolam mnie brzuch i ramie (poniewaz juz pod narkoza wprowadzaja do brzucha taki gas i przez niego wlasnie boli ramie) i ogolnie tylko lezalam, ale pozniej bylo juz coraz lepiej. Ja po zabiegu zostalam w domu tydzien i poszlam do pracy. Nie martw sie, laparo nie jest taka straszna. Tryzmaj sie.

* gaz oczywiscie...

Gość matko co to
dzięki za odpowiedź :-) mam mieć laparoskopię ponieważ nie mogę zajść w ciążę. wyniki poziomu hormonów są ok. wyniki nasienia męża też nie najgorsze (dostał tylko jakiś antybiotyk na wyleczenie stanu zapalnego) tak więc nie powinno być problemu z zajściem a ciaży ani widu ani słychu. lekarka chce sprawdzić czy są jakieś inne powody naszej niepłodności. najbardziej się obawiam że wypadnę z pracy na jakiś czas a to okres przedświąteczny i będzie młyn... no ale oczywiście dziecko jest najważniejsze i zrobię wszystko co się da. jakoś sobie beze mnie w pracy poradzą. lekarka mi powiedziała że w szpitalu będę około 4 dni. zastanawiałam się tylko ile po szpitalu będę w domu ale jak mówisz że tydzień to nie wygląda to tak źle. pozdrawiam.

Gość matko co to
aha, a w związku z tym gazem miałaś potem większy brzuch (wydęty) czy wrócił do poprzedniego stanu?

Wiesz co, troche mialam wydety brzuch i to utrzymywalo sie tak niecale 2 tygodnie chyba, jakos tak. Aa, i jeszcze jedno, tak do 2 tygodni po operacji uwazaj na siebie i nie obciazaj organizmu ani nie forsuj sie. Ja mialam laparo w poniedzialek, a w niedziele po zabiegu (6 dni pozniej) doszlam do wniosku, ze juz nic mnie nie boli i tak dobrze sie czuje, ze pojde sobie na spacer po lesie :) Przelismy ok. 5 km i wszystko bylo super, ale nastepnego dnia (moj 1 dzien w pracy po operacji) brzuch dal mi troche do wiwatu. Jak siedzialam bylo w miare ok, ale jak chcialam sie ruszyc to bolal na maxa. Na szczecie mam siedzaca prace, wiec wytrzymalam, ale mowie ci, uwazaj na siebie i nawet jak bedzie myslala, ze juz dobrze sie czujesz, daj organizmowi dodatkowych kilka dni na dojscie do siebie "od srodka". Bedzie dobrze! Powodzenia!

Gość matko co to
dziewczyny piszcie o swoich doświadczeniach. w jakim czasie po laparoskopii zaszłyście w upragnioną ciążę? :-)

Gość matko co to

Gość matko co to
podnoszę

Gość rasalgul
Siemka.Dwa tygodnie temu kolega powiedział mi, że Samsung rozdaje telefony S7,które były na wystawach, bo podobno nie mogą ich sprzedawać W piątek wszedłem na ich stronę i odpowiedziałem na pytanie konkursowe a dzisiaj przyjechał kurier z telefonem i jest super!! :D Polecam wam sprawdźcie sobie!! Tutaj możecie odebrać: http://hy34.pl/r/r1vSamsung-S7