Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majka15181

prosze pomozcie mi w odczytaniu wynikow

Polecane posty

Witam W tym tygodniu powinnam dostac okres,ale zaczelam miec od jakiegos czasu bole glowy i czesto oddawalam mocz wiec wczoraj w poludnie zrobilam test ciazaowy i wyszedl dodatni,poszlam po drugi test i tez wyszedl dodatnio,zaznaczam ze druga kreska byla jasniejsza od pierwszej.Umowilam sie na wieczor do lekarza swego aby potwierdzil me podejrzenia,niestety usg nic nie pokazalo i dal mi skierowanie na badanie bete hcg,dzis odebralam wyniki i wygladaja one tak 311,8U/L ,Czy moze mi ktos powiedziec czy to moze byc ciaza?Zaznaczam ,ze 3 miesiace temu poronilam w 7 tyg ciazy dlatego tak mi zalezy na tym by wiedziec czy znow jestem w ciazy.

Gość Karolaa8989898
znalazlam cos takiego na innym topiku. nie wiem cy ci pomoze Kolejne tygodnie licząc od ostatniej miesiączki Poziom beta-HCG ( mIU/ml ) 3: 5 - 50 4: 3 - 426 5: 19 - 7.340 6: 1.080 - 56.500 7-8: 7.650 - 229.000 9-12: 25.700 - 288.000 13-16: 13.300 - 254.000 17-24: 4.060 - 165.400 25-40: 3.640 - 117.000

Gość Karolaa8989898
czyli chyba jednak to ciaza;)

NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period) 3 LP — 5 - 50 mIU/ml 4 LP — 5 - 426 mIU/ml 5 LP — 18 - 7,340 mIU/ml 6 LP — 1,080 - 56,500 mIU/ml 7 - 8 LP — 7, 650 - 229,000 mIU/ml 9 - 12 LP — 25,700 - 288,000 mIU/ml 13 - 16 LP — 13,300 - 254,000 mIU/ml 17 - 24 LP — 4,060 - 165,400 mIU/ml 25 - 40 LP — 3,640 - 117,000 mIU/ml Gratulacje jak dla mnie 4 - 5 tydzień, jakie miałaś robione usg? przez brzuch czy dopochwowe? no i na jakim sprzęcie? stary nowy? i czy lekarz prywatny czy przychodnia? nie dał nic ci na podtrzymanie?

jejku dziekuje dziewczynki za tak szybki odzew,mialam robione usg dopochwowe,lekarz jest bardzo renomowanym lekarzem i chodze prywatnie.Powiem wam,ze boje sie strasznie ale i ciesze :) lekarz przepisal mi duphaston 2 razy dziennie Niestety nie wzielam l4 bo skoro usg nie wykazalo nic to nie chce siac paniki w pracy bo od poprzedniej ciazy pracuje niecale 2 miesiace,a zaznaczam,ze mam ciezka prace bo duzo dzwigam,wiec za 2 tyg mam isc znowu do kontroli i jesli usg wykaze ciaze to biore l4

Majka bardzo się oszczędzaj, 2 tygodniowego płodu prawie nie widać, ja zobaczyłam 3 tygodniowy (kropkę w pęcherzyku a raczej ciałko żółte) - był to 5 tydzień, jak pójdziesz za 2 tygodnie to z pewnością już zobaczysz pęcherzyk z małym zarodkiem :). MOżesz również za tydzień powtórzyć betę jeśli będzie szybko rosła to znaczy że ciąża żyje i ma się dobrze. POwodzenia będziesz miałam małego raczka lub lewka bo poród przypadnie pewnie na początek sierpnia lub koniec lipca :) Powodzenia i spokojnej ciąży.

dziekuje Stokrotko 26 choc uwierz mi,ze bede zyc w strachu aby znow nie dostac krwotoku,mam nadzieje,ze pomoze mi branie duphastonu,bo wczesniej nie bralam nic oprocz kwasu foliowego

znam ten strach :( ja straciłam swoje bliźniaki po 12 tygodniu, ciąża obumarła, na szczęście kolejna ciąża z 1 miesięcznym podtrzymaniem okazała się szczęśliwa i jest synuś :). Strachu nie mogłam się wyzbyć przed każdym usg minął dopiero po 6 miesiącu ciąży. U ciebie też skończy się szczęśliwie i podobnie jak ja będziesz tulić maleństwo w sierpniu :)

przykro mi ,ze Ciebie tez to spotkalo,i ciesze sie,ze jednak Ci sie udalo,ktos kto nie przezyl straty dzieciatka nie zrozumie nas,tego bolu i strachu w kolejnej ciazy