Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sheep777

na jakim poziomie jest MATURA z anglika rozszerzona? pre-intermediate?

Polecane posty

Gość kolorowy
matura rozszerzona to poziom miedzy FCE a CAE. Daleko poza upper indermediate.

Gość różnie bywało
ale przynajmniej FCE, w praktyce dzieciaki w gimnazjum są jeszcze na poziomie początkującym, a w liceum jedzie się pre-intermediate, cóż www.żal.pl

oj nie strasz dziewczyny :) jest to poziom pre-intermediate, nauczyciel nie powiadomił ?

Gość kolorowy
pre to raczej podstawowa...

zdawałam tę maturę kilka lat temu i poziom jest śmiesznie niski- ja bym nie powiedziała, że jest to upper a już na pewno nie FCE.

Gość pre hahaha
no nie badzcie smieszni. Upper-intermediate!

Gość nie badzcie smieszni
pre-advanced

matura rozszerzona to cos trudniejszego niz fce ale latwiejszego niz cpa. czyli zgadzam sie z postem drugim

poza tym nazywac to se mozna roznie, sami zobaczcie ze jeden podrecznik o nazwie upper intermediate nie rowny poziomem innemu o tej samej nazwie.... zatem lepeij do egzaminow porownywac

Gość diskodupa
trudniejszego niż fce? wy tak na serio? :o

poszperałam, poszukałam i poziom wymagany na rozszerzonej maturze to poziom upper- intermediate, natomiast na podstawowy należy mieć opanowany poziom pre- intermediate. Tyle w teorii- praktyka wygląda zupełnie inaczej :D

pre- intermediate? :D chyba żartujecie :O matura ROZSZERZONA porównywalna jest z egzaminem FCE, obecnie zdarza się że arkusze są troszke trudniejsze. i przestańcie pieprzyć głupoty:O

Gość disclosure
to ja zdałam maturę rozszerzoną, a ze strachu zrezygnowałam z fce, a wy mi mówicie, że matura jest trudniejsza :o

od lat przygotowuje ludzi do matury i do egzaminow roznych i widze przeciez ze rozzszerozna trudniejsza niz fce. oczywoscie jesli komus wystraczy zdac na polowe to az tyle sie uczyc nie musi, ale zakladac, ze sa u ambitniejsze osoby

zresztą, matura jest zbudowana z takich samych zadań jak egzamin First. i nie mylcie poziomu pre intermediate z upper intermediate :O

a jesli chodzi o ustnę cześć to matura o niebo trudniejsza niz fce. na fce jest luzna gadka, krotkie wypowiedzi o dupie maryyni, a na maturze juz trzeba sie wypowiedziec dluzej na jakis abstrakcyjny temat

albo coś się zmieniło od kiedy ja maturę zdawałam, albo mam wyjątkowe zdolności językowe :P

ale na FCE tez rozmawia się na dany temat. trzeba opracować referat, i przedstawić go . nie ma jak to napisalaś luźnej gadki.

referat?? pierwsze slysze :/ najpierw gadka o dupie maryni, potem opiywanie obrazkow, potem praca w parach, dyskusja

raferat, w sensie ze masz dany temat i masz czas na opracowanie go. a parach również.

:O takas mądra? zazwyczaj kiedy opracowujemy temat i nastepnie go przedstawiamy, nazywa się to referowaniem.

Gość zdawałam w tym roku
potwierdzam, nieco trudniejsza niż FCE. Mi poszła na 96%, jestem na poziomie CAE mniej więcej